Az utolsó tangó Párizsban (1972) 65

Last tango in Paris · Ultimo tango a Parigi
129' · francia, olasz · dráma, romantikus !

0 díj · 3 jelölés

Öngyilkos lett Paul felesége. A középkorú, kiüresedett lelkű amerikai céltalanul bolyong Párizsban, közös emlékek után kutatva. A francia Jeanne húszéves, egyetemista lány, akiről a filmrendező barátja portréfilmet akar készíteni. A véletlennek köszönhetően a két ember útja egy régi ház kiadó… [tovább]

Szereposztás

Marlon BrandoPaul
Maria SchneiderJeanne
Maria MichiRosa anyja
Giovanna GallettiProstituált
Gitt MagriniJeanne anyja
Catherine AllégretCatherine
Luce MarquandOlympia
Marie-Hélène BreillatMonique
Catherine BreillatMouchette
Dan DiamentTV-hangmérnök

További szereplők

Kedvencelte 13

Várólistára tette 77


Kiemelt értékelések

annagramma 

Erről a filmről tökéletesen felesleges bármit írni, hacsak annyit nem, hogy bár a magyar szinkron szerintem jó (ugyan a fordításban néhol ferdül a tartalom), mégis elhibázik, illetve elég ügyetlenül próbál érzékeltetni egy jelentős elemet: hogy ugyanis milyen nyelven szólalnak meg a szereplők. Ezért a szinkronos változatot legfeljebb kíváncsiságból, az eredeti nyelvű mellett érdemes tanulmányozni.

fayakezdet 

Mint az az elbeszélésekből is kiderül, a hetvenes években nagy port kavart ez a film. Jogosan, mert mély témákat feszeget, ami igazából mindig aktuális. Bár direkt meztelenség nincs sok benne, inkább csak mondjuk úgy utalások, ami elég is, hogy el érje a film a kívánt hatást. Szerintem ma is megállja a helyét és jogosan szerepel megannyi filmes listán.


Hasonló filmek címkék alapján