Basilisk Kouga Ninpou Chou (2005–2005) 7

Az Azuchi-Momoyama korszak kezdetén (XVI.század vége) két nindzsa klán, az Iga Tsubagakure és a Kouga Manjidani elkeseredett, véres háborúban állnak egymással, mely már évszázadok óta tart. A harcok csak akkor fejeződnek be, mikor Hattori Hanzonak sikerül fegyverszünetet kötnie, oly módon, hogy… [tovább]

Szereposztás

Mizuki NanaIga Oboro (hang)
Toriumi KousukeKouga Gennosuke (hang)
Hayami ShowYakushiji Tenzen (hang)
Sawashiro MiyukiHotarubi / Iga Ogen (hang)
Miyabayashi YasushiMuroga Hyouma (hang)
Ueda YoujiKisaragi Saemon (hang)
Yanagi NaokiYashamaru (hang)
Watanabe MisaAkeginu (hang)
Hatano WataruChikuma Koshirou (hang)
Kimura HarukaOkoi (hang)

További szereplők

Kedvencelte 1

Várólistára tette 11


Kiemelt értékelések

MoiraCarey 

Drámai, szenvedélyes anime a gyűlölet ördögi láncáról, melynek forrása itt két ninja klán közötti hosszú, véget nem érő konfliktus. Az értelmetlen harag elveszi az emberek józan eszét, még a szerelmeseket is egymás ellen kényszeríti. A ninják Rómeó és Júliája? Valami olyasmi. A helyzet nyers, kegyetlen ábrázolását a Shiguruiban látottakhoz tudnám hasonlítani. Nem találkozunk semmiféle magasztossággal, csak erőszakkal, bűnnel, őrülettel. A sorozat eleinte csak küzdelmek sorozatára épül, ahol majdnem minden karaktert emberségét elvesztett gyilkosnak látunk. Később viszont ráébred a néző, hogy ők is érző, szerető emberek (na jó, Tenzen nem, de azért kedvelem ^^), akiket a gyűlölet és a bosszúvágy változtat szörnyeteggé.

A karakterek egészen szerethetőek, a harcjelenetek lekötik a nézőt, de azért senki ne számítson Naruto szintű képességekre, taktikázásra, feszültségre és egyébre. Ahogy közeledtem az anime végéhez, egyre inkább éreztem lassúnak, vontatottnak, kissé unalmasnak. Szép a kivitelezés, de nem mutat semmi újat. Epikus költeményként biztosan nagyon jól működne, de így számomra csak egy erős közepes.


Hasonló filmek címkék alapján