Arthur és a villangók (Arthur 1.) (2006) 111

Arthur et les Minimoys
100' · francia · animációs, kaland

A tízéves Arthur imádja a négy évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt nagypapa varázskönyvében olvasott misztikus meséket, amelyek teli vannak soha nem látott, izgalmas lényekkel. A kisfiú egyre gyakrabban teszi fel magának a kérdést: mi van akkor, ha ezek a történetek mind igazak? Mi van akkor, ha a… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Freddie HighmoreArthur
Mia FarrowArthur nagymamája
Adam LeFevreDavido
Ron CrawfordArchibald
Penny BalfourArthur édesanyja
MadonnaSelenia
David BowieMaltazard
David Suchetnarrátor
Doug RandArthur édesapja
Robert De NiroKirály (hang)

További szereplők

Kedvencelte 21

Várólistára tette 29


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Még elég fiatalon láttam és már akkor is elvarázsolt a történet, a kidolgozása, a szereplők, a látványvilág és most újranézve is azt mondom hogy egy nagyon jó kis film, igaz már nem annyira varázsol el de rengeteg emléket hozz fel bennem. ^-^
A látványvilága nagyon érdekes, de szerintem gyönyörű, annyira részletes, főleg az hogy minden szereplőn van valami jellegzetes. Meg persze maga a természet ábrázolása is szép.
A szereplők is jók, nekem mindig is Arthur és Holdviola volt. De persze volt egy-két kedvenc még.
A gonosz is elég találó lett.
Én azt mondom hogy érdemes megnézni mert varázslatos film. ^-^
https://64.media.tumblr.com/3e2095bc0f8a1bfb20d179819e4…
https://media.tenor.com/images/98e44bdd65cdb42e4174306d…

viky0222 

Aranyos, szerethető mese. Nem lett kedvenc, valószínű egyszer nézős, de jól esett megnézni. Tetszett a látványvilága, a történet és szerethetők a szereplők. És tetszett az animáció és a live action keveredése.

Valentine_Wiggin 

Ez nosztalgiából megkapja a tíz csillagot. Gyerekként egyszerűen imádtam.

Amrita

Gyors egymásutánban sikerült kétszer megnézni. (egyszer angolul nyelvgyakorlásnak, egyszer pedig magyarul hogy minden részletet értsek). Sokkal jobb, mint amire számítottam. Meg aztán ebben a ritkára vacak időben jólesett a szememnek a sok virág, kék ég, napsütés. Igazán napsütéses film, sok mókás ötlettel és helyes világgal. Amiért levontam csillagokat, hogy nem igazi gyerekfilm: sok, felnőtteknek szóló poén van benne, annak is az olcsóbbik fajtája. A raszta rapperek mindenestül idegesítőek voltak és nem passzoltak a világába, illetve gyerekfilmbe nem illő 18 karikás utalások is voltak, amik szintén furák voltak. A szleng, amit a szereplők beszéltek szintén sokat rontott számomra a film varázslatosságán. A látványvilág nem a kedvencem, A koboldok varázslatos legendája sokkal finomabban, bájosabban ábrázolja a tündérvilágot, de egynek elment ez is. De összességébe hálás vagyok a történetnek a nagyonis gyerekmesékre jellemző hangulatért és végkifejletért.

Hippoforaccus 

Látszik, hogy Besson rendezte. Annyira agyalágyult humora van, hogy nem lehet nem szeretni.

Timi98 

Nagyszerű mese nagyszerű embereknek köszönhetően. Ez a mese sokat jelentett gyerekkoromban (és még most is), mert nagyon izgalmas és szórakoztató még sokadszor is nézve. Félig film és félig rajzfilm, már ez is egy olyan elem a filmnek, ami különlegesség teszi. Tanulságos és sokszor humoros. Egy olyan világban játszódik, ahová mi is szívesen elutaznánk, gyereknek és felnőttnek egyaránt ajánlom. Egyes jeleneteken még a mai napig ámulok. Hihetetlenül szórakoztató karakterekkel van tele, imádom Holdviola és Arthur párosát :)
Freddie Highmore, mint mindig szerintem nagyon aranyos, és jó szerepeket kap, amiket könnyen megold. A látványvilága és a zenéje is nagyon szép. Ez a kedvenc részem, a 3 közül.

bubimentesvíz

Kedvenc mesém, nagyon sokszor láttam már. Nagyon-nagyon imádom a szereplőket, a humorát a filmnek, Holdviola és Arthur párost.

gaboo_1028

Egy-két buktatón és furcsaságon kívül is még nagy kedvencem, nosztalgikus volt évek múltán újra megnézni.


Folytatása

Összehasonlítás

Arthur


Hasonló filmek címkék alapján