Kedvencelte 11

Várólistára tette 82


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Nagyon vártam már ezt a filmet mióta megláttam az előzeteset, és nem kellet csalódnom mert szerintem egy nagyon jó film lett. Nagyon fontos üzenete van és szerintem a megvalósítása is jóra sikerült. Tetszett hogy így kiálltak egymás mellé, támogatták és segítették egymást. spoiler
Csak egy-két dolog zavart benne, az első randijuk spoiler, szerintem elég fura volt és groteszk. A másik dolog pedig maga a főszereplő, fogalmam sincsen miért de rettentőn unszimpatikus volt a csaj, huu ez az én hibám mert tényleg jól játszott meg minden de nem nagyon tudtam elviselni.
A többi szereplővel nem volt bajom, Lucy és Claudia volt a kedvencem, de nagyon bírtam Seth-t is. Úgy szint a többieket is.
Örülök neki hogy ebben a témában is csinálnak filmeket, szerintem sok embernek is látnia kellene. :))
A zene választás pedig nagyon király volt. :D
https://64.media.tumblr.com/c6dc79bdc57f738d324dc6bca85…
https://media.tenor.com/images/89d9c4fcacb5045cbffcb79d…

namelesshaker 

Nagyon örülök,hogy Amy Poehler kezébe került a könyv filmes joga mert egy nagyon jó adaptációt készített. Számomra egy egyik legjobb ifjúsági könyvadaptáció lett:). Biztosan egyedül leszek ezzel de sebaj! A színészek is nagyon jók voltak főleg Mr.Wilson. spoiler

Yuuko

Ha a film üzenetét vesszük, akkor abszolút 10 csillag. Nagyon fontos, hogy ne legyen szőnyeg alá söpörve ez a téma, így felcsillant a szemem, amikor rátaláltam erre a filmre. De ha a megvalósítást vesszük, ott már akadtak problémáim. Először is, valahogy maga a film túl hosszú, mégsem jut elég idő benne mindenre. Túl gyorsan zajlottak az események, közben meg negyed órákat el tudtak húzni egy póló megvásárlásával… Ráadásul néha egyáltalán nem tudtam szimpatizálni a főszereplő csajjal. spoiler Mindenesetre remélem, hogy ez lesz a nyitánya a hasonló témákkal foglalkozó filmeknek, mert sajnos nagyon nagy szükség van rájuk.

Echo

Nem gondoltam volna, hogy ennyire jó film lesz. Ezek után a könyvet is mindenképp elolvasom.

eszter_m 

mit csinál az ember lánya, jó, lehet hogy csak én, ha amerikai tinifilmet néz? felmegy a tumblrre. nem volt hiba a dolog, csak érdekesnek tartottam, hogy a film hibájának azt tartották, hogy egy fehér bőrű lány a főszereplő. Mikor utoljára láttam képet az íróról, Jennifer Mathieu-ről még fehér volt… Így ha színes bőrű szereplőt tesz a középpontba, azt hányták volna a szemére, hogy ő mit sem tud az egészről. De annyit mindenképp tud, hogy együtt erősebbek vagyunk és igazából lehet, hogy Vivian indított el valamit, de ez nem róla szólt.
Hajrá csajok!

strangelove 

Filmnek nem túl jó, minden szempontból eléggé középszerű. De fontos és inspiráló, remélem e téren sikeres lesz. Mélységesen elítélem a témát érintő gúnyt, vagy bagatellizálást, ahogy a magyar címadást is.

Morgan

Ez nagyon tetszett, két dolgot kivéve mindennel elégedett voltam: spoiler Külön örülök, hogy bekerült az interszekcionalitás fontossága is. Úgy összességében nagyon élveztem, tetszett, hogy nem csak a lányszereplők lettek szimpatikusak, hanem egy srác is, aki fontosnak tartja a feminizmust (itt Sethre gondolok, aranyos karakter). Fontos téma, jó kivitelezés.

Surume

Lehet, hogy első nekifutásra ez is csak egy szokásos tömeggyártmány tinifilmnek tűnik, de ez annyira más volt. Ebben a filmben komolyan erő van. Imádtam! Annyira életszerű volt az egész. Annyira szeretem mikor ilyen erős társadalom kritikát fogalmaznak meg és rendesen oda is ütnek vele. Az egész mód ahogy a lányok harcoltak és kiálltak magukért, annyira lelkesítő volt és annyira vagány, hogy már kedvem lett volna nekem is csatlakozni hozzájuk. Nagyon rátapintottak a lényegre, komolyan hirtelen belőlem is előcsalták a feministát. Annyira át tudtam érezni azokat a nőket érintő problémákat amiket bemutattak. Hogy beskatujázzák az embereket és szabályokat kényszerítenek egyesekre másokra pedig nem. És hogy az emberek nagy részét csak a külsőségek érdeklik és nem törődnek azzal, hogy közben a felszín alatt sok minden rejtőzhet. És még annyi minden más… Zseniális, hogy mi mindent bele tudtak sűríteni egyetlen filmbe. Engem nagyon megfogott.

eszternemeszti 

Nem volt rossz film, tetszett a koncepció is, bár néhol kicsit nyögve nyelősnek éreztem. Alapjáraton jó, hogy erről is készítettek filmet, pláne ebből a szemszögből.

RóbertKatalin

Én ezzel a történettel elfogult vagyok úgy, ahogy van. Szerintem a könyvre egész Magyarországnak kollektíven szüksége lenne, de már az sem árt, ha a filmet látja mindenki. (Bár nyilván a könyvbe pont be tudtak kerülni olyan fontos mondatok, amik a filmben direktek lettek volna.)

1 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján