Baráti vacsora (2001) 5

Dinner with Friends
94' · amerikai · vígjáték 16

Gabe és Karen úgy gondolják, boldog házasok. Összeköti őket hobbijuk és munkájuk is, sikeres gasztronómiai rovataikat ezrek olvassák és mindketten ismert személyiségek. Ebédre hívják magukhoz egyik régi barátnőjüket, aki éppen rossz passzban van. Beth elmeséli a megdöbbent házigazdáknak 12… [tovább]

Szereposztás

Andie MacDowellKaren
Dennis QuaidGabe
Toni ColletteBeth
Greg KinnearTom
Hirdetés

Várólistára tette 10


Kiemelt értékelések

Kontra_Judit 

Nagyon jó film, érdemes megnézni. Igazából a házasságok helyrehozataláról szól, hogy ne ugorjunk ki egy kapcsolatból, hanem hozzuk helyre az „elromlott” dolgokat.
Két házaspár éltén/barátságán keresztül kapunk bepillantást a történetbe.
Toni Colette nagy kedvencem több film alapján (Japán szerető, Muriel esküvője stb.)

desertangelable 

Kicsit Woody Allen stílusát idézte nekem ez a film, azzal a különbséggel, hogy Woody legalább csempészik a filmjeibe egy kis humort. Ez a film vígjátékhoz nem volt vicces, drámához, pedig nem volt elég drámai. Csak úgy volt.
Sajnálom, de onnantól nem tudtam komolyan venni Tom és Beth házassági válságát, hogy Tomnak az volt a legnagyobb gondja, hogy Beth hozott-e neki kaját a vacsoráról, ha már ő nem lehetett ott, és ha már nem hozott, akkor elment ő, hogy megegye, ami jár neki, mert lássuk be részben ezért ment. Ha pedig ezzel a tettével Tomot akarta p.csként beállítani a film, akkor meg részrehajlás miatt nem tudom komolyan venni. Vagy tüntessék fel a karaktereket úgy, hogy mind a két fél részére hozzanak fel érveket pro és kontra, és hadd döntsem el én, hogy melyiknek adok igazat, vagy legyen az egyik fél az igazi áldozat, de akkor meg ne akarjanak elgondolkoztató családi drámát kihozni belőle. Mindegy. Egyszer meg lehet nézni, annak, aki mindenképp erre vágyik.


Népszerű idézetek

Kontra_Judit 

Gabe: Fiatalon úristenek vagyunk! Öntudatlanok, aztán családot alapítunk és a halandóságunk sokkjára ébredünk.

Kontra_Judit 

Gabe: Nem is sejtheted, milyen egy pár, ha kettesben vannak. Nem tudhatod…

Kontra_Judit 

Gabe: Ki mondta, hogy a házasság non-stop szex, igény szerint?
Tom: Nem kérek napi huszonnégy órás szext, csak egy egész kis szeretetet.

Kontra_Judit 

Gabe: Minden házasságnak vannak nyomorult szakaszai időről-időre. De minden erőnkkel azon vagyunk, hogy ezeket átvészeljük.
Tom: Úgy, ahogy a szüleink tették? Ahogy a Te szüleid tették? Ötven éven keresztül átvészeltek? Ezt várnád el tőlem? Te sohasem szeretnéd becsukni a boltot és újrakezdeni?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján