Lajkó – Cigány az űrben (2018) 104

Lajko - Gypsy in Space
90' · magyar, orosz · dráma, vígjáték, szatíra 16

A film egy fekete komédia, amelyből kiderül, hogy az első élőlény az űrben nem egy Lajka nevű kutya volt, hanem egy Lajkó nevű magyar permetezőpilóta. A történet szerint 1957 elején a Szovjetunió úgy dönt, baráti országai közül Magyarországnak ad esélyt, hogy kiválassza a földkerekség első… [tovább]

magyar

Képek 4

Szereposztás

Keresztes TamásSerbán Lajos "Lajkó"
Gyabronka JózsefKarmazsin Jenő
Pálffy TiborSerbán Flórián
Papadimitriu AthinaTünde
Trokán Annafiatal Tünde
Trokán NóraGajdánné
Szirtes ÁgiSesztákné
Máté GáborBárány elvtárs
Rajkai ZoltánÁrbocz elvtárs
Lukáts AndorForgács ezredes

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 95


Kiemelt értékelések

Bence211 

Az összképet tekintve a hazai filmgyártásnak megint egy nem hétköznapi tematikát sikerült előtérbe helyezni, ami csak szintén alátámasztja, hogy 2018-ban még mindig lehet eredeti, nem agyonnyúzott ötletekkel előállni. Mert kétségtelen, a Lajkó – Cigány az űrben minden porcikájában egy eredeti ötlettel előállt magyar vígjáték, megszórva egy kis csipetnyi A tanú utóérzéssel és Wes Anderson stílusával. A filmről részletesebb beszámolót az oldalunkon írtam. : http://filmdoboz.hol.es/…

Nihilchan 

Elég érdekes film. Vígjáték ugyan, meg szatíra, de sokszor egyáltalán nem vicces az, ami történik, hanem inkább szomorkás és elgondolkodtató. Az is különös, hogy a sztori jelentős része oroszul van. Vannak benne jó poénok meg csúnya túlzások is, de a főszereplők kedvelhetőek; én például imádtam Keresztes Tamást Lajkóként. Az ötlet egyébként kiváló és szerintem ez kifejezetten a kreatív, jó magyar filmek közé tartozik. Határozottan tetszett, de nem hiszem, hogy valaha újra megnézném.

Bálint_Péter 

Talán lehetett volna ebből egy érdekes film, volt egy két snitt ami tetszett, de valahogy a túlzott ripacskodás, vagy nem is tudom pontosan mi, de nagyon hullámzóvá tette az egészet.

_Andrea_

A magyar filmművészet új vonulatába illik ez a film – szürrealista, gunyoros, a kommunista rendszeren élcelődik, igazi retro hangulata van.

Mamuszy 

Eszméletlenül jó volt! :D Baromi sokat röhögtem a poénokon! xD Az előzetes után körülbelül erre számítottam, ajánlom nagyon!

juliazslv

"Mostanában rengeteg történelmi filmet nézek Netflixen, s amikor megláttam ezt a filmet, rögtön a listámra raktam, mert az előzetes alapján elég jó vígjátéknak tűnt. Azonban nem azt kaptam, amire vártam.
Mindent összevetve, el kell mondanom, hogy mint magyar film tényleg kiemelkedően jó lett, azonban a történet nekem nem tetszett.
Összességében nem volt rossz film, de nem is volt jó. Az erőltetett jelenetek és poénok miatt nem lehetett élvezni a filmet. Egyszeri megnézésnek tökéletes, de köszönöm szépen, soha többé nem akarok ismét látni."

Bővebben: https://lehullottviragszirmokblog.wordpress.com/2020/09…

fayakezdet 

A címe jobban megfogott, mint maga a film. Valahogy másra számítottam, de azért végig néztem.

kedaiyun

Érdekes film, egy kis rokonságot éreztem a Tanúval is időnként, és nem feltétlenül amiatt, hogy melyik korszakban játszódik. Tele volt abszurd jelenetekkel, melyek szimbolikusan és ironikusan felfoghatók. Sőt az egyik jelenetről egy kicsit beugrott a Honfoglalás is, bár lehet, hogy rosszul emlékszem, és semmilyen utalás nincs, hiszen tábortüzes jelenetet máshol is láttam már.
Lajkó, az első cigány az űrben. Na de miért is válogatják be őt a programba? Mindent megmagyaráz, amikor kiderül, ki a többi résztvevő.
Voltak benne jó poénok, elborult ötletek, és valami jellegzetesen magyaros is, amiről fel lehet ismerni, hogy igen, ez egy magyar film. Pl. a főszereplő elég rezignáltnak tűnt. Emellett volt benne sajnos pár olyan jelenet, amit szerintem egy kicsit túlhúztak. Ettől függetlenül nem volt rossz film, ja és mindezek mellett az is érdekes volt, hogy a film jelentős hányada orosz nyelven szólt, felirattal. Ilyen is ritkán látható.

Chris90 

Nem rossz film, de nem is jó. Igazság szerint csak a főszereplők miatt néztem meg, a sztori nem igazán érdekelt, ahhoz képest egészen jól szórakoztam. Vannak benne igazán jó poénok, de a kidolgozás több ponton is elcsúszik. Amúgy remek kis karikatúrája a kornak.

Biann

Szerintem zseniális film volt, kellően, magyarosan közönséges, szatirikus, olyan igazi sírva vigadós. Ha nem lett volna az, a zenéje akkor is elviszi a hátán az egészet, hihetetlen, hogy milyen zeneszerzőink vannak! Viszont sajnos sehol sem találtam meg őket, ha bárkinek van információja, linkje, azt nagyon megköszönöm!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján