A Hercegnőképző (Barbie) (2011) 45

Barbie: Princess Charm School
81' · amerikai, kanadai · animációs, fantasy, családi 6

Barbie ezúttal a melegszívű Blair Willows szerepében tündököl, aki felvételt nyer a Hercegnőképzőbe. A Hercegnőképző egy olyan iskola, ahol társastáncot, teázási etikettet és hercegnői illemet oktatnak. Blair szívesen jár ide, szereti segítőkész kis varázstündérét és új barátait, Hadley… [tovább]

Képek 1

Szereposztás

Diana KaarinaBlair hangja
Morwenna BanksMiss Privet hangja
Nicole OliverDame Devin hangja
Brittney WilsonDelancy hangja
Ali LiebertPortia / Hadley hangja
Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 15


Kiemelt értékelések

kiruu 

Szerintem ez eléggé alul van értékelve. Láttam már régebben, és akkor is tetszett. Blair karaktere szimpatikus volt, de főleg Emilyt szerettem meg nagyon, na meg persze Herceget. Aranyos volt a történet, és közben durva, hogy valaki mit képes megtenni az uralkodásért.

Szeszj

Nem olyan rossz Barbie mese, van ennél sokall rosszabb is, nem is egy. Úgy emlékeszem hogy én ezt a mesét már láttam mármint az elejére nem emlékeztem de mikor Blair bekerült a suliba utána már minden világos volt. Igazából ez a mese aranyos és a tanulsága is szép és értékes. A szereplők is jók, mind Blair és barátai, mind kisebb szereplők akik nem szerepelnek benne annyit. Mondjuk Dame Devin elégé idegsítő volt.
A zenék is jók voltak, mondjuk a végén lévő szám nekem nem igazán jött be, de ezt leszámítva jó dalok voltak benne.
https://www.youtube.com/watch…
http://1.bp.blogspot.com/-lTSkRSuXR4s/U43_k24TE8I/AAAAA…

christine

Ó, nekem ez nagyon bejött. Kicsit Anasztázia-feelingű volt, azt meg imádom. Itt már volt egy kis akció, az ármánykodás sokkal jobban látszódott, mint az eddigi részekben, és a szereplők is egy fokkal jobban meg voltak tervezve.

nattyreach

Alapvetően több jó színvonalú Barbie-mese van (a klasszikusok, a tündéresek), amelyeknek meg van a maguk értéke. Nem egy zseni a történetük, persze, de akkor is örömet okoz kislányoknak, nagylányoknak.

Van róla fogalmam, milyenek a legújabbak, bár nem láttam mindent. Nem is akarom őket megnézni. Szóval a kevésbé jók közé ezt választottam… mert elég rossz.

Az első az, hogy rendben van, amíg a mesevilág klasszikus keretet kap, egy kis Rapunzel vagy pegazusos valami, ahol a hercegnők azok hercegnők, de hercegnőképző? Komolyan? Szóval kiképzik a szerencsétleneket, mikor legalább két meséjük arról szól, milyen terhes is hercegnőnek lenni. Itt nem erről van szó, a mese szerint hercegnőnek lenni csuda jó (és persze a birodalom legfontosabb szerepköre… persze).

A hercegnős tematika mellett persze egy átlagos iskolai történetet kapunk nem túl nagy értékközléssel. Csicsás, merev, bugyuta, kecsesen ügyetlen szereplőkkel. Mesterkélt, a dalok pedig borzalmasak. A ruhás varázslat hihetetlenül idegesítő. Szerencsétlen Blair – már nem Barbie – meg olyan Mary-Sue benne, hogy jobb se kell.

Az egyedüli, aki nem idegesített, Portia volt. Én őt kiáltanám ki királynővé.

Marcsi 

Alapvetően szeretem a Barbi meseátdolgozásokat tudom, tudom, ne menjünk bele, de ez pocsék lett. Barbi is és a barátai is bugyuták, a nagy ellenség szörnyű és maga a történet is lehetett volna kicsit okosabb. Unalmas volt és semmi jó kis dal. :(

kedaiyun

Kicsit vegyes ez a film. Az elején úgy indul, mintha a valóságban járszódna, mondjuk New York kissé lerobbantabb részén, aztán átváltunk egy hercegnős-tündéres világba, mely mint kiderül, nem egy másik dimenzióban, hanem ugyanott létezik. Aztán innentől egy szokásos bentlakásos iskolai történet következik elit diákokkal és egyenruhával. Egy kicsit az egész felidézte a Vadócka c. filmet, néhány szereplőt párhuzamosnak éreztem. Pl.: igazgatónő – olyan, mint a Natasha Richardson által játszott iskolaigazgató. Delancy pont olyan, mint Harriet, igaz, előbbi megváltozik.
A történet elég kiszámítható, nagyjából a táncórás jelenet óta lehetett tudni, mire megy ki a játék. Kicsit furcsa volt, hogy mesebeli hintó és valódi tündérek szerepelnek a történetben, miközben laptop, mobil, digitális tanterem is van az iskolában. Miért ne lehetne mindez egyszerre? Lehet persze, de itt túl hihetetlennek éreztem. Vagy a kérdés: mit szólt vajon Blair főnöke, amikor másnap egyszer csak nem ment be dolgozni, inkább elment a hercegnőképzőbe? Ráadásul a kihirdetés után kb. 5 perccel azonnal ott volt valaki, és indulnia kellett. Tudom, ez egy mese, csak kicsit összecsapott lett pár dolog. Egyszer meg lehet nézni, aranyos, bár túl rózsaszín. Igaz, Barbie-ról van szó.

Tessie

Nem szégyellem és sosem fogom, hogy ennyi évesen és még öregebben is meséket vagy épp Barbie mesét nézek. Bár Barbie babázni sosem szerettem sőt kifejezetten utáltam, de a meséket nagyon is megszerettem. Az egyik kedvencem a sok közül a hercegnőképző és hogy miért? Azért, mert szerintem ez a rész sokban eltér a többi, „klasszikus” Barbie meséktől, ugyan is nincs benne se varázslat és nem egy már meglévő mesét vagy történetet dolgoz fel, hanem egy önálló szép történet. Kicsit már modernebb és szépen van felépítve a cselekmény. Bár a zenéken lenne még mit finomítani, de ezen kívül szerintem az egyik legjobb Barbie film és mindig is kedvenc lesz. Látszik a technika nagy fejlődése is, hiszen a régebbiekhez képest sokkal szebben jelennek meg a dolgok. Tőlem max csillagot kap. ;)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján