David Attenborough: Egy élet a bolygónkon (2020) 55

David Attenborough: A Life on Our Planet
83' · amerikai · életrajzi, dokumentumfilm, természetfilm

A legendás műsorvezető elmeséli életének és a Föld evolúciójának a történetét, miközben gyászolja az elveszett vadont, és elmondja, hogyan képzeli el a jövőt.

angol · magyar

Szereposztás

David Attenboroughönmaga

Kedvencelte 12

Várólistára tette 52


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Magával ragadó, csodálatos, szomorú, dühítő, rémes, gyönyörű. Ezek a szavak és érzések jutottak eszembe miközben néztem. Rettenetes amit mi emberek tettünk/teszünk a földel, de hiszek abban hogy még minden visszafordítható. Ahogy David is mondta még vissza tudjuk hozni a régi egyensúlyt. Nem csak a föld érdekében, hanem a mi érdekünkért is. Külön tetszett a Csernobil-os részek, fontos jelentésük van.
Én David minden szavával egyetértek, és hiszek is benne hogy meglehet fordítani ezt az állapotot, mutattak is példákat, mind Hollandia, Costa Rica. Remélhetőleg más nemzetek is belátják minél előbb hogy ha így folytatjuk akkor semmi jóra nem számíthatunk.
Remek dokumentumfilm amit mindenkinek látnia kell.
https://static.standard.co.uk/s3fs-public/thumbnails/im…

2 hozzászólás
Chriss 

„Ez a film David Attenborough tanúvallomása. Kinek kellene még látnia?” Hát az összes pénzsóvár, hataloméhes „embernek”, akiknek a vagyon többet jelent az élet fenntartásánál, és nem veszik észre, hogy globálisan maguk alatt vágják a fát, és mindent tönkretesznek, amihez hozzányúlnak. Nagyon tetszett, hogy Csernobillal indított a film, és azzal is ért véget. Bár sikerült ügyesen elpusztítani a helyet, a természet mégis utat tört magának. Megnyugodtam, hogy vannak olyan helyek a Földön, ahol komolyan veszik a veszélyt, és tesznek ellene, és már javul is minden szépen: Hollandia, Marokkó, Costa Rica. Attenborough a veszteségek felsorolása után elmondja a megoldást is, amit globális összefogással egyáltalán nem lehetetlen megvalósítani. Én bízom benne, hogy sikerül! Hajrá!

Yuuko

Ha a legtöbben úgy gondolkodnának, mint David Attenborough, akkor nem kéne aggódnunk a jövő miatt.
Ez a film egyszerre csodálatos, megindító, borzalmas, sokkoló, szomorú és dühítő. A felvételek, a tájak, az állatok, az élővilágunk egyszerűen gyönyörű, ugyanakkor rettenetes, amit mi, emberek tettünk vele. Amikor kivágták azt a fát, szinte fizikailag fájt nekem is, de rengeteg hasonló felvétel volt benne.
Minden szavával egyet tudok érteni, a jövőről szóló víziója egyszerűen horrorisztikus, hogy tényleg van rá esély. Ahogy ő is mondta, vissza kell állíani a régi egyensúlyt. Ráadásul logikusan fel is vezette, hogy mit kell tenni ennek érdekében, sőt, több sikeres példát is mondott hozzá.
Legszívesebben mindenkivel megnézetném. És remélhetőleg más nemzetek és befolyásos emberek is belátják, hogy ha ez így folytatódik, akkor semmi jóra nem számíthatunk.

eNNBeus 

Micsoda élete lehet ennek az embernek jesszusom! Olyan magával ragadó a személyisége, hogy neki még el is hiszem hogy igen, ez így működhet. Maga a film nem győzött meg, hanem inkább ő maga. A felvételek csodálatosak voltak egytől egyig, de nyilvánvalóan máson volt itt most a hangsúly. Azt kérem ha legális lesz az emberi klónozás őt kérem minden városba a világon, lenyűgöző és nagyon szerethető.

Destiny

1937
World population: 2.3 billion
Carbon in atmosphere: 280 parts per million
Remaining wilderness: 66%

2020
World population: 7.8 billion
Carbon in atmosphere: 415 parts per million
Remaining wilderness: 35%

This film is David Attenborough's witness statement.
Who else needs to see it?

Tomcsik_Nóra

Először is olyan jó, hogy van az emberiségnek egy David Attenborough-ja!
Másodszor: mindenki nézze meg! Most!
Tényleg erre van most szükségünk, hogy végre felismerjük, mennyire csodálatos világban élünk, és rajtunk múlik, hogy a következő generációk is részesei lehetnek-e. Mert ahogy a filmben is elhangzik, ez a mi érdekünk. A természet kiheveri majd azt a kárt, amit okozunk, mi emberek valószínűleg nem…

bucinudli

Ezt a filmet MINDENKINEK látnia kell, leginkább a politikusoknak és a döntéshozóknak, de szerencsére kapunk benne olyan válaszokat is, hogy mi (igen, te és én) mit tudunk tenni nem a föld, hanem az emberiség megmentéséért.
Ami nekem teljesen új, hogy egészen mostanáig mindig a föld megmentéséről beszélünk. Attenborough új nézőpontba helyezi a dolgokat. Nem a földet kell megmentenünk, mert ő túl fog élni minket. Nekünk az emberiséget kell megmentenünk!!!


Népszerű idézetek

Nadír

Végül is, az élővilág egy életen át tartó kutatása után, egy dologban biztos vagyok. Ez nem a bolygó megmentéséről szól. Ez a saját magunk megmentéséről szól. Az igazság az, hogy velünk vagy nélkülünk, a természet újjá fog épülni.
[…]
Az élővilág fenn fog maradni. Mi, emberek nem feltétlenül.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján