Várólistára tette 23


Kiemelt értékelések

Near 

Különösen sikerült kis film ez. Az űrhajós téma és a holdraszállás miatt vettem elő… és a végére ez utóbbi érdekel a legkevésbé. Az utolsó fél óra elég nyögvenyelően csúszott. Na de a többi! Az valami zseniális volt! Egy tökéletes, gyönyörű – gond nélkül újra nézős – kis nosztalgiabomba!

lakatoszoltan01 

Ez a realisztikus mese egy visszaemlékezés az 1960-as évek USA kertvárosi fiatalságára. A fő vonal a Holdra szállásról szól, azaz hogy miként élték meg az amerikai gyerekek azt az időszakot, amikor az űrverseny hatalmas álmokat adott a fiatalságnak.
Nagyon nosztalgikus a sztori, sok helyen vicces, hogy a ’60-as években hogyan vélekedtek az emberek az USA-ban a fejlődés korszakában. Bár Magyarországon ezt a világot csak a ’80 évek végén és ’90-es elején kezdtük tapasztalni sajnos…
A Holdra szállás fontos volt az USA-ban, és a világnak is az egyik legnagyobb szenzációja. Így a téma adott. A pluszban kitalált történet a főszereplőről a képzelet szüleménye, kicsit fura, de képet kaphatunk hogy egy gyerek hogyan képzeli/képzelte el az űrhajósok munkáját. A Holdra szállás az eredeti felvételek alapján lett a filmbe átemelve.

Szóval én csak ajánlani tudom ezt a meseszerű visszaemlékezést. Sokszor vicces, nagyon valóságos, mindenkire tud nosztalgikusan hatni szerintem, aki megtapasztalt hasonló családi idillt és stílust. Plusz érdekes összevetni, hogy a ’60-as években milyen volt a keleti blokkban és a romlott kapitalista világban az élet egy gyereknek.


Hasonló filmek címkék alapján