Négyszáz csapás (Négyszáz csapás 1.) (1959) 62

The 400 Blows · Les quatre cents coups
99' · francia · dráma, krimi

2 díj · 4 jelölés

A tizenhárom éves Antoine Párizsban él a szüleivel. Nem elég, hogy szűkösen élnek, a szülei nem igazán törődnek vele. Az iskolában sem jobb a helyzet, a tanárai fásultak, közönyösek. Miután az anyját véletlenül rajtakapja a szeretőjével, Antoine a maga javára fordítja a helyzetet, engedményeket… [tovább]

francia · angol

Képek 6

Szereposztás

Jean-Pierre LéaudAntoine
Albert RémyApa
Claire MaurierAnya
Robert BeauvaisIgazgató
Patrick AuffayRené
Guy Decomblefranciatanár
Georges FlamantMr. Bigey

Kedvencelte 12

Várólistára tette 61


Kiemelt értékelések

sipiarpi 

Truffaut önéletrajzi ihletésű film folyamának első darabja. Sőt Truffaut első filmje is, ami egyből elnyerte a legjobb rendezés díját a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon. Valóban megrázó mű, amiben megismerhetjük Antoine családját, majd útját a javítóintézetig, végül pedig a szabadulását.

carragher 

Ez a film 1959-ben készült, ami egy kicsit megdöbbentő. Azóta nyilván a helyzet romlott, és a sérült családban felcseperedő gyerkőcök gaztettei súlyosbodnak. De Truffaut rátapint valamire, ami abszolút kortalanná teszi a művet.

_ada

A francia újhullám egyik legismertebb filmje, a kor egyik emblematikus figurájától – sőt mi több, Truffaut saját élete ihlette a történetet! Először is, csodás kidolgozás, legalábbis laikusként meg tudom állapítani, hogy ez egy gyönyörű film. Aztán: nagyszerű kamasz színész. Szinte már hihetetlen, hogy Jean-Pierre Léaud hogyan állt helyt. És végül, érdekes sztori, élvezet volt nézni. Plusz pont, hogy nincs szájbarágás.


Folytatása

Összehasonlítás

Négyszáz csapás


Hasonló filmek címkék alapján