Egyszer volt… az ember (Egyszer volt 1.) (1978–1981) 56

Once Upon a Time... Man · Il était une fois l'homme
25' · francia · animációs, sorozat, ismeretterjesztő
1 évad · 26 rész

Albert Barillé ismeretterjesztő rajzfilmsorozata bemutatja az emberiség történetét, a Földön megjelenő élet első formáitól kezdve egészen napjainkig. A nézőknek kalandos időutazásban lesz része, amelyből elődeink tapasztalatai alapján megérthetjük jelenünket is.

Képek 4

Szereposztás

Albert Barillénarrátor
Annie BalestraPiroska (hang)
Roger CarelMester (hang) / Péter (hang)
Oliver DestrezPeti (hang)
Yves BarsacqKisdagi (hang) / Dagi (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 21

Várólistára tette 15


Kiemelt értékelések

krlany 

Én ettől odáig voltam meg vissza. Meg is vettük gyorsan a Világ és az ember című könyvet, amiből jó sokat okultam. Szerintem gyerkőcöknek nagyon jó. Olyan szinten fel bírja kelteni az érdeklődést, hogy le a kalappal.

Nadja_Blue 

Nagyszüleimnél mindig ezt néztük kompótevés közben. Nagyon szerettem, sokszor láttam. Lehet egyszer újra is fogom nézni.

1 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Kisgyerekként imádtam. Vagy három könyvem volt belőle, és ez az elsős, másodikos időszak volt az, amikor szent meggyőződésem volt, hogy én bizony régész leszek. Furcsa, hogy kisebb változásokkal ez a rajongás úgy hetedikes koromig fenn is maradt, csak akkor fordultam inkább a biológia felé. Azt biztos, hogy ez a sorozat indította el, hogy érdeklődjek a töri iránt.

5 hozzászólás
Cendrillon0002 

Sok mindenre nem emlékszem belőle, pedig amikor pici voltam, ment a Minimaxon. Az akkor leadott francia mesék közül ez volt a kedvencem.
Az utolsó részt nem rég fejeztem be, és ez egy nagyon pozitív csalódás volt. Nincs lebutítva (konkrétan annyira nem,hogy emelt töri érettségire tanuláshoz néztem és nagyon jól kiegészíti a faktos anyagot), humoros és a kommentárok elég objektívek. Nem finomkodik, ha valakit meglőnek/leszúrnak, vérzik és nem egyszer meg is hal. Ha bombáznak, az épületek összedőlnek. Nem minden rész végződik maradéktalanul pozitívan, a háborút annyira mutatja, amennyire szükséges. (Különösen emlékezetes a 25. rész vége ebből a szempontból)
A bioszos sorozatnál meg ha csak meglátom a két genyát, elfog a röhögőhörcs, mert úgy tűnik, Barillé összes sorozatában visszatérő duma az,hogy vous allez voir ce que vous allez voir . Mint a SW-ban az I've got a bad feeling about this
Ja és Maestro meg vigyázhatna a szakállára.
Úgy tűnik, nekem soha nem nő be a fejem lágya :D

Elephant

Suliban láttam ezt – gimiben van olyan jófej a tanár, hogy néha levetít egy-egy epizódot, és mindig jól szórakozunk :DD –, és aztán hazajöttem, és napokon keresztül ezt a sorozatot faltam, egyszerűen imádtam az egész kedvességét, a humorát, és azt, hogy emellett okosságokat mesél nekünk a narrátor ^^ Talán újra is fogom nézni őket c: Sőt, még a többibe is bele fogok lesni, a többi létezéséről csak most értesültem :o


Népszerű idézetek

bonnie9 

Narrátor (miután a fazekasságban feltalálják a lábkorongot): Micsoda haladás! A kézműves iparból lábműves ipar lett.

Cendrillon0002 

-Je voudrais savoir si c'est votre grand-pére, ou votre grand-mére qui était un singe.

1 hozzászólás
Cendrillon0002 

Le triceratopse n'apprécie pas qu'on s'approche á sa progéniture.

Cendrillon0002 

-Qu'est ce que c'est que ca?! On s'éloigne des autres bateaux, hein?
-…Mais je ne fais qu'éxécuter vos ordres.

Cendrillon0002 

Trop longtemps on avait cru que la mer pouvait tout digérer.

Cendrillon0002 

-Mais ca fait complétement idiot d'abimer cette merveille!
-Mais non…ca fait bien plus ancien.


Folytatása

Összehasonlítás

Egyszer volt


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján