Metropolisz (2001) 21

Metropolis · メトロポリス
108' · japán · sci-fi, animációs, kaland, dráma, anime

Shunsaku Ban nyomozó Metropolis városába érkezik, hogy megtaláljon egy bűnöző tudóst. A rendőrrobot Pero és asszisztense, Kenichi társaságában szemtanúja lesz, hogy végez a helyi hatóság egy bajkeverővel, aki megzavarja a város zsarnok vezetője, A Vörös Herceg nyilvános beszédét. Hamarosan egy… [tovább]

Szereposztás

Kei KobayashiKenichi (hang)
Yuka ImotoTima (hang)
Kouki OkadaRock (hang)
Jamieson PriceHerceg (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 13


Kiemelt értékelések

Imma 

Szerintem érdemes megnézni, ha másért nem is, a zenéjével elég egyedi hangulatot sikerült varázsolniuk.

Mr_White 

A szokásos vizuális orgia, ami elvárható az anime nagyjaitól, viszont a történet is a szokásos zavaros sztori robotokról, világuralomról, szerelemről. A karakterek jó része kilóg a filmből, szinte leesik a művészien megrajzolt háttérről.

Stella9 

Se az 1927-es filmet nem láttam, se az 1949-es Tezuka Osamu mangát nem olvastam. Talán jobb is, lehet, hogy akkor mág zagyvább lett volna.
Nekem kicsit elkapkodottnak, de főleg logikátlannak tűnt az utolsó 20 perc. Úgy éreztem, kelett volna még itt-ott egy-egy jelenet, hogy kerek legyen az egész.

A sztori és a téma nagyon jó, sci-fi és robot rajongóknak igazi ínyencség. A képi világ hibátlan. A karakterek közül nekem Rock spoiler tetszett a legjobban, valamint a detektív és a szemétszedő robot. A többiek elég sablonosak voltak.

Összességében klassz sci-fi, szemet gyönyörködtető kivitelezésben!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján