Metal Lords (2022) 119

A tizenéves különcök, Hunter és Kevin számára világos a dicsőséghez vezető út: a metálnak szentelni életüket, megnyerni a Bandák Csatáját, és imádott bálvánnyá válni.

angol

Képek 17

Szereposztás

Adrian GreensmithHunter Sylvester
Jaeden MartellKevin Schlieb
Isis HainsworthEmily Spector
Brett GelmanDr. Sylvester
Sufe BradshawDean Swanson
Katie O'GradyLaurie Schlieb
Joe ManganielloDr. Troy Nix
Rob Halfordönmaga
Kirk Hammettönmaga
Tom Morelloönmaga

További szereplők

Kedvencelte 7

Várólistára tette 40


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nem volt rossz film, de annyira tökéletes sem, de nekem tetszett. :-D A zenék sokkal jobban bejöttek, mint a szereplők, bár Kevin és Emily szimpik voltak, de Hunter már nem annyira. A viselkedése néha elég idegesítő volt, főleg a közepe tájt kezdett teljesen bepörögni, de a vége felé kicsit visszább vett a tempóból, pedig az elején még jó fejnek tűnt. spoiler Viszont Kevin és Hunter tök jól kiegészítették egymást, a vége nagyon tetszett nekem. :-D

Chris_teena 

Tizenéves metálosként biztos nagyon tetszett volna, viszont 30 fölötti metalzene kedvelőként hm, hm, inkább csak a spoiler
A zenék tetszettek, de nekem elég beteg film. :D

Irasalgor 

Sokkal inkább egy pszichológiai tinédzser-dráma ez az alkotás erőteljes coming-of-age beütéssel, mintsem egy metalzenére fókuszáló vígjáték, de ettől függetlenül a zene megfelelő keretet ad ahhoz az úthoz, amelyet ez a három pszichológiailag enyhén labilis tinédzser bejár. Bár sok újat nem mutat a témában, de ettől függetlenül mégis van egy bája, köszönhetően a fiatal színészeknek, s ez a mű is újfent bemutatja, hogy a mai tinédzsereknek sokkal-sokkal nehezebb dolguk van, mint akár csak az én korosztályomnak. Senki se várjon egy Heavy Tripet, vagy egy Tenacious D-t, de aki szereti a metalt, azért adjon neki egy esélyt.

Értékelés: 6.5/10

Kiskakukk 

Kjáháhhá, ez nagyon jópofa volt! :D

Jó a sztori, jó a humor, a dumák, piszok jó a soundtrack és nekem bejöttek a karakterek is. Tetszett, hogy volt tanulsága is a sztorinak (fikázás helyett tiszteld zenésztársaidat).

Ami különösen tetszett (amolyan vinnyogva röhögős hatást keltett nálam):
– amikor a dobos srác az esküvős Ed Sheeran Shape of You-ja alatt benyomja a dupla basszust XD
– az Ulysses történet Hunter narrálásában spoiler
– a biztonsági őrös jelenet
– az orvos karaktere :D
– A moshpit, basszus! XD spoiler
– a jacuzzis jelenet (hogy kik bukkannak fel)
– hogy bemutatták, csellóval is lehet zúzni

Summa summarum: király volt! :D

BlackXentric

Imádtam. Nem tökéletes film, vannak benne hibák. Eszembe jutatta milyen is volt a sorból kilógó metal fanatikusként kamasznak lenni. Jó volt vissza emlékezni azokra az évekre. Bár lett volna ennyi pénzünk is :D A zenék nagyon ott voltak. Én még tuti megnézem.

Röfipingvin 

Hát ebben egyedül a zenék voltak értékelhetőek…

RandomSky

Bolondos, aranyos, néhol komoly, néhol szörnyen blőd film ez, de a zenén túl is bőven van benne jó, amiért megéri megnézni. Bővebben: http://randomskyovernomansland.blogspot.com/2023/02/met…

Kinopio_cryptro 

Nagyon vártam a filmet, főleg a hangulatos trailer után, de ennek ellenére óvatos szkepticizmussal ültem le, hogy megnézzem az alkotást, hiszen már láttunk olyat, hogy az előzetesbe összevágták a legjobb jeleneteket, a filmnek meg köze sem volt hozzá. Továbbá féltem, hogy mi újat tudnak mutatni, így 2022-ben.
Történetében nem egy nagy megfejtés, ami ezúttal nem is baj, hisz aki leül egy ilyen film elé, az nem mély drámára, csavaros szappanoperára vágyik, hanem egy alapvetően szórakoztató filmre vágyik. Ami meg is valósul, hisz a film végig pörög, nem lassít egy percre sem. A történet pont annyira érdekes – még, ha nem egy nagy megfejtés –, hogy végig fenntartsa az érdeklődést a Mégis hova tartozom vagy tartozhatok? jellegű kérdések boncolgatásával. És végül ott van a nosztalgia vonat is, ami remek dalokkal és a legendás bandákra való kitekintéssel erősít.
Persze vannak gyenge elemei is a filmnek. A klisés karakterek, a néha kissé kínos jelenetek- spoiler.
Én mindenkinek ajánlom, aki egy szórakoztató, könnyed filmre vágyik. Metal rajongóknak meg kötelező darab!!

Barbuus

Nem vagyok nagy metalos így lehet azért nem annyira jött át a lényeg vagy nem tudom. Huntert nem sikerült megkedvelnem akármennyire is próbáltam egy figyelmhianyos srác aki mindenképp magara akarja vonni az emberek figyelmét. Kevin kedvelheto volt. Emilyhez meg kapunk egy traumát amit nem fejtenek ki pedig érdekes száll lehetett volna. 3 elvont tini van a főszerepben és a zene szeretet véleményem szerint néha tultolva. Tényleg olyan nagy kérés lenne, hogy ne forduljon elő egy amerikai filmben valami kreten arc akibol üvölt a szerethianyos kisgyerek ezért mindenkin kitolti hátha kap 1 – 2 osszenevetest vagy egy ez nagy volt haver visszajelzest? Mindenesetre szomorú mert akármennyire is unalmas ez a karakter sajnos reális összképet mutat. A szokásos netflix klissek viszonylag elmaradtak belőle. És a vége kifejezetten tetszett. Nem volt kézenfekvő szóval ez mindenképp egy jó pont. Egyszer megneztem ha már belekezdtem de nem hiszem, hogy ujranezos lesz.

lakatoszoltan01 

Ezt az nézze meg, aki nem metálos, hanem diákfilmkedvelő. Mert ez egy nagyon szuper gimis film volt a javából. És pluszban kedves és őszinte. Kevés benne a konfliktus, nincsenek gonoszak, csak egy felesleges figura. Főleg az érzelmeket próbálja bemutatni.
A szerelmi szál nagyon- nagyon jó lett. Lúzer csávó is talál lehetőséget, sőt… Tini fiúként (vagy lányként), ki ne vágyott volna ilyenre.

Szóval egy nagyon jó délutáni mulatság, de azért nem gyerekekkel.


Népszerű idézetek

Kiskakukk 

Kevin: What's this?
Hunter: Homework. Black Sabbath. Iron Maiden. Judas Priest. Metallica. Anthrax. Slayer. Megadeth. Motörhead. Guns N' Roses. Rage Against the Machine. Pantera. Emperor. Tool. Dio. Meshuggah. Opeth. Slipknot. Mastodon. Lamb of God. This is your history now. Learn it. Live it.

2 hozzászólás
Carmilla 

Kevin: Kösz, Rob Halford a Judas Priest-ből: nem fordítunk hátat a szeretteinknek!

Kinopio_cryptro 

Egy lánnyal dumálok. És nem is félek tőle. A sör rohadt jó!

Kiskakukk 

Rob Halford (Judas Priest): Oy. Oy! You found someone who loves you. Do you love her back?
Kevin: Uh-huh.
Rob Halford: Then, don't be an asshole, Kevin.

Kiskakukk 

It doesn't feel like a good time to tell Hunter that I don't wanna be in a band that sounds like people being tortured.

1 hozzászólás
Kinopio_cryptro 

Ki vagy te, hogy megállítsd azt, aki istenekkel csatázik?


Hasonló filmek címkék alapján