Honfoglalás (1996) 85

The Conquest
101' · magyar · dráma, történelmi 12

A legöregebb magyar törzsfő, Álmos felesége, Emese álmot lát: a turulmadár megtermékenyíti, s ágyékából ezüst folyam indul. Fia, Árpád a besenyők kegyetlen támadása és apja történetei hatására már gyermekként készül szerepére, hogy népét új hazába vezesse. Árpád fia, Levente is szép szál legény… [tovább]

Szereposztás

Franco NeroÁrpád vezér
Sinkovits ImreÁlmos fejedelem
Bitskey TiborElőd vezér
Csendes LászlóTétény vezér
Csurka LászlóKond vezér
Dörner GyörgyTas vezér
Kaszás GézaOnd vezér
Körtvélyessy ZsoltHuba vezér
Gryllus DorkaHajnal
Anger ZsoltLevente

További szereplők

Kedvencelte 1

Várólistára tette 21


Kiemelt értékelések

Lahara

Emlékszem, moziban néztük meg, az osztállyal és úgy kellett viselkedni, mintha színházban voltánk, tehát semmi popcorn, semmi üdítő. Emiatt a film miatt hittem azt sokáig, hogy Franco Nero magyar, hiszen hogyan lehetne Árpád vezér, ha nem az. (Gyermeki logika)

1 hozzászólás
Jeffi

Tudom, hogy láttam, többször is, biztos vagyok benne, hogy elejétől a végéig még sosem. Viszont a zenéjét imádom, igen, a zenéje jó! :)

Pennmenelien

Szép film, szép zenével, de amit már akkor – és azóta sem – tudok megérteni, hogy miért egy olasznak kellett eljátszani Árpád vezért, hiszen kiváló magyar férfi színészeink vannak (ettől függetlenül jól áll Franco Nero-nak a magyar viselet).

ptagi 

Csak még egyszer meg ne halljam, hogy szááááállj, szááááállj, sólyomszárnyon, mert én meg elfutok világgá.
De mégis kinek az elmebeteg ötlete volt, hogy a nagymagyar őstörténetről szóló film ikonikus főszereplőjét ne magyar színész játsza?! Ezen azóta nem bírok napirendre térni, bármilyen jó is volt az alakítás.

Hiranneth

Még valamikor gyerekként láttam egy részét, ezért később nekiugrottam újra, hogy végre egyben lássam az egészet. Azt hiszem a zenéje jobban tetszik :D.


Népszerű idézetek


Hasonló filmek címkék alapján