Forró verejték (1975) 6

Katie Tippel · Keetje Tippel
100' · holland · dráma 18

A film Neel Doff irodalmi Nobel-díjra jelölt memoárjai alapján, megtörtént eseményeket dolgoz fel. A XIX. század végi Hollandiában a nyomor miatt számtalan vidéki család kényszerült elhagyni otthonát, és a jobb élet reményében a nagyvárosokba települni. Így tesz a filmbéli Keetje családja is,… [tovább]

Képek 2

Szereposztás

Monique van de VenKeetje Tippel
Rutger HauerHugo
Andrea DomburgKeetje anyja
Hannah de LeeuweMina, Keetje nővére
Jan BlaaserKeetje apja
Eddie BrugmanAndré
Peter FaberGeorge

Kedvencelte 1

Várólistára tette 6


Kiemelt értékelések

Pistee66 

A film Amszterdamban játszódik a 19. században. Főszereplője egy fiatal lány, aki a szegény családjával érkezik a városban és nem sok remény kínálkozik, a szegénységből való kitörésre pedig nagyon szeretne sokkal tartalmasabb életet élni, de az első próbálkozásai rendre félrecsúsznak, tisztességes munkával igyekszik ezt elérni, de sok esetben a férfiak miatt nem sikerül neki, mert mindegyik csak a szexuális vágyát kívánja csillapítani a lány segítségével. Családi segítséget nem sokat remélhet ehhez. Az anyja kényszeríti prostitúcióra, aminek során találkozik számára elérhetetlen magas színvonalú élet minőséggel. Sok megpróbáltatás után a történet végére a sorsa is jobbra fordulhat.
A film egy híres németalföldi írónő, Neel Doff élete nyomán készült, tehát sikerült neki a kitörés.
Nekem tetszett a film, mert a szereplőket mozgató okok érthetőek, a történelmi hűséget is elhiszem minden jelenetben.
Ez Paul Verhoeven egyik korai filmje és számomra nagyon visszafogottnak tűnt az akkori filmjeihez viszonyítva. Egyáltalán nem arra gondolok, hogy nincs benne meztelen jelenetek egész sora, de itt legalább mindegyiknek van funkciója nem pedig öncélúan mutogatja a meztelen testeket. Az egyik kedvenc jelenetem a filmben, ami egy kicsit perverz talán, de nagyon is jellemző Verhoeven-re, amikor a lány árnyjátékozik a falon a kezével kutyát és macskát formáz és hirtelen megjelenik mellette egy másik árny, egy férfi hímtag árnyéka. Hát hirtelen meglepődtem, de vicces volt
Keetje útja mindvégig érdekes és fenntartja a filmnéző érdeklődését nem fordul unalmassá a film, mert végül is ez egy 70-es években készült holland dráma, talán művészfilm és ez nagyban köszönhető a nagyszerű rendezésnek is.
Monique van de Ven nagyon jól játssza a főszerepet sajnos azóta nem sokat hallottam róla, mellette pedig Rutger Hauer ismét bizonyítja sokszínűségét. Bár talán vele egy picit elfogult vagyok!


Népszerű idézetek


Hasonló filmek címkék alapján