Kuroko no Basuke (Kuroko no Basuke 2.) (2013–2014) 37

Kuroko's Basketball 2 · 黒子のバスケ
25' · japán · animációs, vígjáték, sorozat, sportfilm, anime 12
1 évad · 25 rész

Kuroko no Basket 2. évada, ahol a Seirin harcol a Téli Kupán győzelemért. Ami nem is olyan könnyű, ha nemcsak a Csodák Generációjával szemben, hanem a Koronázatlan Királyok ellen is győzelmet kell aratniuk. A Seirin képes lesz bejutni a Téli Kupára és Japán legjobb kosárlabda csapatává… [tovább]

Képek 2

Szereposztás

Ono YuukiKagami Taiga (hang)
Ono KenshoKuroko Tetsuya (hang)
Saito ChiwaAida Riko (hang)
Suwabe JunichiAomine Daiki (hang)
Taniyama KishouHimuro Tatsuya (hang)
Hosoya YoshimasaHyuuga Junpei (hang)
Nojima HirofumiIzuki Shun (hang)
Kimura RyouheiKise Ryouta (hang)
Hamada KenjiKiyoshi Teppei (hang)
Eguchi TakuyaKoganei Shinji (hang)

További szereplők

Kedvencelte 19

Várólistára tette 5


Kiemelt értékelések

Brigi89 

Végre több tag is feltűnt a Csodák Generációjából.
A visszaemlékezéseket nagyon szerettem.
A Seirin ebben az évadban lett igazi csapat. Egy kicsit megismerjük a többi csapattagot is. A kiskutya szerepelhetett volna többet is :)
A meccsek nagyon izgalmasak voltak, de végig érezhető volt, hogy sikerül mindig megfordítaniuk az állást.

Bea_Csakegyolvasólány 

Hiába kezdtem el nézni a 3. évadot, még mindig a 2. hatása alatt állok. Mint Aomineék, mind pedig Murasakibaraék ellen sorsdöntő meccset játszott a Seirin. Nagyon izgalmasak voltak és eseménydúsak. Ezek mellett lehetett látni, hogy a Seirin minden egyes tagja mennyit fejlődött. Olyan játékot játszottak, amit az első évadban még nem lehetett észrevenni. Nagyon erős az összhang közöttük és a csapat iránti hűség és szeretett.
S bár ez az egész anime a kosárról és a versenyről szól, még is ott van egy főbb mellék szál. Ez nem más, mint a Csodák Generációja és Kuroko, akinek az egykori csapattársaival kell szembe szállni. Lehet, hogy őt is annak tartják, de mindig csak 5 embert emlegetnek, holott a fiúnak is nagy szerepe volt a győzelmeikben. Mondhatni ez az anime az ő fejlődéséről is szól, hiszen ebben az évadban elég sok mindent tett a csapatért és nemcsak az Eltérítéseiről beszélek.
Nagyon megszerettem és kicsit fájdalmas lesz majd elbúcsúznom tőle az utolsó évad után, de megérte elkezdeni újra, mert érdekes, izgalmas és vicces is. Számos olyan rész volt, ahol hasamat fogva nevettem és többször is visszanéztem azt a jelenetet. Egyszerűen odavagyok az összes karakterért. Nem tudok senkit sem utálni, főleg a Csodák Generációja közül, mert ő igazán egyedi egyéniségek. :D
Maga az anime látványa pedig nagyszerű. A karakterek és a hátterek kidolgozottak, az Openingek és az Endingek pedig fülbemászóak. Minden a kettő nagyon tetszik.

Netta88 

Ez az évad hozza az előző színvonalát, sőt még jobb is nála. A csodák generációjának újabb tagjai mellett megismerhetünk még más új szereplőket is, akik nem mind pozitív szereplő. Az ellenfelek eddig sem voltak kezesbárányok, de most akadnak köztük igazán gerinctelen férgek is. Közülük kerül ki az egyik kedvenc negatív szereplőm.
A meccsek levezetése még mindig kicsit érdekes ezzel a van még 5 másodperc, de beszélgetünk még fél órát szituval, de ennek ellenére tetszett, és tetszik is a sorozat.

Rab_Csenge 

Egy kicsit jobban is mint az első évad, de ugyan úgy imádom *-* A történet még mindig nagyon jó, az új szereplők zseniálisak és a meccsek is egyre izgalmasabbak *-* Az openingek és az endingek is jók. Nagyon tetszik Kagami fejlődése amit végig követünk az évadokon spoiler Kurokoval is ugyan ez a helyzet mint a „fényével", ráadásul még jobban is szeretem spoiler
Összességében ez az évad is nagyon jó, de azért szerintem nekem marad a 3.évad a number 1 :D

Tori_Kagome 

A második évad felülmúlta az elsőt. A meccsek még izgalmasabbak, a grafika még mindig megnyerő, és végre az összes Csodák Generációja tag megmutatta magát (bár Akashi még mindig kérdéses, spoiler). Annak nagyon örültem, hogy az egyik kedvencem, Kiyoshi több szerepet kapott az évadban, és a Seirin csapatának megalakulását is bemutatták. Sokat erősödtek eddig (Kuroko is), és továbbra is szurkolok nekik a Téli Kupán. A Rakuzan elleni meccset nagyon várom :D

Dreamborder

Nekem ez az évad másodszorra is jobban tetszett az elsőnél. :) Szeretem, ahogy a fiúk fejlődnek és Teppei-jel végre teljes lesz a csapat. A Kurokoval való találkozás (és vereség :D) visszaterelgeti a nagyágyúkat is az útjukra. :))

Ercsusz 

Jobban tetszett, mint az első évad, mert lendületesebb és komolyabb meccsek voltak, amikkel tényleg megszenvedtek. Viszont ez a túlzott ismétlés nagyon idegesítő. Az rendben van, ha mondjuk az évad közepén az egyik szereplő elgondolkodik azon, ami az első részekben történt és ezt kicsit felelevenítik. Nade ami az előző részben volt, azt mi a búbánatnak kell megismételni és így visszaemlékezni rá?
Az úgymond töltelék részek is jók lettek, amikben nem a csatározás, hanem az edzés és a felkészülés volt a középpontban. Egyébként az egész évadban ha jól emlékszem, két fontosabb és nehéz meccs volt. spoiler

1 hozzászólás
melcsy21051300 

Ez az évad jobban tetszett mint az előző. A fiúk egyénileg és csapatként is egyre jobban fejlődnek. A meccsek hozzák az első évad hangulatát tele fordulatokkal és izgalmakkal. Megismerhettük ahogy a Seirin csapat megalakult és Kagami amerikai időszakából két fontos szereplőt is.

K_A_Hikari

Most, hogy végignéztem, jöttem rá arra, hogy én korábban ezt az évadot még bizony nem láttam :)
Az a helyzet, hogy nem tudom eldönteni, hogy ez most egysíkú lett, vagy ugyanolyan izgalmas, mint az első évad? Bakker, egy Narutoban kevesebb rész tesz ki egy harcot, mint amennyi rész alatt itt lement egy meccs :D
Mégis van benne valami olyan agykikapcsolódást nyújtó összetevő, hogy nem tudom abbahagyni a nézését. Hajrá Seirin, előre!

hraurie

Folytatódik a „tipikusan férfi” elemek felsorakoztatása, kezdve az általában nőkre jellemző, „érzelmileg mindent túlbonyolítunk” mentalitással, de tény, hogy ez az évad sokkal izgalmasabb az előzőnél annak köszönhetően, hogy kissé kilép a kosárlabda formalitásai mögül és végre bemutatja a sporton túli nehézségeket, illetve hoz néhány gonoszabb kaliberű karaktert is (nem, Aomine nem gonosz, hiába ő volt az első évad legnagyobb ellenpontja, attól még emberileg nem akkora genny, mint néhány karakter ebből az évadból).
A design változatlanul megnyerő, a „10 másodpercünk maradt a meccsből, úgyhogy tartsunk 5 perces monológokat” változatlanul jelen van, és az a rengeteg visszaemlékezés elég fárasztó tud lenni, de ha az ember átgyűri magát rajtuk, igazán a szívéhez nőnek a karakterek és képtelen lesz utána abbahagyni a sorozatot.


Népszerű idézetek

Bea_Csakegyolvasólány 

Kuroko *amikor meglátja Kagami lakását*: Kagami-kun, te tényleg egy aljas dög vagy. Nem leszek többé az árnyékod.

Tori_Kagome 

Kuroko: Az igaz, hogy nem győzhetsz, csak mert szereted a játékot. De keményen dolgozhatsz emiatt, és amikor győzöl, teljes szívedből boldog vagy. Ezért szeretem a kosárlabdát, és a Seirint, mert mindenki rajong a kosárlabdáért.

1. évad 2. rész – At The Winter Cup
Tori_Kagome 

Murasakibara: Csak nem tudom megérteni, miért igyekeznek annyira az emberek, amikor nem győzhetnek.
Kiyoshi: Lényegtelen, hogy győzök-e vagy sem. Annyira szórakoztató megdolgozni a célkitűzésért, hogy alig bírok magammal.

1. évad 22. rész – No Question
Zsüfi

Midorima: Az a kutya összehugyozta a szekerem! Add át nekem, Momoi.
Momoi: Miért?
Midorima: Bedobom.

1. évad 7. rész – Give Up

Hasonló filmek címkék alapján