Elcserélt életek (2008) 188

Changeling
140' · amerikai · dráma, életrajzi, krimi 16 !

1 díj · 11 jelölés

1928 márciusának egyik szombat reggelén, Los Angelesben Christine Collins elbúcsúzik a kilencéves kisfiától, akit egyedül nevel, azután munkába megy. Este, amikor hazaér, a legszörnyűbb rémálma válik valóra: a kis Walternek nyoma veszett. Öt hónappal később a rendőrség bejelenti, hogy a kisfiú… [tovább]

magyar
angol

Képek 6

Szereposztás

Angelina JolieChristine Collins
Gattlin GriffithWalter Collins
Michelle GunnSandy
Michael KellyDetective Lester Ybarra
John MalkovichRev. Gustav Briegleb
Jeffrey DonovanJ.J. Jones kapitány
Jason Butler HarnerGordon Northcott
Eddie AldersonSanford Clark
Denis O'HareDr. Jonathan Steele
Amy RyanCarol Dexter

További szereplők

Kedvencelte 29

Várólistára tette 183


Kiemelt értékelések

agi89 

Döbbenetes.

A végtelen szomorúság és a tehetetlen düh filmje.
Amikor annyira tombolni akarsz, hogy legszívesebben a tv-t akarnád leborítani, de inkább felugrasz, teszel pár kört a szobában nem kevés káromkodást kikiabálva és a könnyeid törölve…

Utáltam. Imádtam.

Zseniális.

Honey_Fly 

Tudom, hogy már írtam, hogy Clint Eastwood zseni. Színészként, rendezőként és zeneszerzőként is. Lehet valaki zsenibb a zsenitől is? Zsenisszimo! De nem viccelődök, mert arra aztán ezzel a filmmel kapcsolatban nincs hely. Egy csepp sem. Alig találok szavakat. Iszonyatosan súlyos a téma, az pedig, hogy igaz történet, totálisan földhöz vágja az embert. Ami pedig a filmben történik az meg jól beletapossa. Újra és újra. Filmnézés közben szabályosan remegtem a feszültségtől. Megmagyarázni egy anyának, hogy nem ismeri meg a saját gyerekét és segget vakarva hátradőlni? (És ha még csak ennyi lett volna…) A k*rva életbe már! Szerencsére itt is van még egy-két tisztességes ember aki színre lép, így továbbra sem hal ki a magunkba vetett hitem. spoiler Mindenesetre most totálisan le vagyok taglózva.

1 hozzászólás
Charityy 

Ez a film rettentő elkeserítő. Több mindent képtelen vagyok róla írni. Csodálom az anyuka kitartását, igazán erős nő!

Blissenobiarella 

Sokáig meggyőződésem volt, hogy Angelina Jolie-t csak a szája miatt alkalmazzák, meg mert kiválóan alkalmas különböző csöcsi szerepekre (lásd, Tomb Raider és társai), de ez a film meggyőzött arról, hogy milyen nagyon félreismertem. Nagyon szépen alakít ebben a filmben, egyáltalán nincs hangsúlyozva az, hogy akkor ő most a „jónő”, hanem csak egy amúgy csinos anyuka, korabeli ruhákban. Reeeeendkívül jól állt neki, és igazi drámai alakítást láthatunk tőle.
A sztori nagyon érdekes, érdemes utánaolvasnia annak, akit érdekel, és ne felejtsük el, hogy ez bizony igaz. A sorozatgyilkosos szál emlékeim szerint nem igazán lett kiemelve, sőt egy picit még ha el is kendőznének belőle (őszintén szólva erre már nem emlékszem pontosan), úgyhogy csak magamat tudom ismételni: érdemes utánaolvasni.
Szuper film, nézzétek meg.

Morn 

Fájdalmas, brutális téma remek tálalásban. Sok mindenre rávilágít ez a film, ami hibásan működik társadalmunkban. Biztosan nem egyedi eset, és szerintem ma is találhatnánk rá példát. Dühítő, amit az anyával műveltek, és a végén vigasztalhatatlan, tanácstalan maradsz. Hiányérzete is marad az embernek, legalábbis jó lett volna valamiféle megkönnyebbülés a végén, de mivel igaz történet az alapja, nem rugaszkodtak el tőle túlságosan. Ez persze becsülendő, de maga a film lényege fájdalmas, nem kendőzi el a valós életben elforduló borzalmakat, felkavar.

TribeBubu 

Annak ellenére, hogy igencsak hosszú egy film, pörög a cselekmény. Persze nem őrületes sebességgel, viszont kellőképpen ahhoz, hogy nézesse magát. Az pedig, hogy igaz történet, csak hab a tortán, mivel így már több szempontból is sokkolja a nézőt.
Tanulságos film rendőri túlkapásról, kegyetlenségről és leginkább a kitartásról.

Koksa 

A csillagokat a film kapja, nem a történet. Mert a történet igaz, és borzalmas.
A film már csak utánzat, és csodálatos.
Angelina Jolie nem csak Mrs. Smith és Lara Croft szerepekben tudja eljátszani a szupernőt, ahol mindenféle kötelek és kütyük könnyítik a munkáját, hanem itt is, ahol csak ő van, és az érzelmei.
Le a kalappal mindenki előtt, aki filmet készített ebből a borzalmas történetből, és le a kalappal előttünk, akik megnéztük.

AnnaAnn 

Megható történet, és igaz is. Clint Eastwood rendezése kiváló, nem is tudtam, hogy ő ilyet is tud. Elég nagy ellenszenvet váltott ki bennem a film a korrupt rendőrökkel szemben, ami már amúgy is meg volt. Megrázóak voltak Christine elmegyógyintézetben töltött napjai is, az elektrosokk alkalmazás, az orvosok, nővérek viselkedése. Tragikus történet, és a végét is sajnálom. Ilyenkor elgondolkozom, milyen szörnyűségekre képesek az emberek, mások, ártatlan gyermekek meggyilkolására.

tees06 

Nagyon alaposan kidolgozott film, és hiteles is volt. Szerencsére sehol sem estek túlzásba, és én szinte mindennel elégedett voltam. Nekem egyetlen hiányosság az ál Walter története volt. Örültem volna, hogyha megtudunk arról is egy – két információt, hogy miért hazudott, és miért nem akart hazamenni az anyjához. Christine története pedig nem mindennapi. Sok erőre és bátorságra volt szüksége ahhoz, hogy mindezeket túlélje.
Bővebben:

http://discussion.blog.hu/2015/08/27/egy_elcserelt_gyer…

S_B 

Erős film. Jó film. Durva. Megrázó. Komoly. Maradandó.


Népszerű idézetek

Charityy 

Első számú szabály: soha ne kezd a bunyót, de mindig te fejezd be!


Hasonló filmek címkék alapján