Kedvencelte 2

Várólistára tette 23


Kiemelt értékelések

szilvamag

Az utolsó rész miatt kapott csak 9 pontot tőlem a sorozat, ami elég sajátos módon eltért az előző részektől. Nem azt mondom, hogy nem tetszett, mert jó volt és értékelem a különlegességét, de kizökkentett kicsit a soriból.
Ami egyébként egy igazi gyöngyszem volt – csupa nagybetűkkel. Két teljesen eltérő kultúra között játszódó izgalmas történet, szuper színészek és karakterek, családi dráma és remek krimi is egyben…. szóval ezért is vagyok borzasztó mérges és egyben szomorú is, hogy a Netflix félrelökte a 2. évadott és helyette egy csomó szutykot tol előre. Miért? Érthetetlen.

kovbog 

Iszonyatosan jó volt. A japán sorozatokkal általában úgy vagyok, hogy attól függ a minősége, hogy milyen platformra készül. Általában jól színészkednek, de ami a japán műsorra készül, az erősen túljátszott.
Ebben viszont kellemesen csalódtam. Ritkán nézek krimit, de ezt szuper mód összetették. Nem ártott az angol-japán közreműködés a sorozatnak, az fix.
Színészi játék (fő és mellékszereplők részéről is), vágás, zene, kamera és utómunka, mind kiváló. A szálakat lezárják a végére, de úgy, hogy semmi sincs elsietve, nem egy klisével telepakolt sorozat. Ötletes fordulatokkal lepnek meg még az utolsó részben is. Lélektani szempontból sem utolsó. Társadalmi és politikai problémákat boncolgat mind ázsiai, mind európai szempontból és az alvilág az, ahol ezek a szálak összefutnak.
Minden szereplőnek külön összetett motivációi vannak, annyira imádtam, hogy nem lapos előadást kaptam. Ezt a sorozatot szívesen újranézném bármikor, mert a fordulatok és csattanók nem olyanok, hogy csak egyszer kelt feszültséget. Hihetetlen jó munka. Sok ilyet szeretnék még látni a jövőben és, aki gondolgozik rajta, hogy megnézze-e, az most fejezze be az agyalást és üljön le a képernyő elé.

negoti 

Nagyon jó japán krimi, de családi dráma (tágabb értelemben véve akár a jakuzát is idevehetjük) is egyben. 80%-ban japán nyelvű párbeszédekkel, japán mentalitással, japán szellemiséggel átitatott történet. London szinte csak díszlet. Apa és lánya, testvér és testvér, apa és gyermeke közti kapcsolatok, néhol túláradó érzelmek. Olyan csavarokkal a történetben, amit csak az utolsó részben levő múlhat felül. Nagyon jó színészek, beleértve Kelly Macdonald-ot is a skót akcentusával. :-)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Shikaichi

Az emberek azt hiszik, amikor nem beszélnek, hogy nem mondanak semmit. De ez nem így van.

1. évad 5. rész

Hasonló filmek címkék alapján