Londoni randevú (1938) 31

The Lady Vanishes
96' · angol · vígjáték, thriller

Az olasz-osztrák Alpokból Angliába tartó expresszvonaton érdekes emberek gyűltek össze: kémek, ellenkémek, egy bűvész és egy professzor, nők, férfiak, idősek, fiatalok, jólöltözöttek és ódivatúak. A fiatal Iris egy idős hölggyel kerül egy fülkébe a vonaton. A két nő együtt ebédel az… [tovább]

angol

Szereposztás

Margaret LockwoodIris Henderson
Michael RedgraveGilbert
Paul LukasDr. Hartz
May WhittyMiss Froy
Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 19


Kiemelt értékelések

szigiri

Talán hiba, hogy ezt a filmet a nagy klasszikus Hitchcock filmek után látja az ember és tényleg kicsit sablonosnak gondolhatja. A vonat mint zárt rendszer, a kémek, rejtély, majdnem kívülállóként való belekeveredés, egy kis románc, egy kis akció,.

De vegyük figyelembe, hogy ez a film 1938-as és megelőzte a nagy filmeket, ettől függetlenül sokkal viccesebb és könnyedebb, mint a későbbi nyomasztó filmjei és egészen hibátlanul működik egy esős vasárnap délutánon.

Két magyar vonatkozása is van a filmnek, lehetséges összefüggenek. Egyrészt a bűnrossz, érezhetően magyar akcentussal beszélő doktor, Paul Lukas. Másrészt 5 perc körül egy kis viccelődés a magyar himnusz körül a két krikettbolond fickó részéről.

Marcsi0603

Ez igencsak jó volt, Hitchcock régebbi filmjei valahogy annyira az ember bőre alá másznak, ezt is szerettem nagyon. Humoros és ötletes film, több kedvenc jelenetem is lett, illetve a krimi szál is bejövős. Örülök, hogy megnéztem, sikerült jól választanom, másoknak is ajánlom.

Kitticica

Hitchcock egyik korai filmje, ami ugyan nem egy thrillerbe burkolt bűnűgyi film, de azért a rejtély a film utolsó kockájáig megvan. Itt nem a borzongatás volt a fő célja a Mesternek, hanem az, hogy a történet kellően izgalmas legyen. Szeretem a vonatos filmeket, és a rejtély végig fent tartotta az érdeklődésemet, így ezt is egy jól sikerült Hitchcock filmnek tartom. Ami negatívum, hogy kissé kiszámítható volt és ezúttal a karakterek sem voltak annyira egyediek.

walksdowonders 

Izgalmas, titokzatos, sok-sok humorral fűszerezve. Margaret Lockwood és Michael Redgrave nagyon szórakoztatóak együtt :)
Egy igazán kellemes kikapcsolódás Alfred bácsitól.

Timi98 

Korához képest jó, nyilván izgalom és látvány terén a mai embernek nem lesz a kedvence, de érdemes legalább egyszer megnézni. Néha nagyon érdekes és az embert kíváncsivá teszi, néha viszont vontatott. Kiszámítható volt, viszont ha nem lenne ideírva én nem gondoltam volna, hogy Hitchcock- filmet nézek.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján