Kedvencelte 4

Várólistára tette 33


Kiemelt értékelések

Evione 

A The Last Czars a Romanovok uralkodásának utolsó kb. 13 évéről szóló dokumentumsorozat. Az első részben még furcsának találtam, hogy elég hosszú színészek által játszott jelenetekkel van tele (néha olyan érzésem volt, mintha nem is dokumentumsorozatot néznék) aztán persze hozzászoktam és végül tetszett ez a megoldás. Főleg, mert a színészeket kellő gondossággal választották meg, akik nagyon ügyesen játszottak.
Én egyébként mindig megdöbbenek azon, hogy Miklós cár mennyire inkompetens volt. Valami elképesztően különleges képessége volt arra, hogy rosszul ítéljen meg bármilyen helyzetet, és aztán „megoldásként” olyan döntést hozzon, amelyből a lehető legkatasztrofálisabb végkimenetel kerekedjen. Ez a képessége végül nem csak a Romanov-dinasztia bukását eredményezte, hanem a saját családja tragikus halálához is vezetett.
Amúgy nem értem miért áll ez a sorozat ilyen alacsony százalékon. Szerintem kifejezetten erős darab.
Jaj, azt meg majdnem kifelejtettem, hogy mekkorát néztem, amikor észrevettem, hogy a cárt alakító színész kezén többször is látszódik egy sárkányt ábrázoló tetoválás. Komolyan azt hittem, hogy ez egy baki, de rákerestem és Miklós cárnak tényleg volt egy sárkányos tetoválása. :D

4 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján