Halál a neten (2016) 51

Friend Request
92' · német · thriller, horror !

Miután egy egyetemista töröl ismerősei közül egy rejtélyes lányt, egy olyan démoni jelenléttel kénytelen szembenézni, amely úgy akarja magányossá tenni őt, hogy sorra leöldösi legközelebbi barátait.

angol

Szereposztás

Alycia Debnam-CareyLaura
Brit MorganOlivia
William MoseleyTyler
Connor PaoloKobe
Brooke MarkhamIsabel
Sean MarquetteGustavo
Liesl AhlersMarina

Kedvencelte 4

Várólistára tette 51


Kiemelt értékelések

Negative_Singularity

Íme, a XXI. századi valóság horrorba importálva – zseniális. Végre nem egy elcsépelt, kísértetes, démonos, halottas, juj, megátkoztak filmet mutattak fel. Önmagában is létező jelenség a cyber-kirekesztettség, ami sajnos a valóságba is átszövögeti magát, „hála” az olyan rettenetesen jó népbetegségnek, amit facebook-nak hívnak. Én nem hiszek az okkultizmusban, így mondhatni, reáltalan, hogy az egyedüllétet a természetfeletti erőkkel demonstrálták, de könyörgöm, ez egy horror; Barbie babákkal idétlen lett volna. Egyébként a klasszikus stílusjegyek mind benne voltak, néha rám egyáltalán nem jellemző módon megugrottam, utoljára ilyen talán a Kör esetében volt. Ott is imádtam az ok-okozati összefüggéseket, a magyarázatot, a nyomozást, a jóvátehetetlen jóvátétel-próbálkozásokat.
Ó, igen, és a laptop, mint spoiler egészen zseniális, bevallom, hogy nem fogok nyugodt lélekkel a sötét monitorra bámulni. A másik világ, ahová a magány berántja a lelket, és a valóság lesz a külvilág pedig egészen mélyre nyúló gyönyör nekem, a saját poklodba zár be a mágia, a metaforizált társadalom, a görcsös barátakarás, sőt, magának a barátságnak a meggúnyolt és groteszk ismerősszámlálója egy profil-fetisizált platformon.
Gyanítom, ez nem lesz olyan népszerű, mint a csontig lerágott Paranormal activity 9736. része meg a Démonok között majdani 7439. epizódja.
Kár.

2 hozzászólás
Kincsanna 

Mást kaptam, mint amire az elején számítottam és pozitív volt a csalódásom. Egész jól nyúltak hozzá az online és a valóságos „barátkozás” témájához, a műfaji keretek között jól eltalálták ezt a társadalomkritikai vonalat is. A nyomozós rész elnagyolt volt, azt jobban kibontottam volna és a végét pedig kicsit jobban rövidítem, mert a hossza pont jó volt így.

UViki 

Hát többet vártam tőle, mint amit kaptam, de ennek ellenére azért izgalmas volt.
A főszereplő csaj borzasztóan idegesítő volt, nagyon haragudtam rá.
Egy ideig Kobe volt a kedvencem, aztán a végén valósággal lesokkolt.
Hát nem volt rossz, de lehetett volna ennél sokkal jobb is.

csokidani 

Pozitív csalódás. Azt hittem az elején, hogy egy buta áldokumentarista tinihorror lesz. Szépen lassan ezt levetkőzte és egy nagyon jó kis film keveredett belőle. Piszkosul tetszettek a grafikus részek, sokat dobtak/mélyítettek a hangulaton. Szépen lassan mélyült a film a horrorba és a végére elég erős lett. Talán egy nagyon picit tovább húzták, mint kellett volna, de nem zavaróan. Határozottan tetszett, jó hangulattal, sztorival, és a szereplők sem voltak idegesítőek.

Alyssakimi

Egy baráti filmezős délután/este alkalmával volt szerencsém a filmhez. Akkor négy filmet néztünk meg és véleményem szerint ez volt a legjobb. Pedig volt olyan, amiben Sandra Bullock szerepelt. A történet nem volt lapos, jobban meg akartam ismerni a szereplőket és izgultam értük. Úgy gondolom, a film vége ellentmondásos volt, sokan nem erre számítottak, de szerintem tökéletes volt így :)

Marianna_von_Birken 

Ahj, már! Tényleg nem tudnak már épkézláb horrort csinálni? Csak elcsépelt hülyeségeket? Komolyan, ki ijed meg ezektől a filmektől? Mellesleg meg nem ártana készítőknek utánanézni a dolgoknak. Egy különc, soha a büdös életben nem fog normakövetőkkel barátkozni, esze ágában sincs beilleszkedni közéjük, a különc lenézni és megveti a normakövetőket, és csak a hozzá hasonló elvont, különc emberek társaságát és elismerését keresi, nem még, hogy spoiler miattuk, mer' törlik a barátaik közül meg nem hívják meg a szülinapi buliba… -_– Ez volt, ami igazán felidegesített, az, hogy 25 másik horrorból volt összeollózva a megjelenítése, képi világa, és a sztori maga meg unásig unt elektromos kísértet-hülyeség volt, azt meg már megszoktam…

Marcsi0603 

Nekem ez tetszett, mert bár nem vagyok facebook vagy bármelyik közösségi oldal függője, tudom, hogy van ilyen, és a történet is ismerős (na, nem a természetfeletti része, de a többi tökéletesen jellemző a társadalmunkra), szóval jó volt. A főszereplő csajt bírtam és együtt tudtam érezni vele, a dolgokat jól elmagyarázták, normális befejezése is van, és az ijesztő részek is rendben voltak. Több ilyen horrort szeretnék látni.

ypszilon

A film közben végig az volt bennem, hogy ez 10 csillagot érdemel, de a vége megváltoztatta a véleményem.
spoiler

victoria_m997

Végre egy horror, amit nem fejezek be csalódással. Nem volt rossz.

Lahara

Maga az alapkoncepció nem rossz. Igenis vannak ilyen kirekeszett emberek, akik szinte beleőrülnek, annyira keresik mások társaságát, még akkor is, ha kilógnak azokból a közösségekből. A nyomozásos része kicsit a Kör-re emlékeztetett, és ugyan nem volt veszettül félelmetes, tényleg, alig párszor ijedtem meg tényleg, mégis nem akartam ezután nyomban aludni menni.
Amit viszont nagyon utálok szinte az összes amerikai fiatalokról szóló filmben, hogy csak szélsőségek vannak, mint a népszerű meg a lúzer. A vége egyébként tetszett.


Hasonló filmek címkék alapján