A Gyöngyhercegnő (Barbie) (2014) 58

Barbie: The Pearl Princess
73' · amerikai · animációs, családi 6

Barbie Luminát, a sellőt alakítja, aki arról álmodik, hogy hercegnő lesz. Kicsi kora óta olyan varázserővel rendelkezik, aminek hatására a gyöngyök táncra perdülnek, és ragyogni kezdenek. Lumina fantasztikus kalandra indul egy fenséges tengeralatti királyságba legjobb barátjával, Kudával, a… [tovább]

angol

Szereposztás

Kelly SheridanLumina (hang)
Katie CrownKuda (hang)
Mark OliverKing Nereus (hang)
Rebecca ShoichetQueen Lorelei
Trish PattendonScylla (hang)
John NovakCalig (hang)
Simon HillFergis (hang)
Peter NewMurray (hang)
Kathleen BarrMadame Ruckus (hang)
Patrick GilmoreGarth (hang)

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 25


Kiemelt értékelések

kiruu

Nehezen indult, de végül ez lett a legjobb sellős Barbie. Nagyon élveztem, jók a szereplők, aranyos, bár szokványos a történet. Dolphin herceget imádtam, nagyon cuki. Barbie állatkája nem nőtt a szívemhez, ahogy a nagynéni se, ellenben a mérgező hal nagyon egyedi lett. Szerettem a fodrászos jeleneteket, jó barátnőket szerzett Barbie. A botanikus srác pedig nagyon cuki. Ez most összességében is kifejezetten tetszett.

Bea_Csakegyolvasólány 

Nem volt annyira rossz, mint hittem. Igaz, klisé a sztori, de nekem a kivitelezés tetszett. Lumina aranyos lány volt, aki arra használta a képességét, hogy segítsen másokon. Scylla nénit is bírtam, bár követett el hibákat, mégis, szerethető karakter volt. :)
S bár ez az új Barbie spoiler, azért tudtak valami egyediséget bele vinni az alkotók.

Zakuro 

Ismét nedves területre tévedtünk – hehehe :DD
Egyebek, ömlesztve:

– Gyöngyvarázs, gyöngyhercegnő… Már tényleg minden létező opciót ellőttek.
Vajon mikor lesz bazsarózsavarázs? Esetleg kaktuszvarázs, Kaktuszánia hercegnőjével, akit kitagadtak, mert nem volt elég tüskés, viszont a végén ő menti meg a bajba került birodalmat… Hupsz, kicsit elkalandoztam! De ebből is látszik, mennyire egyszerű összedobni egy Barbie-filmet.

– Lumina irritálóbb, mint eddig bárki – és ez nagy szó! Plusz a kis tintahal barátja vinnyogó hangjától és tenyérbemászó viselkedésétől is kiver a frász. Ez egy nehéz szülés lesz…

– Újfent bálozni megyünk, mert miért ne? Mi lenne velünk enélkül?

– A klasszikus klisé: kiskorában a hercegnőt elrabolta a gonosz banya. Hány százszor láttuk/hallottuk már ezt? Még egy ovis is csak ásítozna ezen.

– Juj, Lumina nagyon csúnyán néz :DD

– Hja, persze, csak úgy pikkpakk megvan bocsátva, ahogy a banya elrabolta a szülőktől a kislányukat, rengeteg közös évtől megfosztva őket, amit már sosem kapnak vissza… Mert itt mindenki olyan jófej.

És itt a vége…
Mindent összevetve… Már tényleg nem tudom, mit mondjak. Sok van még?

nattyreach

Ez a Barbie film eddig kimaradt. Kíváncsi voltam, képes-e újat hozni a klasszikus vonal.
A történet szerint újfent Óceániát kell megmenteni, amit csak azért nem értek, mert az már párszor meg volt mentve más karakterek által, akkor ez egy másik generáció vagy mi történik itt, a Barbie univerzum nem egységes?
Mindenesetre most is megkaptuk az összes eddigi Barbie-ra hajazó, sablonarcú (szinte minden szép nőt így ábrázolnak, kicsit Detective Conanes megoldás, ahol az összes helyes srác hasonlít a megszólalásig Shinichire) lányt, aki titokban, bár maga se tud róla, hercegnő. Megkapja a szokásos állati segítőt, és mennek. A történet kiszámítható kevés csavarral és nagyképű érzelmeskedéssel. Annyira tipikus Mary Sue történet, hogy az már fáj.
Barbie-val az a gond, hogy képtelen túllépni a maga elkerítette sekély részen, és újabb frizurákkal, ruhákkal és egy kaptafára készült gyönyörűségesen szép helyekkel próbál brillírozni. A kislányok biztos nagyon örülni fognak az ötödik ilyen filmnek, a tizediknél viszont már unni fogják magukat. De nem baj, egy csecsemőnek minden új, lesz úgyis, aki veszi.
Azért csak megjegyzem, hogy nagyobb belbeccsel még hasonló külcsínnel is szélesebb körben eladható lenne egy-egy ilyen mesefilm. Így azonban a régi balettosak nyomába se ér.

kedaiyun

Újabb sellős Barbie-mese, de ezúttal nem Fairytopia – Mermaidia világában, hanem egy másikban játszódik. Voltak benne jó részek, de inkább csak olyan szokásos volt, bár ha most mondjuk 10 éves lennék, biztos jobban tetszett volna. Van benne tipikus gonosz szereplő tipikus gonosz szárnysegéddel, és néha túl kontrasztosnak éreztem a rikító rózsaszínes-lilás jeleneteket és a barnás, sötétebb, földszínű helyszíneket és szereplőket. A történet elmegy, de kissé összecsapottnak éreztem, például ez a gyöngy-varázserő szerintem nem nagyon volt kibontva, csak egyszerűen volt. Azt hittem, központi szerepe lesz, de inkább mellékesnek tűnt, habár a főszereplő használta többször is a képességét. Nagyjából 70 perc a film, tehát nem hosszú, viszont sokkal eseménydúsabban és összeszedettebben is ki lehetett volna tölteni ezt az időt. Egyszer meg lehet nézni, de a Fairytopia sokkal jobban tetszett azért.


Hasonló filmek címkék alapján