Várólistára tette 25


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Steampunk Batman. Mindig is érdekelt, mit tudtak kihozni ebből, és végre sikerült sort kerítenem rá, hogy megnézzem ezt az animált feldolgozást. Nem csalódtam, szépen felsorakoztatták benne a klasszikus karakterek krémjét, plusz a 3 Robinnak is jutott hely, mégsem éreztem zsúfoltnak ezt a rövidke játékidőt. A sztori kapcsán pedig azt kell mondjam, hiába lerágott csont már a Hasfelmetsző története, sikerült egy olyan csavart tenni hozzá, ami kiemeli az eddigi darabok közül. Ez amúgy elég kiszámítható, ha figyelünk az írók elkeseredetten erőltetett gyanú terelgetésére, de még így is meg tudja lepni az embert. Végső soron egy igencsak erős darab lett a DC animációs világában, szóval bátran merem ajánlani.

2 hozzászólás
ChEebor 

A steampunk és a hangulat tulajdonképp működik benne, viszont maga a történet sajnos elég klisésre sikeredett, ez egy teljesen hagyományos 19. századi krimi, csak Batman-karakterekkel. No de azért ne ijedjünk meg tőle, vannak benne jó dolgok: főképp az atmoszféra, hogy megpróbálták (és egész jól sikerült is) relatíve pontosan ábrázolni a kort, sok történelmileg érdekes jelenség felbukkan benne. És a karakterek maguk is jól keverik eredetijüket a kor irodalmára jellemző vonásokkal, így a hangulat valójában teljesen rendben van. Ha egy kicsit önállóbb a történet, akkor mestermű is születhetett volna, így „csak” egy nagyon jó Batman-film.

Irasalgor

Az eredeti alkotás nem ismeretében nem tudom mennyire szolgai módon követi animációs filmként a képregényt az alkotás, de ettől függetlenül az erősebb adaptálások között tartható számon, amely mer komolyabb lenni, nem beszélve arról, hogy megfelelően vegyíti az univerzum szereplőinek alapvető jellemvonásait a korra reflektáló karakterjegyekkel, ami miatt a Gotham by Gaslightot még azoknak is bátran ajánlom, akik amúgy kiütést kapnak bármiféle szuperhős alkotástól. Ugyanis még egy kis történelmet is lehet belőle tanulni, hiszen a szüfrazsett mozgalom, a Polgárháború valamint a viktoriánus kori kizsákmányoló társadalom is megjelenik ebben a 80 percben, nem beszélve a remek motivációt kapott főgonoszról és egy felszabadultabb Batmanről.

Értékelés: 9/10
(Egyszer honlapon)

ppayter 

Az alapötlet érdekes, viszont maga a sztori unalmas kliséhalmaz. Ennél a hasfelmetsző jackes cuccnál már annak is több értelme lett volna, ha valamelyik klasszikus Batman-történetet rakják át a tizenkilencedik századba, elvégre a lényeg úgyis a steampunkosítás/viktorianizálás, de egy eredeti történet sem lett volna valószínűleg olyan sok pluszmunka. A gőzhajtású (?) batbike azért menő, a képi világ hangulatos és a társadalomábrázolás is kényelmetlenül alapos.

nicolekitti

Hát nem tudom mit lehetne erre írni. Jó volt a korhű ábrázolás, de maga a sztori annyira nem jött be.

Mr_Catharsis91 

Az ötlet jó volt, hogy ebbe a korba tegyék Batmant, de a kivitelezés nem tetszett. Hasfelmetsző Jack, mint antagonista? Na ne már. Akkor inkább tettek volna bele valami eredetibb ellenséget. mint egy létezőt. Az atmoszférája is lehetett volna erősebb, bár ezt sokkal borzongatóbb zenével érhették volna el.


Folytatása

Összehasonlítás

DCUAOM


Hasonló filmek címkék alapján