Várólistára tette 17


Kiemelt értékelések

TLD

̶M̶i̶n̶d̶e̶n̶k̶i̶ ̶t̶u̶d̶j̶a̶,̶ ̶h̶o̶g̶y̶ ̶a̶ ̶h̶o̶l̶d̶r̶a̶s̶z̶á̶l̶l̶á̶s̶r̶ó̶l̶ ̶c̶s̶a̶k̶ ̶a̶z̶ ̶A̶m̶e̶r̶i̶k̶á̶t̶ ̶u̶r̶a̶l̶ó̶ ̶g̶y̶í̶k̶e̶m̶b̶e̶r̶e̶k̶ ̶a̶k̶a̶r̶j̶á̶k̶ ̶e̶l̶h̶i̶t̶e̶t̶n̶i̶,̶ ̶h̶o̶g̶y̶ ̶m̶e̶g̶t̶ö̶r̶t̶é̶n̶t̶.̶ ̶

Kommentár nélküli dokumentumfilm a holdraszállásról, korábban nem látott és nagyon hatásosan tálalt felvételek alapján, korabeli beszédekkel fűszerezve (hallhatjuk pl. az ikonikus telefonbeszélgetést Nixon és az asztronauták között). Szépnek mindenképpen szép és egyedi, de az értelmezés-nélküliség is egyfajta értelmezés (ha hagyjuk, hogy az egykor élt elbeszélők uralják a showt): az Interstellar módjára tisztelgés az emberiség előtt, reménykeltés, kis büszkélkedés.

2 hozzászólás
Saille 

A film érdekessége, hogy kizárólag eredeti hangfelvételeket használtak fel, viszont a képeknél nem mindig tudtam eldönteni, hogy az eredeti felvételek közé csempésztek-e mai vagy CGI-os képkockákat. Még az is elképzelhető, hogy nem… Mindenesetre a lehető legaprólékosabban mutatja be a visszaszámlálás óráitól az egész 9 napos utat, szinte az összes üzenetváltással Houston és az Apollo legénysége közt, műszaki adatokkal teletömve.
Mivel most olvasom Gene Kranz könyvét, külön öröm volt látni őt is az Irányítóközpontban, plusz Jim Lovellt, Bill Anderst, Deke Slaytont vagy épp Chris Kraftot, hallgatni a Mehet/Nem mehet listákat, ahogy jópofa volt Collins (?) borotválkozása az űrben vagy „élőben” hallgatni az asztronauták üzeneteit az űrből.

Mr_Catharsis91 

Nem semmi, hogy az egész dokumentumfilmben csak archív felvételek vannak, és még a hangsáv is csak olyan szövegeket tartalmaz, amik elhangzottak.
Ugyanolyan elérzékenyítő, mint bármelyik olyan sci-fi, amely az ember nagyságát hívatott előtérbe helyezni. Mondanom sem kell, hogy mennyire ajánlott.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján