Az Univerzum története (2016) 21

Voyage of Time
90' · amerikai · dokumentumfilm 12

Vajon hogyan született meg az univerzum, milyen folyamatok játszódtak le kezdetekben, milyen jövő vár rá, hogyan ér majd egyszer véget a létezése? Többek között ezekre a kérdésekre próbál választ találni Az Univerzum története, amely szól tudományról, lélekről, születésről és halálról, a nagy… [tovább]

Képek 10

Szereposztás

Cate Blanchettnarrátor

Várólistára tette 127


Kiemelt értékelések

csartak 

Kicsit kettős érzetem van: a képsorok és a zene elragadóak lennének, viszont az alatta időnként megszólaló mesterkélt szövegű narráció folyton kizökkentett az elragadásból. Kováts Adél hangja néha zavart, de mint olvasom az eredeti hang, Cate Blanchett sem volt jobb. (de azért egy-két fokkal jobb lehet) Szóval látványos képsorok miatt érdemes megnézni, de hiányolom a beszippantást… de természetesen elgondolkodtat, milyen hatalmas a természet, és milyen kicsik vagyunk ebben a nagy történetben.

1 hozzászólás
tündérróka

Csodálatos – is lehetett volna. Én személy szerint legszívesebben átpörgettem volna a modern világban játszódó részeket, ahol az embereket és a tömeget mutatták be. Értettem a relevanciáját, de sokkal szívesebben nézegettem volna még sokkal több felvételt az izlandi – vagy konkrétan bármelyik – tájról. A narrációt egy idő után teljesen ignoráltam (pedig nagyon-nagyon szeretem Cate Blanchett hangját), mert valahogy nekem ez a „se füle se farka filozófia” nem fért össze egy természetfilmmel. Már ha ez az volt. Mert nem vagyok benne biztos, ahogyan az ember semmiben sem lehet biztos, mikor Terrence Malickról beszél. Már három filmjét láttam, és mindháromszor megfogadtam, hogy „ez volt az utolsó”… Valamilyen furcsa okból mégis visszatérek hozzá. Talán ez az ő varázsa. Nem érti az ember miért, de néznie kell.
És azért ebben volt mit nézni.

Stone 

Malickos filozofikus képek, zene, ami néha nem is zene. A jegyeket feliratosra foglaltam, de ki tudja mi okból, mire moziba mentünk már csak a szinkronosat adták.


Hasonló filmek címkék alapján