Mocsárvidék (2014) 32

Marshland · La isla mínima
105' · spanyol · akció, dráma, thriller, krimi 16

6 díj · 0 jelölés

Spanyolország, 1980, valahol messze délen. A Franco rezsim sokkján alig jutott túl a társadalom, amikor két fiatal lány tűnik el az isten háta mögötti település egyik helyi vurstlijában. Amikor kiderül, hogy a lányokat meggyilkolták, az ügy felderítésére két madridi nyomozót küldenek a… [tovább]

spanyol · angol

Szereposztás

Javier GutiérrezJuan
Raúl ArévaloPedro
María VarodTrinidad
Nerea BarrosRocío
Antonio de la TorreRodrigo
Jesús CastroQuini
Mercedes LeónSeñora Casa Coto
Manolo Soloaz újságíró
Ana TomenoMarina
Salva ReinaJesús

További szereplők

Kedvencelte 3

Várólistára tette 38


Kiemelt értékelések

Haspók 

Kiváló színészi játék, kábító légkör, lassan sziporkázó sztorival, ami egyáltalán nem unalmas. A film vizualitásban is a topon van, atmoszférateremtésben még inkább. A rejtély végig ott lebeg a szemünk előtt, a két nyomozó teljesen eltérő személyisége meg csak hab a tortán.

paavel 

hát bizony franco után sincs chorizóból a kerítés, sőt, lesz bőven helye az uniós támogatásoknak, van mit felzárkóztatni, és a mocsár persze nem csak a kinti tájra utal… látni kell, ezt a nyomozópárost, akik a maguk két külön világából összefogva keresik a szörnyet, aki bárkiben ott lakhat, az nem is volt fura, hogy a végén arca sem lesz a szörnynek, spoiler, de volt egy társa, akinek csak az órája látszik egy fotón, annak a nyomába sem erednek, hagyják meglógni, vagy ez afféle üzenete a filmnek, hogy ne vigyük túlzásba a bűnösök hajkurászását, mert akkor nem marad senki? na mindegy, csak a krimi-szálon agyalok feleslegesen, a film képi világa lenyűgöző, az kárpótol minden kekec nézőt.

Remake 

Lassú film, nem baj. Olvastam, hogy a True Detective-hez is hasonlítják, na az nekem tetszett. De ez is. Csak ne várj nagy akciózást, meg üldözést, hanem az 1980-as Spanyolországra gondolj, meg arra, hogy megoszlanak a „pártállások” és ez a melóhelyen is így van, legyen az éppen egy nyomozás. Érdekes a film, jók a helyszínek, kellően titokzatos a sztori. A két detektív annyira ég és föld, hogy már az izgalmas, ahogy meglátod őket. Nem tökéletes alkotás, de egy mocsárjárást megér.


Hasonló filmek címkék alapján