Hősakadémia (Boku no Hero Academia 1.) (2016–2016) 71

My Hero Academia · 僕のヒーローアカデミア (Boku no Hero Academia)
25' · japán · akció, animációs, vígjáték, sorozat, anime 12
1 évad · 13 rész

1 díj · 0 jelölés

„Az emberek nem születnek egyenlőnek!” Ezt Midoriya Izuku már 4 éves korában megtapasztalhatta, mikor a kortársai azért zaklatták, mert a fiúnak semmiféle különleges képessége nincs, holott ebben a világban szinte mindenki rendelkezik valamilyen szupererővel. Ennek ellenére a fiú arról… [tovább]

japán
japán · angol

Képek 1

Szereposztás

Miyake KentaAll Might (hang)
Yamashita DaikiMidoriya Izuku (hang)
Okamoto NobuhikoBakugou Katsuki (hang)
Ishikawa KaitoIida Tenya (hang)
Sakura AyaneUraraka Ochako (hang)
Suwabe JunichiAizawa Shouta (hang)
Yuuki AoiAsui Tsuyu (hang)
Masuda ToshikiKirishima Eijirou (hang)
Kaji YukiTodoroki Shouto (hang)
Inoue MarinaYaoyorozu Momo (hang)

További szereplők

Kedvencelte 30

Várólistára tette 39


Kiemelt értékelések

Netta88 

Régebben már egyszer elkezdtem nézni, de az első rész után úgy voltam vele, hogy ebből se kérek többet- igen ahhoz képest, most elég gyors ledaráltam az évadot. xD
Nem rajongok a szuperhősökért, a grafika sem tetszett és a sztori is klisé. Viszont voltam olyan mazochista, hogy megnéztem az első két részt szinkronnal – azt inkább hagyjuk… mármint a szinkront –, és valamiért mégis felkeltette az érdeklődésem az anime. Lényegében legyen bármilyen klisé, a shounen animéket szeretem.
Kiderült Deku sem az az agyatlan, fejjel ugrok a falnak típusú főszereplő. Előbb gondolkozik, próbál más lehetőséget keresni. Bakugou és Todoroki is érdekes karakterek. Nem igazán hős típusúak, inkább azt mondanám, hogy bármelyik oldalra billenhetnek. Én legalábbis végig ezt éreztem, főleg Bakugounál. Ennek ellnére egyelőre nem igazán fogott meg egyik szereplő sem, illetve talán Tsuyu és Aizawa, akikre azt tudom mondani, hogy kedvelem őket. Utóbbihoz sokat hozzátesz a seiyuu-ja is. Viszont olyan van, aki egyáltalán nem szimpi, pl. Mineta. Neki sem a személyisége, sem a kinézete nem tetszik. És akkor itt is vagyok megint, a már említett grafikánál. Néha olyan érzésem volt, mintha egy amerikai szutykot néznék. Értem én, hogy szuper képesség, de némelyik szereplő inkább amerikai rajzfilmbe illik, mint egy animébe. Pl: A madár fejű csávó, a rózsaszín csaj, akiknek még a nevét sem tudtam megjegyezni. Akkor ide sorolnám Minetát is. Sőt All Might is nagyon hajaz Johnny Bravo-ra, habár lehet őt tényleg ez a szereplő ihlette?!
Ezek nekem nagyon nem tetszettek, lényegében emiatt is a 4 csillag levonás. Mégis, hogy őszinte legyek, nem volt olyan rossz, mint amilyennek gondoltam, de azért a kedvencek közé nem fog bekerülni.

6 hozzászólás
p_LillaRéka 

Egyáltalán nem számítottam arra, hogy ez nekem ennyire tetszeni fog. Alapjáraton nem utálom az ilyen szuperhősös dolgokat, de nem is vagyok oda értük. Viszont itt egyáltalán nem volt gondom ezzel.
Szerintem már ez az első évad is nagyon jól sikerült, volt több nagyon izgi rész is, és minden honnan azt hallom, hogy a további évadok csak még jobbak lesznek, szóval kitudja lehet a jövőben még az én kedvenceim közé is bekerül ez az anime.
Szereplők közül én most csak Dekut emelném ki egyrészt, mert a többiekről még nem igazán sikerült konkrét véleményt kialakítanom, másrészt pedig Deku szerintem nagyon is kiemelkedik a tipikus shounen főhősök közül. Mert bár én nem vagyok szakértő a témában, de az nekem is feltűnt, hogy többségében az ilyen karakterek inkább az „először üssünk és csak utána gondolkodjunk” hívei, de Deku szerencsére ennek pont az ellentéte. Soha nem rohan fejjel a falnak, és tényleg minden egyes lépését igyekszik végiggondolni. Bár nem is csoda nagyon sokáig csakis az eszére és a megfigyelő képességére hagyadkozhatott.
Szóval összességében a történet tetszik, Deku is szimpatikus főhős, a többi karakter is érdekesnek ígérkezik, és merem remélni, hogy a továbbiakban tényleg csak még jobb és még izgalmasabb lesz.

Sárkánybaby

Vannak ennek az animének okos húzásai, de szerintem anélkül már nem lehet kitűnni a középszerűségből, szóval ez magától értetődően kötelező tulajdonság.
A sztori egyébként egészen középszerű, elképesztő, hogy mennyire nincs központi szál.
Az anime viszont nézeti magát, Midoriya többé-kevésbé a szívemhez nőtt, az All Might gag nálam mindig működik, és igazából Bakugo alapötlete sem rossz (bár a megvalósítás már messze nem olyan jó).

Az öt csillagra a +2 az Midoriya érdeme, így 7, egyébként egy meh anime. Annyi talán még elmondható mellette, hogy 13 részbe nem próbáltak még beleszuszakolni valami bődületesen nyálas tanulságot, na az lett volna a Vég.

Az emberek tudtommal elájulnak a Bones munkájától, és volt azért pár jelenet, amit visszatekertem, de Bones, ez egy hármas volt, menj a helyedre, tudsz te jobbat is (https://www.youtube.com/watch…).

MewIchigo_Fan_Daniel 

Ez egy nagyon jó anime volt. :)
Nem bántam meg, hogy megnéztem és talán azt sem, hogy nem a nagy hype közepette kezdtem bele és vártam egy kicsit.
A szinkronok odavágtak mint az animék 90%-ában, a történet elég jónak ígérkezik.
Kíváncsi leszek a 2. évadra. ^^

5 hozzászólás
Janus 

Egyszerűen ki nem állhatom az animéknél azt, amikor az évadokat, sőt, néha félévadokat külön sorozatként kezelnek. Rengeteg dolgot rohadtul megnehezít ez.
De evvan. Pont ezért csak a negyedik évadnál lesz nagyobb értékelés tőlem, ami egyelőre az utolsó, meg majd az utolsó évadnál. Itt csak annyit mondanék, hogy a Boku no Hero Akademia (avagy magyar címén Hősakadémia) fogja a többszörösen agyonhasznált Shounen Fight műfajt, és megtartja az összes jellemző pozitívumát a műfajnak, és kigyomlálja a negatívumait. A főszereplő sokkal kevésbé nagyképűbb, és idegesítőbb és forrófejűbb, mint általában. Egyértelműen a második kedvenc ShF férfi főszereplőm, Edward Elric után. A fontosabb női karakter személyében Uraraka sokkal hasznosabb, kedvelhetőbb, és több játékidőt kapóbb (új szót találtam fel! Vagy szavat?) melléknői karakter lett, mint általában az ilyenekben a karakterek. Sorolhatnám még, ez a két fő dolog, amit ki akartam emelni.
A világ érdekes, és egyedi, az iskola rendszert imádtam, a szuperhős társadalom hasonlóan nagyszerű. A karaktereket is nagyon szeretem, Izuku, Uraraka, Iida és Aizawa egyértelműen a best (meg All Might és Todoroki, de őket a S2-nél emelném csak ki). A zene nagyszerű, az évad második fele pedig egyenesen tökéletes.
De, mint mondtam, a ShF hibáit kigyomlálja, a pozitívumait megtartja. És itt gyökerezik a sorozat legnagyobb hibája: olyan szintén klisékkel dolgozik, hogy abba belefájdul a fejem. De komolyan, nem egy epizód volt, amikor gyakorlatilag szóról szóra meg lehetett jósolni, hogy ki mit mond, mert olyan szinten a műfaji alapokon folyik a cselekmény, hogy az idegörlő. Leginkább a Narutoval lehetne azonosítani, ami már csak azért is agyrohasztó, mert van egy rakat ShF anime, és ezeknek a fele Naruto-másolat. Fairy Tale, Black Cover, Radiant, és még sorolhatnám. És a Hősakadémia is beállhat a sorba, annak ellenére, hogy jobbnak tartom az összes felsoroltnál, de még a Narutonál is, amit egyébként szeretek.
Üzenetet próbál átadni, de nem sok sikerrel, a története nagyszerű, de klisés. A karakterek, a látvány és a zene viszont kiváló.

Liliána_Tanács 

Az első évad nagyon tetszett,eddig érdekes, és mindenki kedvelhető.
DEKU <3

flamepetals

A kedvenc szuperhősös animémet nem szárnyalta túl, de azért nagyon tetszett. A vége izgalmas volt, nem voltam biztos benne, hogy milyen irányt vesz majd a sorozat. Végre valaki, aki nem tudja azonnal elsajátítani az „erőt”. Bár azért lassan megtanulhatná uralni :D. A következő évadban remélhetőleg majd ráérez a dologra. A kedvencem Kacchan. Jó volt látni, ahogy lassan hatással vannak rá a fejlemények. A tanárok közül pedig remélem, hogy Aizawa senseit látjuk még.
All Might eléggé emlékeztetett egy Tiger&Bunny-s szuperhősre… De szerencsére az ő története más irányt vett.
Röviden: várom a folytatást.

TiaManta 

Egy átlagos shounennel állok szemben, mégis egész jól sikerült szórakoznom.
Bármennyire sablon szereplőknek számítanak a karakterek, én megszerettem őket.
Midoriya végre mondjuk nem egy agyatlan, bumm bele főszereplő, elég okos és ezt használja ki. Nagyon sok következtetést le tud vonni, a harcok alapján.
Bakugou is a kötelező ellenlábas, aki barát és ellenfél a főszereplő számára. Nála számítok a legtöbb jellembeli fejlődésre. Aszinkronja megér egy misét, mivel Okamoto Nobuhiko nagyon jól alakít enyhén pszichopata, szociopata karaktereket is.
Kikapcsolódásnak nagyon is megfelel, annak, aki nem akadt fenn bizonyos shounen kliséken.

Dextiny

Bár nem a szívem csücske a szuperhősös téma, de úgy tűnik animékben szeretem :D
Az elején, amíg be nem indultak a történések egy kicsit untam, de utána már kezdtem élvezni. Ez az évad igazából még csak alapoz, megismerjük a szereplőket, az alapszituációkat, a fő gonoszokat… de kell is ennyi megalapozás, örülök hogy nem sietett el semmit és nem zúdította ránk az információkat a semmiből, hanem hagyta megemészteni, értelmezni őket.

Ruby

Másodjára nézem (ezúttal adtam egy esélyt a szinkronos verziónak is, és meglepő módon meg tudtam szokni ezt is). Elsőre is tetszett, de azt hiszem, most még jobban szeretem, mert már ismerem a karaktereket, így sokkal jobban tudom követni, ki mit és miért csinál. :)


Népszerű idézetek

BerniStray

Hogy mit akarok és mire vagyok képes, az két különböző dolog

BerniStray

Nincs törékenyebb a szívnél, amely kész felrobbanni a büszkeségtől

BerniStray

Minél nagyobb a sötétség, annál szikrázóbban ragyog a fény

BerniStray

Egy hős mindig képes átküzdeni magát a holtponton


Folytatása

Összehasonlítás

Boku no Hero Academia


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján