Éljünk 100 évig: A kék zónák titkai (2023–) 19

Live to 100: Secrets of the Blue Zones
amerikai · dokumentumfilm, minisorozat
4 rész (epizódhossz: 40')

Járd be a világot az író Dan Buettner társaságában, felfedezve öt egyedülálló közösséget, ahol az emberek rendkívül hosszú és színes életet élnek.

magyar · magyar

Szereposztás

Dan BuettnerÖnmaga
Éljünk 100 évig: A kék zónák titkai (2023–)
Rendező

Gyártó
Makemake

Streaming
Netflix

Kedvencelte 2

Várólistára tette 28


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Mikor az embernek sírni és nevetni támad egyszerre kedve – ez a négy rész pont ilyen. Megható, átható, rendkívül kedves, kellemes, semmit sem erőltet, csak mesél szép és nagyszerű történeteket, emberi sorsokat mutat meg, hogy éljük túl a saját létezésünket, egészségesen és boldogan. Engem egész fellelkesített. Nem a számokra törekszik, nem száraz, inkább…. olyan életérzés.
Mindenkinek ajánlom, s bár nagy igazságokat valószínűleg már csak az agyongyepált frázisokban tudja ismételni, a körítés is egész más, és emiatt kiemelkedő. Mindenkinek ajánlott megtekinteni!

Raizo 

Szerintem nagyon jó kis sorozat. Dan Buettner a hosszú élet titkát keresi, és meg is találja, a sorozatból kiderül, hogy mik is ezek. Várom a második évadot. :)

amnézia 

Jó hangulatú dokusorozat az egészségről és – ki nem találná senki – a hosszú életről, mely szerint a kulcs alapvetően az egészséges táplálkozás és a megfelelő, folyamatos aktivitás, de nem vagyok benne biztos, hogy csupán ennyi. Mindenesetre valahogy jó volt nézni a néhány új infó miatt, de nem is igazán az egészséges életmód témaköre fogott meg, hanem az, hogy betekintést nyújtott az itt látható nemzetek életmódjába. Persze, a prezentált kaják is sokat dobtak rajta.
Az én szememben pedig nagy pozitívum, az összes részben kiemelte a vegetarianizmus, vegánság értékét.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Raizo 

Dan Buettner: Saját magunk környezetének áldozatai vagyunk.

4. rész – A hosszú élet titkának jövője
Raizo 

Dan Buettner: Melyik teát érdemes naponta fogyasztani?
Vaso Parikos (88 éves): A bort.
Dan Buettner: Szőlő teát! Tetszik a gondolkodása!

3. rész – A kék zónák vége?

Hasonló filmek címkék alapján