Gyávák és hősök (2007) 24

Lions for Lambs
92' · amerikai · dráma 12

Jasper Irving szenátor legfőbb célja, hogy átverje, és meggyőzze az amerikai kormány új afgán stratégiájának helyességéről a hétpróbás újságírót. A dolog pikantériája, hogy éppen Janine Roth-nak köszönhetően ívelt magasra a politikusi pályája. Ezalatt Dr. Stephen Malley egyetemi tanár mindent… [tovább]

Képek 7

Szereposztás

Robert RedfordStephen Malley professzor
Meryl StreepJanine Roth
Tom CruiseJasper Irving szenátor
Michael PeñaErnest Rodriguez
Andrew GarfieldTodd Hayes
Peter BergWirey Pink
Derek LukeArian Finch
Hirdetés

Várólistára tette 33


Kiemelt értékelések

Haspók 

Tom Cruise miatt halogattam, nagyon nem bírom őt. De Meryl Streep és Redford miatt meg kellett, hogy nézzem.
A legjobban Todd(Andrew Garfield)és tanára(Redford) beszélgetései fogtak meg,ugyanakkor Janine(Streep ) Jasper Irving (Cruise)szenátorhoz intézett kérdései és meglátásai.
Nem egy kiemelkedő alkotás, de egyszer simán nézhető.

Lulu23 

Amikor leültem hozzá, nem tudtam, mit várjak propaganda filmet, lélektani drámát, vagy háborús filmet, de érdekelt, mit hoz ki Redford a témából.
Egy nagyon intelligens, gondolatébresztő elemzést kaptam, ami a képernyő elé szögezett és úgy néztem végig az egy óra történéseit, hogy egyetlen félmondatot sem akartam elszalasztani.
A film körbejárja a közel-keleti konfliktusok politikai, média és emberi lenyomatait az amerikai társadalomban, mindezt olyan jól megformált karakterekkel és megkapó hangulatban, amiről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Minden egyes karakter tetszett, nagyon jó a dramaturgia, a rendezés, a vágások. Egy élmény volt.

Little_Monster 

A prof. és diákja közti beszélgetős szál volt az egyetlen, ami valamennyire fenntartotta a figyelmem a sok duma közt. A többit láttuk már. Részletesebben is, jobban is. A karakterek erősek, kidolgozottak voltak, pont elég kérdést felvetve, és nem egyértelműen meghatározva, hogy ki a jó és ki a rossz. A film nagy része kissé idealizált volt számomra, nem hiszek az ilyen elszánt tanárokban, akik valódi vitákat gerjesztve tanítanak, valamint azt sem hiszem, hogy léteznek újságírók akik mindennel szemben, a végsőkig kitartanak az igazuk mellett. Mert ha van is ilyen, azt nem reklámozzák.

desertangelable 

Sajnos lerágott csont, felejthető alakításokkal. Szükség van-e a háborúkra, elsősorban amerikai szemszögből és hős-e vagy egyszerű hülye, aki elvi okokból katonának áll. Egész film alatt azt vártam, hogy az akkora talentumnak kikiáltott hallgató majd mond legalább egy olyan mondatot, ami alátámasztja a zsenialitását, de sajnos ilyen nem hangzott el. Lehet, hogy nem ez volt az elsődleges célja a filmnek, de azért én nem bántam volna. Véleményem szerint sem a szenátor szerepében nem volt szükség Tom Cruise-ra, sem az újságírónő szerepére nem volt szükség Meryl Streepre, húzónévnek kellettek, ez nem is vitár. Redford jól hozta a szerepét, de róla meg nem tudom ebben az idősebb szerepeiben levenni a szemem, mert szegény nagyon megcsúnyult az öregséggel. Egy szó, mint száz: felejthető.


Népszerű idézetek

Kontra_Judit 

Malley professzor: Csak azt mondom felnőtt ember vagy. És azt mondom, hogy a felnőtté válásban az a rossz, hogy észre sem veszed, mikor válsz azzá. Csak amikor már sok-sok döntést hoztál. De szeretném, ha tudnád Todd, senki nem fogja a kezed, egyedül vagy. És amíg csak élsz, vállalnod kell a felelősséget a döntéseidért, amiket most hozol.

Kontra_Judit 

Janine: Csak az a jó a reggelben, ha délig tart :)

Kontra_Judit 

Malley professzor: A mostani döntéseidet Todd, nem másíthatod meg, legfeljebb jóváteheted az évek során. És az évek megváltoztatnak. Mindenkivel így van ez. Megnősülsz, hitelt veszel fel, és soha többé nem leszel már az, aki most vagy. A tehetség, a képességek, múlandó dolgok. Lehet, hogy egy szép nap, eltűnnek.

Kontra_Judit 

Azok mutatnak példát, akik vállalják, ha cselekedni kell.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján