Bishoujo Senshi Sailor Moon Crystal (Bishoujo Senshi Sailor Moon Crystal 1.) (2014–2015) 26

Pretty Guardian Sailor Moon Crystal · 美少女戦士セーラームーン Crystal
24' · japán · akció, animációs, romantikus, fantasy, sorozat, anime 12
1 évad · 26 rész

Usagi Tsukino egy normális másodéves gimnazista volt, akinek az egész élete a feje tetejére állt, mikor találkozott egy fekete macskával. A macska, Luna képes beszélni, és egy félhold van a homlokán. Azt mondja Usaginak, hogy ő az igazság egyik kiválasztott őrzője, aki képes Sailor Moon-ná… [tovább]

japán
japán
japán · angol

Szereposztás

Mitsuishi KotonoTsukino Usagi / Sailor Moon / Princess Serenity / Neo Queen Serenity (hang)
Kanemoto HisakoMizuno Ami / Sailor Mercury (hang)
Sato RinaHino Rei / Sailor Mars (hang)
Koshimizu AmiKino Makoto / Sailor Jupiter (hang)
Ito ShizukaAino Minako / Sailor Venus (hang)
Hirohashi RyōLuna (hang)
Oobayashi YouheiArthemis (hang)
Nojima KenjiChiba Mamoru / Tuxedo Kamen / Prince Endymion / King Endymion (hang)
Fukuen MisatoTsukino Chibiusa / Sailor Chibimoon (hang)
Maeda AiSailor Pluto (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 10

Várólistára tette 17


Kiemelt értékelések

Chriss 

Most újra megnéztem a Crystalt, miután a hagyományos Sailor Moon-t is megtekintettem. Már van összehasonlítási alapom :) Azt kell mondjam, nekem a reboot kicsit jobban tetszett. Komolyabb volt és tömörebb, pont ezért pergősebb. A (szinkron)hangokat lecserélték, kivéve Usagit, de engem ez cseppet sem zavart, mert nagyon tudtam élvezni ebben a formában is. Az opening és az ending szintén megváltozott, a zenével együtt. A Moon Pride, Moon Revenge és a Gekkou nagyon fülbemászó, kedvenc is lett. Ami még tetszett, hogy Usagi – azaz Sailor Moon – sokkal komolyabb lett, nem bohóckodja el a dolgokat, és nem kell mindent a szájába rágni, önmagától is képes felismerni a helyzeteket, és cselekedni. Még improvizál is. Külön piros pont, hogy kimaradt Rei és Usagi veszekedése. A Chibi Usa és Usagi közti féltékenység is csak nagyon minimálisan kerül bemutatásra. Sailor Moon már-már felnőttként képes gondolkodni. A többi harcos jelleme is kiforrottabb, komolyabb. Sailor Venus megjelenése is hatásosabb. A humor és a dráma egyensúlyát nagyon jól megtartották. Az animációval sem volt bajom. Az „átváltozások” voltak talán olyanok, melyek a hagyományos sorozatokban jobban tetszettek. Ettől eltekintve ajánlom mindenkinek. Az újragondolt és újrateremtett világ épp annyira élvezhető, mint az „eredeti”. Én így látom és így érzem :)
Várom a folytatást… ugye jön majd? :)

Nekem ez a mese valahogy kicsi koromban kimaradt, de most kedvet kaptam hozzá. :) Azt kell mondjam, még felnőtt fejjel is nagyon megszerettem. Ez a fantasy mesevilág teljesen el tudja varázsolni az embert kis időre. Az animével csak nem régen kötöttem ismeretséget, és máris begyűjtöttem sok kedvencet :) Sailor Moon is azzá vált :)

3 hozzászólás
Lahara

Most már elég éber vagyok ahhoz, hogy értékeljem. Tehát itt van ez a csodálatos mű, amit annyira várt a fél világ, hogy majd összepisilte magát, aztán pofára estünk, mint a részeg biciklis a szalmakazalba. Mert szép a plakát, aztán szevasz, csókolom. Jött az intro, amit az első négy rész után már fejből dúdolunk és az ending, amit szintén, csak a közöttes tartalommal van a baj. Maga az anime elég jól követi mangát, szóval ezzel nincs baj, hiszen pont az volt a baj a másikkal, hogy több volt a filler rész, mint az eredeti cselekmény. Ez tehát rendben van. Nagyon nincs rendben azonban a grafika. Mivel követi a mangát, az arányok pont olyan aránytalanok, és mindenki gólyalábakon szaladgál. A második fájó pont nekem a szemek. Még a régi animénél Ikuko Itoh karaktertervező is inkább az eredetire hasonlító szemeket rajzolt, mint amik ebben vannak. Csak a plakáton hasonlít a szem, az epizódokban nem. Epizódok. Tobzódik az elrajzolásban, szerintem beszabadult egy csapat majom, és ők rajzolták meg a részeket. Vagy általános iskolás diákok, akik életéből kimaradt a rajzóra. Vagy egy csapat újonc animátor, akiket túlságosan is alulfizettek. Vagy azok a magyar szinkronszínészek, akik annak idején a Varázslatos álmokat szinkronizálták, mert még ők vették ennyire komolyan a munkájuk. A grafika fertelmes, persze erre a készítők is rájöttek, és a Blue-Ray-es változat már javított és szebb, de ezzel már nem mentik meg, mivel elsőre kellett volna jónak lennie. Ez olyan dolog, mint amikor hiába megy pótvizsgázni valaki, ha nem kaphat kettesnél jobb jegyet utána.
Az első animét imádtuk (mi, mindannyian, rajongók) a sok henshin (értsd: átváltozás) miatt. Ha itt henshin van, én tekerem elfele. Vannak animációs filmek, sőt egyes animék is, ahol nagyon kiválóan meg tudták oldani a 3D-s technikát a 2D-ssal, például a Kakurenbo, azonban a BSSM Crystal nem ez az anime, és gumi barbibabák átváltozásaikor nem tudom, hova meneküljek vagy sírjak vagy nevessek, mert borzalmas.
Ahogy múlik az idő, már fedezek fel olyan részeket, amikben nincs látványvilágbeli hiba. Mire eljutnak a Death Circusos részekig, akár még jó is lehet.

És vééégül, a szinkron. A szinkron japán módra jó, de Mitsuishi Kotono jó volt első Usaginak, viszont idegesítő másodiknak a folyamatos nyávogásával. Luna nem nyávog ennyit, pedig ő macska.

Végig fogom nézni persze, de sokkal nagyobb csalódás, mint amennyire vártam.

ideali_zed

Mondjon bárki bármit, a harmadik erára megérett a sorozat, mint anime téren, mint adaptáció tekintetében. Örülök, hogy képes voltam kitartani. Ezért megérte.

Andro 

Mondhat mindenki, amit akar, nekem tetszik ez az új változat. Maximálisan meg vagyok vele elégedve több okból is, ami miatt a régi verziót már annyira nem csípem.

Először is a grafika gyönyörű, szemet kápráztatóan varázslatos. Másodszor örülök, hogy kihagyták a napi szörnyes filler részeket, és helyette a történet a manga irányában történik. Igazság szerint a fillerek jó részét már annak idején is untam.

Harmadszor a karaktereket nem degradálták le egy rakás infantilis óvodás szintjére. Értem ez alatt főleg Usagi, Rei és Minako karakterét. Utóbbi ráadásul mint vezér, a mangában is a legkomolyabb karakter. Rei pedig papnőként szerintem előbb fojtaná vízbe magát, mintsem nyelvnyújtó versenyt játsszon Usagival. Plusz utálja a pasikat. Usagi jelleme is felnőttem a Crystalban, nem egy nyávogó ötéves, hanem egy felelősségteljes harcos, aki teszi amit kell. Plusz Mamoru végre ugyanúgy 17 éves gimnazista, mint a mangában, nem egy 21 éves egyetemista, mint a régi animében. Szerintem korban így jobban is illik a 14 éves Usagihoz.

A Shitennou is visszakapta a normális múltját a lányokkal, hála égnek, bár semmi bajom nem volt a ZoiciteXKunzite párossal. De mégsem volt az igazi.

Ami a hangokat illeti, Kotona még mindig fantasztikusan adja Usagit, pedig a hölgy már jól elmúlt 40 éves is, mégsem érezni a hangján. A többi seiyuu is kiváló munkát végez. És jövőre jön a folytatás, már alig várom! *.*

Egyetlen bajom a CGI-os átváltozásokkal van. Azok baromi rondák lettek, ráadásul totál feleslegesek is.

Kemiviki 

Sokan joggal lehúzták a sorozatot, mert hát vannak hibái bőven, de ha azt nézzük a réginek is mennyi de mennyi volt. Így huszonéves fejjel valahogy a nosztalgia élménye ezeket feledtette velem, s minden második héten mint egy 6 éves ültem a gép elé és remegve néztem, hogy vajon valaki lefordította e az aktuális részt.
Tetszett, hogy nincs annyi filler, hogy hűebb volt az egész a mangához. A gonoszaink is tökéletesek voltak. Sailor Vénuszt viszont nem csipem, nem tudom de nekem ő nagyon unszimpi lett.
Az opening és az ending gyönyörű és fülbemászó, hetekig ez járt a fejembe.

Ami viszont zavart az a 2D-s és 3D-s technika keverése, a végére már megszoktam, de rettentően szúrta a szemem akkor is, nem értem miért kell ezt erőltetni.
És még ezek a hatalmas lábak, huh, szerintem ilyen hosszú lábakon járni nem lehetne. Meg túl rövid a szoknya, nekem legalábbis.

Éva_Kovács_2 

Nekem jobban tetszett,mint az eredeti.A grafika és a színek pedig jobban bejöttek,mint a 2.(vagy 3.?) évadban.Nem tehetek róla,az az évad nekem amúgy sem a szívem csücske,de azokkal a csillogó szemekkel még kevésbé tetszett.Ebbe élénkebbek a színek,meg az opening is jobb szerintem.

AnitaZoé

Mint az ős-anime egyik nagy kedvelője vártam az új verziót, még ha azóta fel is nőttem. Hiába az azóta fejlettebb és hiper-szuperebb technológia, nem körözi le a nagy tesót. Kidolgozatlanabb, mint amilyen lehetne a mai eszközök ismeretében. A karakterek amorfabbak, és aránytalanabbak. A manga-vonal minél hitelesebb megtartása szimpatikus, bár én szerettem a „töltelék-epizódokat”, mint például a Fa gyermekei. Nézem, figyelem továbbra is, mert nem lett azért rossz, csak a várakozásaink lehettek túl nagyok a nosztalgia miatt.
Annak szerintem mindenki örül, hogy Mamoru normálisabb öltözetet kapott. A mangában van fülbevalója, de nem bánom, hogy azt most is kihagyták.
Nekem mindig is furcsa volt, hogy Lunáék a Holdon is macskák voltak, és nem csak a földön születtek annak, hiába van ez minden verzióban így.

MoaTale

Annyira vártam, hogy hozza a manga képi és történeti minőségét. Viszont amin legjobban kibuktam az az erőltetett 3D. Minek? Meg úgy az égészre is kiterjesztem ezt a kérdést: Miért kellett ez nekünk?


Folytatása

Összehasonlítás

Bishoujo Senshi Sailor Moon Crystal


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján