Logan Lucky – A tuti balhé (2017) 124

Logan Lucky
119' · amerikai · dráma, vígjáték, krimi 12

Jimmy Logant sérült lába miatt kirakják állásából, volt felesége pedig közli vele, hogy messzebbre költözik, közös kislányukkal együtt. Hogy fordítson szerencsétlen helyzetén, a fiatalember félkarú fivérével és egy sitten ülő, hírhedt bűnözővel nagyszabású rablást kísérel meg a helyi Coca-Cola… [tovább]

angol
magyar

Képek 6

Szereposztás

Adam DriverClyde Logan
Riley KeoughMellie Logan
Channing TatumJimmy Logan
Daniel CraigJoe Bang
Katie HolmesBobbie Jo Logan Chapman
Seth MacFarlaneMax Chilblain
Hilary SwankSarah Grayson
Sebastian StanDayton White
Katherine WaterstonSylvia Harrison
Brian GleesonSam Bang

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 85


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Beváltotta az elvárásaimat.
Kicsit butának hatott pár jelenetben, illetve a magyar szinkronnak köszönhetően majdnem az összes szereplő agyhalottnak, de minimum tanyasi bunkónak hangzott. Értem én, hogy a délies kiejtést, illetve a suttyóságukat akarták ezzel érzékeltetni, de engem kicsit zavart. Tény, hogy aki nem tudja, hogy eredetiben ez hogy is jön át, annak így jobb. Én se vagyok szakértő. De azért csak jobb lesz ezt is feliratosan újranézni. Mert hát igen. Nekem többször élvezhetőre sikeredett. :)
Tetszett, hogy Channinget se azzal akarták itt eladni, hogy hú mennyire jó pasi. Ezen kívül itt még Daniel Craig is szimpatikus volt nekem, pedig eddig ezt még nem sikerült elérnie nálam. És Adam Driver! Eszem a szíved drágaságom! :D Imádom ezt a csávót. XD Hát itt az arcával nem sokat kellett játszania. :D Kb végig ugyanaz az arckifejezése és hanglejtése volt. Néha már azt vártam, hogy rárepül valami az arcára és még attól se mozdul meg. Igazából az egész csapatot szerettem. Nem voltak ugyan túlcifrázva a karakterek, de tudtam értük izgulni és ez a lényeg. :)
Abszolút kikapcsolódós film. Le kell ülni, nézni, és ha épp úgy találja az embert, nevetni. Vannak benne okos dolgok is a sok szájtáti hülye ellenére. :D spoiler

Újranézés eredeti nyelven: Nagyon ritkán van ilyen, de ennél a filmnél inkább a szinkront fogom választani, ha megint nézni akarnám. Kivételesen úgy jobban tetszett. Pedig pont ez zavart első alkalommal és most mégis valahogy jobban átjött magyarul.

unknown

Micsoda terv! Raboljunk ki egy bankot. Ehhez persze egy olyan ember kell, aki éppen a sitten ül. Kérjük a segítségét és spoiler.

Kíváncsi voltam, mire mennek, de beláttam a végén, hogy kajak… Ez nem hülyeség. spoiler A véghezvitelt zseniálisan megoldották, és még fordulatnak is volt ideje.
Szóval a történettel semmi probléma nem volt szerintem.

A szinkron, minthogy már említették többen is, eléggé parasztosra sikeredett. Az egész filmet végigkísérte az a hülye hangnem, mint pl. Clyde-é. De azok a szövegek, melyeket elejtettek… Például a két nagyokos Bang: „megértem az érzést”, vagy az általános szavak, pl. jó vót, meg ilyenek…
Hát, nem mintha zavart volna, de eléggé észre lehetett venni a tájszólást.

Csodálkoztam egyébként, hogy nemcsak analfabéták, legalábbis annak látszó emberek voltak benne, hanem intelligens csíkos ruhás emberek, akik a Tél szelei c. könyvről érdeklődtek.

Plusz egy pont a hangulatos country zenének.

Összességében jó film volt.
Tuti balhé.
10/7.

Törpillaa 

Nem volt olyan rossz, szerethető, jó zenék, jó alapsztori, a szereplők is eléggé jók voltak. A kislány tök cuki volt, nagyon aranyos volt, amikor énekelt. :-) Channing Tatum pedig klassz pasi, jól állt neki ez a szerep is. :-) Élvezhető, szórakoztató, humoros, jó poénok, nekem tetszett.

kiruu

Próbáltam szeretni ezt a filmet. Tényleg. De rettentően unalmas. A feléig kb semmi nem történik, aztán van 15 perc, ami tűrhető, majd megint semmi a végéig. A szinkron nagyon idegesítő, mintha agyhalott parasztok beszélgetnének. Az egész furcsa, számomra lezárva sem lett, nem is tudom… egyszerűen unalmas.

Ascyra 

Ha kínoznának sem tudnám megmondani, hogy ez mi akart lenni. Vígjátéknak nagyon gyenge, kriminek nevetséges, drámának súlytalan. Talán, épp nem volt más film, ahova ezeket a nagymenőket meghívták volna szerepelni, ez a játékukon is látszott. Szegény Channing Tatumnak most sikerült végre felzárkóznia. Gonosz vagyok? Nem baj, gonoszság volt, hogy ezt a filmet elkészítették. A négy csillag nem tudom minek jár. Háromra értékeltem volna, de Daniel Craig látványa miatt nem megy… Ennyi van a filmben, számomra legalábbis.

9 hozzászólás
agi89

Élveztem.
Szórakoztatott.
Jókat röhögtem.
A zenék 10*-ot is megérnének.

Egy film amit tényleg nem azért néztem meg, mert Channing 'hűdeszekszuális'. Nem. Hanem azért mert én tényleg szeretem az ő színészi játékát. még ha ennek meglétével többen vitatkoznának is…

És végre láttam egy filmet amiben szerepel Daniel Craig. Annyira nem szimpi a csávó és eddig valahogy sikeresen el is kerültem. Arányaiban kevés filmet nézek és amiben eddig szerepelt nem igazán volt indíttatásom rá, hogy megnézzem.
De ebben a filmben tetszett!
Egyébként ha nem tudom ő az, akkor nem tudom mikor jöttem volna rá. :D

A szinkronnál nagyon dominált a suttyó/paraszt beszédmód, ezért nagyon kíváncsi leszek hogy eredeti hanggal és magyar felirattal – tényleg úgy hogy semmit nem tudok angolul – mit fogok ebből érezni.

Abszolút kedvenc jelenetsor: börtönlázadás. Aki látta tudja, aki még nem az érteni fogja. :D

Olvastam kritikákat még az amerikai premier után és azzal egyetértek, hogy a film eleje lehetett volna egy kicsit gyorsabb(?). Nagyon álmosan kezdtek, olyan „clyde loganesen”.
A film közepe az állat jó volt. És pont.
De nekem nem volt problémám a végének a pörgősségével. Olyan levezető hangulatú volt, mégis tartogatott még elég izgalmat és érdekességet. ;D

Úgy eltelt a ~115 perc, hogy egyszer se akartam megnézni az órámat mennyi lehet még hátra belőle. Szinte sajnáltam mikor vége lett, olyan jó hangulatot teremtett.
Örülök, hogy elmentünk rá moziba. Nem az a film ami feltétlen igényli a szélesvásznat, de az élmény miatt mégis csak hozzáad. ♥

Laren_Dorr

Heist film a jobbik fajtából. Bár a rablás és az átverések nem annyira kreatívak, ezt feledtetik az őrült és szerethető karakterek. Végigröhögtem.
+1 pont a Trónok harcás börtönlázadásért.

Little_Monster 

Remek társaság, meglepően jó Daniel Craig, mégis dühítően unalmas film. Egy-egy poén tetszett, de sokkal többet vártam. Channing most nem volt az igazi, Adam Driver pedig egyetlen arckifejezéssel le is tudta a filmet. Nem tudom, mi értelme mostanában azt is két órásra húzni, amiben másfél órányi tartalom is alig van. És akkor a végén még csavarni is akarnak egyet, de addigra engem már annyira nem érdekelt, hogy csak azt vártam, hogy vége legyen. Kellemetlenül elnyújtott film, amiből sokkal többet néztem ki. A magyar szinkronba csak pár percig hallgattam bele, de botrányos. Tudni kéne végre különbséget tenni az akcentus, a tájszólás és az intelligencia hiánya közt.

Kriszta

Végig az volt az érzésünk, hogy tisztára hasonlít ez a film az Ocean's filmekre. Párom még meg is jegyezte, hogy ez egy „falusi Ocean's” :D Erre a végén láttuk meg, hogy Soderbergh rendezte.
Asszem ezzel mindent el is mondtam. Jó volt :)

Márta_Péterffy 

Jó film ez, én szeretem az ilyeneket, aki sok akciót vár, ne nézze!
A szinkron valóban zavaró volt, jó lenne az eredetit hallani, mert gondolom a kiejtése nagyon fura lehetett Adam Drivernek.
A rendező, Soderbergh nem okozott csalódást, érdekes filmjei vannak.


Népszerű idézetek

unknown

Szoftvernek nevezem a táplálékom, mert ha belegondolunk, akkor a testünk az operációs rendszerünk.

unknown

Jimmy Logan: Ő előre lépett, mikor mások hátra.

bad_dreams

Clyde Logan : A real bank vault?
Jimmy Logan : Yeah. It's a tough one, too. I looked it up on the Google.

bad_dreams

Jimmy Logan: We need like a computer whiz.
Hillbilly Cowboy: I know everything there is to know about computers, okay. All the Twitters, I know ‘em.

bad_dreams

Clyde Logan: Would you give me my arm, please?
Joe Bang: Is it this one?

bad_dreams

Joe Bang: I'm about to get nekked… back here. No peeking

bad_dreams

Joe Bang: Ti Logenek pont annyira vagytok kőagyak, ahogy az emberek mondják.
Jimmy és Clyde Logan *egyszerre*: Eztet mondják?


Hasonló filmek címkék alapján