Michael Jordan – Az utolsó bajnokságig (2020–2020) 23

A dokumentumsorozat átfogó betekintést nyújt Michael Jordan pályájába és a Chicago Bulls életébe a ’90-es évekből sosem látott felvételekkel az 1997-98-as szezonból.

angol

Szereposztás

Michael JordanÖnmaga
Dennis RodmanÖnmaga
Scottie PippenÖnmaga
Larry BirdÖnmaga
Charles BarkleyÖnmaga

Kedvencelte 12

Várólistára tette 35


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Egy élmény volt végigkövetni. Mintha én is ott lettem volna.

Mr_Catharsis91 

Félelmetesen profi volt a kivitelezés. Imádtam, hogy a 10 részben mást is kapunk MJ-n kívül és jó-pár karaktert közel is éreztem magamhoz Jordan-en kívül.
Őrületesen volt felépítve a sorozat íve és a suspense egy-egy rész végén, erősen tudott ütni.
Egyszerűen átvette a sorozatok epizód vagy évad-végi cliff-hanger húzásait, aztán azt belegyúrta a sport-dokumentumfilmes műfajba. A média szemétségei, a hatások-ellenhatások, akciók-reakciók, az időbeli ugrások.

Egyszerűen elsőrangú munka.

muznik 

Furcsa érzés kedvencnek jelölni egy dokusorozatot.
Gyerekként keveset fog fel belőle az ember, csak a kosaras kártyák közti cserebere ment.
Tényleg hihetetlen milyen emberek kellettek ezekhez a sikerekhez és azóta is bámulatos, hogy egyesek mennyire meg tudják változtatni a világot.

Dexter79 

Ez az ember elképesztően tehetséges volt, nagyjából mindegy lett volna, hogy milyen sportot választ, mert mindenben jó lett volna. Jó volt látni, hogy a többiekkel együtt, hogyan építették fel a nyerő csapatot. Mennyire szükség volt a győzelmekhez a többi játékosra is, mivel ez csapatjáték.
A sorozat részei jól fel voltak építve, bár az időben ide-oda ugrálás néha picit zavaró volt.


Népszerű idézetek

Béla_én_vagyok

Odáig jutott, hogy azt mondta: "Nem ők fognak engem ütni, hanem én őket"(Tim Grover)

Béla_én_vagyok

Az én mentalitásom olyan, hogy mindenáron nyerni kell. Aki nem akarja átvenni ezt a mentalitást, nem kell velem játszania, mert addig froclizom, amíg nem jut el a szintemre. Ha nem jut el, akkor pokollá teszem az életét.

Béla_én_vagyok

Aki ezt látja, azt fogja mondani: „Nem egy kedves ember. Talán még zsarnok is.” Az mondja ezt, aki sose győzött semmiben. Győzni akartam, de úgy, hogy ők is részesei legyenek. (Jordan)

Béla_én_vagyok

Emlékszem, Magic Johnson akkoriban mondta: El fogják üldözni a kosárlabdából…ha ezt így folytatják, mert belefáradt. Elege van abból, hogy rászálltak.(David Aldridge)

Béla_én_vagyok

Bálványoznak, hogy ledöntsenek. A sportban folyton ez van. Ha a csapat sokat nyer, a vereségét kívánjuk.(Ahmad Rashad)

Béla_én_vagyok

Ez a jó Philben. Tudja, hogy lazítanunk kell. A fiatal edzők egész nap csuklóztatnának. És rosszkedvűek lennénk.(Michael Jordan)

Béla_én_vagyok

A hírnév kezdetben jó volt. Ha mások pozitívan beszélnek az emberről, azt remek hallani, de most, hogy piedesztálra került, nem csak pozitívat hall. Hall ezt-azt, egyesek beszólnak neki, és…így már tényleg más érzés szem előtt lenni. Be akar zárkózni, hogy ne lássák annyit. A pályámnak és az életemnek ebben a szakaszában inkább bezárkózom, mint reflektorfényben vagyok, ahol olyanok támadnak nekem, akik személyesen nem is ismernek. Ha újra kezdhetném, nem szeretnék példakép lenni. Felém lejt a pálya. Semmiképp nem nyerhetek.(Michael Jordan)

Béla_én_vagyok

Tudtam, hogy Jerry Krause imádja Dan Majerle-t. Nekem elég volt, hogy Krause bírja. Remek védőnek tartod? Oké. Megmutatom, hogy nem az.(Michael Jordan)

Béla_én_vagyok

-Felmerült, hogy nem is a pénzzel játszik, hanem a hírnevével. A jó hírével.
-Mit értünk az én jó hírnevem alatt? Hogy feddhetetlen vagyok? Olyan ember, aki sose hibázik?

Béla_én_vagyok

-Gondolja, hogy szerencsejáték-problémája van?
-(nevetve)Nem, mert abba tudom hagyni. Ez a probléma a versengésről szól.


Hasonló filmek címkék alapján