Az a nap a tengerparton (2017) 20

On Chesil Beach
105' · angol · dráma, romantikus, zenei 12

1962 nyara. Florence (Saoirse Ronan – Brooklyn, Lady Bird) és Edward (Billy Howle – Dunkirk), a két tapasztalatlan fiatal mindennél jobban szereti egymást, ezért úgy döntenek, örökre összekötik életüket. Ám a nászéjszaka korántsem úgy alakul, ahogy álmaikban elképzelték. A lány, férje iránt… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 8

Szereposztás

Saoirse RonanFlorence Ponting
Emily WatsonViolet Ponting
Billy HowleEdward Mayhew
Samuel WestGeoffrey Ponting
Anne-Marie DuffMarjorie Mayhew
Bebe CaveRuth Ponting
Adrian ScarboroughLionel Mayhew
Mia BurgessHarriet Mayhew
Anna BurgessAnne Mayhew
Imogen DainesJenny

További szereplők

Hirdetés
Az a nap a tengerparton (2017)
Forgatókönyvíró
Operatőr
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
BBC Films
Number 9 Films

Várólistára tette 150


Kiemelt értékelések

LukeSkywalker 

Szép volt, akárcsak a regény. Csendesen folydogáló emberi dráma.

Kiegészíteném: Egy nagyon szép, mélyen emberi drámát bemutató regény hiteles adaptációja. Előre szólok, hogy ne számítsatok sok „akcióra”, sem szexuálisra, sem egyébre. Ez a film az emberi érzésekről, két ijedt, érzékeny és tapasztalatlan ember viszonyáról szól. Én nemrég olvastam a könyvet, ami nagyon tetszett, és azután néztem meg a filmet, ami szintén tetszett. Aki nem olvasta a regényt, talán nem fogja örömét lelni a filmben sem. Egy próbát azért érdemes vele tenni, hátha megfog a mondanivalója. De én teljesen megértem azt is, ha valaki öt perc után kikapcsolja.
Szerintem jó film, és kifejezetten jó adaptáció.

hpatricia_ 

Ez a film szerintem iszonyatosan alulértékelt itt snitten.
Bár Billy Howle iszonyat irritáló és idegesítő, de maga a -lassan, de biztosan kibontakozó – történet,Saoirse Ronan és ezek a csodálatos zenék zseniálisak voltak. Lekötötte a figyelmemet, kiváncsi voltam, mit hoznak ki a sztoriból. mert ugyebár nem tudtam mi lesz, mert nem olvastam a könyvet És hát természetesen nem az lett a vége, mint amire számítottam. Sokkal szívszaggatóbbat, reménytelenebbet és szomorúbbat kaptam.

piciszusz 

Nagyon szép volt látványra, a téma is azt mondhatom érdekes, de a tálalás valahogy nem volt a topon és inkább unalmas volt, mint megrázó.

Lex

Ez egy nagyon jó téma dögunalomba fullasztva. A sztori nagyon tetszik; kár, hogy nem mélyedtek el igazán a problémában, de ettől függetlenül örülök a bemutatásának, főleg annak, hogy nagyon finoman és árnyaltan mutatják be. De ezt valahogy másképp kellett volna tálalni. 40 percig kínlódtam vele, aztán elkezdtem mást csinálni mellette, mert nem bírtam minden figyelmemet neki szentelni. Egyszerűen nem tetszik a rendezés, és őszintén szólva, csak azért nem nyomtam ki 40 perc után, mert Saoirse Ronan játszik benne. Egyedül neki köszönhető, hogy én ezt végignéztem.

spoiler

Az is problémám volt, hogy unszimpatikusnak találtam Billy Howie-t, vagyis a másik főszereplőt. Van ez így, nem tudom megmagyarázni, nincs különösebb oka. Ehhez társult még hozzá az, hogy totál kiakasztott a karakterének a viselkedése. spoiler Igazából nem mondom, hogy nem értem meg őt, de azért durva volt, amiket mondott.

Nem mondanám, hogy bánom a film megnézését, de nem tudom másoknak meleg szívvel ajánlani.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján