Jézus Krisztus Szupersztár (1973) 77

Jesus Christ Superstar
102' · amerikai · dráma, történelmi, musical 12

0 díj · 3 jelölés

Rozoga autóbusz áll meg az ősi romoknál valahol a sivatagban. Egy amatőr társulat tagjai érkeztek, akik az ősi díszletek között akarják előadni minden idők legnagyobb történetét. Az egyfajta modern misztériumjáték során megelevenedik Jézus Krisztus élete, bár az előadás nem követi pontosan a… [tovább]

angol

Képek 9

Szereposztás

Ted NeeleyJézus
Yvonne EllimanMária Magdolna
Carl AndersonJúdás
Barry DennenPilátus
Bob BinghamKajafás
Larry MarshallSimon apostol
Josh MostelI. Heródes király
Philip ToubusPéter
Kurt YaghjianAnnás

Kedvencelte 26

Várólistára tette 50


Kiemelt értékelések

pvik13 

Jajj de kellett ez nekem :DD annyira jók voltak a zenék meg a kerakterem is és kb ez volt az első film amit érdeklődéssel néztem órán XDD A story is megfelelt meg hát a maga módján elgondolkodtató is volt

Kriszta

Hú, gyerekkorom meghatározó filmélménye volt, köszönhetően a 9 évvel idősebb nővéremnek, aki a barátnőivel együtt engem is elvitt a moziba. A végén annyira bőgtem, hogy tőlük kellett zsepit kérnem.
Mivel mindannyian nagy musical őrültek voltak, többek közt ennek a filmnek is megvolt a zenéje tárcsás(!) magnón, úgyhogy én máig kívülről fújom az egész film zenéjét.
Ted Neeley irtó jóképű és irtó jó a hangja, a dalok nagyon-nagyon jók, a legutolsó zene a filmben pedig valami hihetetlenül szép és szomorú, még ma is megkönnyezem, ha meghallom…

DoreenShitQ

Engem bármikor meg lehet venni egy jó musicallel. Elképesztő hangok vannak a filmben, főleg Júdás és Jézus az, aki olyanokat énekel, hogy leszakad a plafon. Szeretem a 70-es évek hangulatát, ami árad belőle. Rendkívül mély és más szemszögből mutatja a sztorit, ami kifejezetten jól esett, számomra mindenképp.

Victorious 

Bár újrázva látok benne hibákat és némelyik dal talán kevésbé volt hatásos mint emlékeztem, de még mindig egy nagyon jó darabnak tartom.

sempiternalsoul

A dalok és a színészek egyszerűen lenyűgözőek voltak, ilyen teljesítményt nem minden nap látni. Sokat gondolkoztam, miért nem tudok tíz csillagot adni rá, mert a rendezés is tetszett, de valahogy mégsem volt meg az az „ÚÚÚ” élmény, amit vártam. A Jézus-ábrázolás nekem kicsit furcsa volt, főleg a film első felében (ez a flegmaság nekem nem jött be), a végén már autentikusabb volt (nézőpont kérdése persze ez is), Júdás viszont abszolút kedvenc lett. Carl Anderson valami zseniális volt, ráadásul szerintem messze az ő dalai vitték a prímet.

carragher 

A zene jó de a megváltás hiányzik és Jézust sem ilyennek képzelem.

Attila_Saw

A legjobb hangja Júdásnak van, mondjon akármi bármit. Egyébként szuperül összehozták.

LoneWolf 

Az egyik legnagyobb musicalfilm, még a vallásosságával együtt is, mivel nem azt kell itt nézni / hallgatni. Hívőket talán sérthet, de engem lenyűgöztek a zenéi (Júdás nyitódalát milliószor átpörgettem külön is.) és hiába a tank, a fegyverek, meg más különböző meghökkentően modern elemek, kicsit sem von le az értékéből, illetve még különlegesebbé teszi ezt a klasszikus művet.

Gabriella_Balkó 

Jópárszor láttam már. Régebben minden húsvétkor leadták a tévében. Mostanában vajon miért nem? Pedig ez is egy időtálló alkotás fülbemászó dallamokkal. ♫

Trixi 

Még magnókazin hallgattam szakadásig. Most is végig tomboltam :) Egyedül Heródes dalával nem tudok mit kezdeni, de talán nem véletlenül lett kicsit más a többihez képest. A kedvencem most is Júdás. A legösszetettebb karakter, amit remekül hoz Carl Anderson. Neki van a legjobb hangja, és a legjobb dalokat is ő énekli. Vajon manapság a fekák (nem sértő szándékkal írom) miért nem énekelnek így? Azért mert mostanság inkább fejhangon vinnyognak, és affektálva vonaglanak. Nagyon bírtam még Kajafás hangját is – nem semmi, és ki tudja miért de Pilátust is szívesen hallgattam. Jézusról se feledkezzek meg……van egy dal, a Gethsemane, amit mindig teljes hangerőn hallgattam, annyira imádtam, azaz még most is imádom :) Szóval ez egy alapmű, rengeteg jó dallal.


Hasonló filmek címkék alapján