Dramatical Murder (2014–2014) 9

ドラマティカル マーダー
24' · japán · akció, sci-fi, animációs, sorozat, anime 13
1 évad · 13 rész

Az alternatív Japánt, amit Midorijima-nak hívnak, egyetlen hatalmas cég privatizálta: a Toue Vállalat. Hatalma kiteljesedését azzal tette nyilvánvalóvá, hogy két részre osztotta a szigetországot:
– a Platina Jail-be csak a kiváltságosok juthatnak, külön meghívóval, de erre a helyre… [tovább]

japán

Szereposztás

Hino SatoshiNoiz (hang)
Nakazawa MasatomClear (hang)
Kisaichi AtsushiSeragaki Aoba (hang)
Takahashi HirokiKoujaku (hang)
Takeuchi RyoutaRen (hang)
Matsuda KenichirouMink (hang)
Majima JunjiVirus (hang)
Higuchi TomoyukiTrip (hang)
Takahashi KenjiMizuki (hang)
Iguchi YuuichiSei (hang)

Kedvencelte 2

Várólistára tette 17


Kiemelt értékelések

Netta88 

Egy ideje ért bennem, hogy meg kellene néznem ezt az animét, és egy kihívásnak köszönhetően előre is vettem a várólistámon. Nem bántam meg.
Egy picit zavaros volt az elején, lassan is haladt a történet, de a végére egész szépen felépült a sztori, megismertük a szereplők múltját, kiderült, hogy Aoba-nak miért fáj a haja, ha hozzáérnek, meg hogy egyáltalán ki ő, mit akarnak és miért akarják tőle. Nem mondom, hogy nem volt benne sablon. A főgonoszunk klisé volt. Tipikusan az a gonosz, aki uralkodni akar a világ, az emberek felett, ehhez kikísérletezett egy technikát, amivel átveheti az irányítást az emberek tudata felett. Természetesen Aoba-nak köze van hozzá, hozzá meg a többieknek, így ők is szépen belekeverednek az egészbe. A legtöbb karakter szerethető, és persze mind bishounen, ami a cseresznye a habostortán. :D
Ami végig, illetve a 13. részig fura volt, nem értettem, hogy miért cimkézték tele az animét homoszexualitással, ugyanis spoiler csak erős bromance hangulatot árasztott. Épp ezért szerintem bárki megnézheti, akinek felkeltette az érdeklődését a leírás. VISZONT ez a 13. részre, vagyis az OVA-ra nem vonatkozik. Azt csak az nézze meg, aki szereti a YAOI-t, mert bár nem részletesen, de az eksönt is mutatják. Emellett nem árt, ha kicsit erős az idegzete az embernek, mert minden értelemben erőszakos is.
Az opening és az ending(ek?) is illettek az anime hangulatához, és bár annyira nem fogtak meg, mégsem tekertem át soha őket.
Amúgy nem szándékoztam az animét kedvencnek jelölni, de az utolsó rész (mármint a 12.) annyira szép, érzelmes volt, hogy emiatt mégis úgy döntöttem, hogy kedvenc lesz + a 13. részből, bár nem így képzeltem, de megkaptam, amit végig hiányoltam a sorozatból.
Oh és kell egy Ren nekem is. x)


Hasonló filmek címkék alapján