Dakaretai Otoko 1-i ni Odosarete Imasu. (2018–2018) 27

DAKAICHI -I'm being harassed by the sexiest man of the year- · 抱かれたい男1位に脅されています.
24' · japán · dráma, romantikus, vígjáték, sorozat, anime 18
1 évad · 13 rész

Saijou Takato foglalkozását tekintve színész, aki nagyon sokáig birtokolta a No. 1. pozíciót. Ám öt éves uralmát megtörte egy fiatal újonc, a három éve debütált Azuyama Junta, ez pedig érthető módon nagyon böki Saijou csőrét. Az meg pláne, hogy mintha a srác fel sem fogná, mennyire kitolt vele,… [tovább]

japán · angol

Képek 20

Szereposztás

Ono YuukiAzumaya Junta (hang)
Takahashi HirokiSaijyo Takato (hang)
Satou TakuyaAyagi Chihiro (hang)
Uchida YuumaNarumiya Ryou (hang)
Toriumi KousukeUsaka Kazuomi (hang)

Kedvencelte 7

Várólistára tette 19


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Nem titok, hogy szeretem a yaoi és shounen ai műveket, úgyhogy nagyon kíváncsi voltam erre is. Azt azonban már az elején leszögezném, hogy bár nem mutatnak testnedvekben csöpögő aktusokat, szerintem ez azért bőven túlmutat a shounen ai kategórián, szóval ha kezdő vagy a műfajban, inkább egy bájosabb, ártatlanabb alkotással kezd.

A technikai részről annyit, hogy az animáció, bár első ránézésre szép, lehetne sokkal jobb is. Alapvetően ikemenek a karakterek, de nagyon sokszor a közeliken olyan az arckifejezésük, mintha kancsalok lennének. A seiyuu munka nagyon tetszett, bár elég sokat elmélkedtem azon, milyen profizmus kell ahhoz, hogy valaki egy ilyen animében szinkronizáljon; főleg az uke dolga lehet iszonyatosan nehéz és zavarba ejtő. Az opening és az ending tökéletesen illeszkedik az animéhez.

A történet lényegében nagyon egyszerű; Azumaya rajong a nála idősebb és tapasztaltabb Saijou Takatóért és eldönti, hogy megszerzi őt magának. Amibe a másik fél elég hamar belemegy. Persze Saijou tsundere; állandóan nyávog és úgy tesz, mint aki a háta közepére kívánja az egészet, miközben fülig belezúg a másikba. Azumaya meg egyszerre aranyos, ugyanakkor csipetnyit erőszakos és uralkodó típus is. Tehát a szereplőkben egy elég tipikus uke-seme párost kapunk, ami nem baj, mert az ilyen műfajú történeteket nem azért nézi az ember, hogy világraszóló újdonságokat tartalmazzon.

A cselekmény szépen folydogál a saját medrében, ugyanakkor a sztori közepén kapunk egy pár részes fillert, ami sok egy tizenhárom epizódos animében. Utána jön egy nagyobb, de simán elhalkuló konfliktus. A záró epizód szintén egy cuki töltelék, tehát összegészében a cselekményhez képest túl sok a visszaemlékezés és a rózsaszín köd. Sajnálom, hogy mindkét kommersz eseményt, a nyaralást és a karácsonyt is felhasználták, jobban örültem volna, ha mondjuk az alapcselekmény megy tovább, esetleg bonyolódik vagy valami.

Tipikus shounen ai történet, semmi több. Jó nézni, hiszen kellemes és aranyos. Az erkölcsi mivolta a történet elején viszont bőven megkérdőjelezhető.

Mindegy, aki kedveli a műfajt, annak feltétlenül meg kell nézni, mert bájos és nagyon szerethető alkotás. És imádnivalóak a szereplők, főleg szerintem Saijou Takato.

11 hozzászólás
Yuuko

Nagyon jól szórakoztam rajta. Takato-san egy szégyenlős, cuki tsundere, Junta pedig egy ijesztő, perverz angyal. xD Aranyos volt, vicces, kicsit perverz, időnként kissé eltúlzott, de mindenképpen szórakoztató sorozat. És ők ketten nagyon cukik voltak együtt, a színházas rész pedig külön a kedvencem.

Shad 

Nekem ez tetszett:) rengeteg mosolyt csalt az arcomra, még akkor is, ha ez a sorozat tele volt túlzásokkal :)) az animációval nem voltak problémáim, bár ez a csíkozás az álluk alatt elég zavaró volt :P Bátran állíthatom Takato egy érzelmi analfabéta és tényleg csak egy ilyen totál idióta Junta volt képes kirángatni a házikójából :) Végül egész életében imádták, de soha senki sem volt mellette, akárhogy is színész mégis képtelen kimutatni a saját érzelmet:) Ezzel szemben Junta egy igazi ragyogó perverz angyal:D mégis kiderül, hogy igencsak intelligens és néha tényleg ijesztő:P azért a 13 részből volt egy-kettő ami abszolút kitöltő rész volt:) Személy szerint a 7. rész volt az abszolút kedvenc :)

Baly 

Hát így is jószívű voltam, mert az első 5-6 résznél már eldöntöttem, hogy 5 csillag max és kész. Felnőtt tartalom: spoiler
Aztán a 7. résztől, a visszaemlékezős résztől felfelé ívelt és végre kaptunk valami történetet is, valamint azért jó pár részen nagyon jókat nevettem :D Az abszolút kedvencem az a rózsaszín izé volt, amivel Junta fenyegette Ayagi-t xDDDDD
Nem volt ez olyan rossz, de ha nem látom is túlélem. Az egyetlen dolog, amiért tényleg örülök, hogy megnéztem az a Naupaka virág legendája…

Dreamborder 

Nekem ez tetszett! :)
Igazából nagyon jól szórakoztam rajtuk. Ahogy Junta ördögi és angyali éne váltakozott, attól kész voltam. Kicsit már pszichés esetnek is beillett volna. :D Nagyon tetszett ahogy Takato, a profi színész felülemelkedve az egóján segítette a fiatalabb, tapasztalatlan színészeket, kihozta belőlük a legjobbat. Érdekes, hogy milyen hatással volt rá Junta, teljesen máshogy viselkedett, ha a magánéletéről volt szó.
Igazából egy csillagot azért vonok le, mert a sztori elég sablonos. Az első részeknél úgy érezte magam, mint aki már látta ezt a sorozatot. De összességében nekem ez bejött. :)

4 hozzászólás
krlany 

Oké, időnként mind a ketten túltolták, de ez akkor is egy szerethető valami volt, sok bénasággal, sok vidám perccel… Takato egy külön állatfaj, nem egy kapcsolat szakértő, Junta meg egy nagy gyerek. Ketten együtt pedig elég jók bármire is.

hraurie

Lehet, hogy csak jókor és a kellő hangulatban kapott el a sorozat, de abszolút szerelem volt minden egyes része. Nagyon tetszett, igazi szívmelengető, vicces, esetenként kicsit tényleg túlzó, de ettől még nagyon aranyos és szórakoztató sorozat. Sőt, kifejezetten izgalmas részek is voltak benne, ahol alig győztem kivárni, mit hoznak ki a sztoriból. Számomra sablonos sem volt, bár utólag visszagondolva tényleg a szokásos sémákon mentek keresztül, de ez a részek közben fel sem tűnt. A grafika gyönyörű, a karakterek szerethetőek, sajnos én Chuntával nagyon sokszor együtt tudtam érezni és magamra is ismertem bizonyos vonásaiban spoiler, úgyhogy nálam tényleg 10/10-et ért el.

silentscream 

Egész szórakoztató anime volt. Néha tudott aranyos is lenni főszereplő párosunk. Voltak mókás szituációk. Viszont Chunta néha az agyamra ment, illetve jópárszor túlzásba vitték a dolgokat. Ennek ellenére nem bántam meg, hogy megnéztem.

bad_dreams 

Szerintem megtaláltam a kedvenc yaoimat ebben a műben. Az elején elég szkeptikus voltam spoiler, de ahogyan haladt előre a történet, gyűltek a bonyodalmak és elérkeztünk azokhoz a bizonyos utolsó epizódokhoz, még meg is könnyeztem spoiler. Takatoval nagyon tudok azonosulni, mert ugyan ilyen vagyok: életképtelen, érzelem kimutatására lehetetlen, zárkózott, és kicsit büszke is. A kis Chunta meg egy perverz állat. A végére már egyértelmű, hogy ezek ketten egymásnak lettek teremtve. Az előzményepizód nagyon jó húzás volt, az az 1-2 filler epizód is jól működött, vitték előre a sztorit. A szexualitás sem veszi át az egészet, tartalmas az egész na! Mit írjak? Nekem 10/10! :D


Népszerű idézetek

K_A_Hikari

Az érzés, mikor valaki sokat jelent neked, és a vágy, mikor birtokolni akarsz valakit, szoros kapcsolatban állnak.

bad_dreams 

Takato [Juntának]: Ne beszélj úgy rólam, mint egy korsó sörről!

Baly 

Hasegawa: Hogy lehetne álmom, mikor mások keserűségéből élek?

1. évad 11. rész

Hasonló filmek címkék alapján