Frankenstein (1910) 10

Frankenstein, a fiatal medikus, megpróbál létrehozni egy tökéletes embert, de sajnos egy félresikerült szörnyet alkot. Az esküvője éjszakáján meglátogatja a szörnyét, de összevesznek. Ekkor a szörny meglátja magát a tükörben és elszalad a kastélyból, de mikor később visszatér, a kastély egyik… [tovább]

Szereposztás

Mary FullerElizabeth
Charles Oglea szörny
Augustus PhillipsFrankenstein
Hirdetés

Várólistára tette 13


Kiemelt értékelések

sipiarpi 

Az első filmes feldolgozása a történetnek. Nagyon kezdetleges, de remek trükkök voltak már benne. A szörny születése kifejezetten tetszett.

bonnie9 

Több mint száz éves, de a maga módján még mindig működőképes. A kreatúra születése látványban például nagyon emlékeztetett a frigyláda nagyjelenetére, pedig a kettő közt eltlt néhány év. A másik kedvencem a film vége: ötletes, szimbolikus és 1910-ben erősen technikás is.
Ha a többi része nem is hagyott mély nyomot bennem, filmtörténet rajongóként ezért a két momentumért már megérte megnézni.

Lunemorte 

Nem rossz, tetszett a szörnyeteg létrehozása és az eredmény. Persze könyvben még mindig jobban szeretem. Hiányzottak az érzések és a szereplők színészi játéka is kissé felületes. (Holott egyes rövidfilmek csak 1-2 percesek, mégis ott több „idő" jutott rá…)

Filmdoki 

Nem rossz, korához képest pedig kifejezetten látványos, legalábbis a szörny megszületése még ma is jól néz ki. Ma már persze nem félelmetes, bár több, mint 100 évvel ezelőtt elhiszem, hogy ez annak számított. A történetet szépen összefoglalja egyébiránt, a zárás pedig kifejezetten tetszett. Akit érdekel a mozi története, az mindenképp szánja rá azt a 12 percet. Nekem meg ideje lesz pótolnom az 1931-es feldolgozást lassan.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján