Air Movie (AIR 2.) (2005) 4

Air the Movie, AIR the Movie, Air: The Motion Picture · 劇場版AIR (Gekijouban Air)
95' · japán · animációs, dráma, romantikus, fantasy, anime 13

Mikor valaki belekezd egy utazásba, többnyire határozott elképzelése van arról, hogy mit akar tenni. Mit akar tenni, hová akar menni, és miután elvégezte, amit akart, hazamenni. A kalandor lelkületű vándorok azonban mások. Számukra az az igazi utazás, amikor már nem tudják, honnan indultak, sem… [tovább]

Szereposztás

Kawakami TomokoKamio Misuzu (hang)
Midorikawa HikaruKunisaki Yukito (hang)
Nishimura ChinamiKanna (hang)
Konno HiromiPotato (hang)
Hisakawa AyaKamio Haruko (hang)
Canna NobutoshiRyuuya (hang)
Tamura YukariMichiru (hang)
Okamoto AsamiKirishima Kano (hang)
Ono DaisukeSora (hang)
Inoue KikukoUraha (hang)

Kedvencelte 2

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

Chriss 

Ez az anime nagyon gyorsan utat talált a szívemhez. A sorozatot nem láttam még, így csak erről a másfél óráról tudok nyilatkozni, ami egy mélyen szomorú, romantikus dráma. A kis Misuzut azonnal megszerettem. Az a természetes öröm, báj, és az élet szeretete, ami belőle sugárzott, felmelegített belülről. Egyben féltettem is őt, mert sejtettem, hogy valami veszély fenyegeti. Ez a film is gyönyörűen játszik az érzelmek húrjain, és annyira kifejezőek az érzések, hogy képtelenség sírás nélkül végigélni ezt az utazást. Az emberi kapcsolatokat is csodálatosan mutatja be. Haruko személyisége is tetszett. Első ránézésre azt hinnénk, hogy egy felelőtlen, iszákos szülő, de ennél ő sokkal több és jobb. Csak úgy vibrál az érzésektől. Nehéz neki, nagyon nehéz, és belül ugyanúgy szenved, ahogy Misuzu. Csak a kislány szenvedése más jellegű. Mennyire szörnyű az, ha valakinek az érzései miatt kell elviselnie a fájdalmat. És itt jön a pszichológiai csavar. Ha azzal megmenthetéd önmagad, ha lemondasz az érzéseidről, akkor megtennéd? Képes lennél úgy élni, hogy nem szerethetsz őszintén, és nem élvezheted a napot, ha az arcodba süt, és nem mosolyoghatsz egy kedves bók után? És nem ölelheted meg azt, aki felnevelt? És nem érezheted a szívedben ébredező szerelmet? Vagy kockáztatsz, és még ha fáj is, magadhoz öleled a világot a szeretet erejével, és hagyod, hogy részeddé váljon a boldogság. spoiler Ha egyszer valódiak az érzéseid egy adott személy irányába, nem tudsz olyan színjátékot játszani, mely az ellenkezőjét mutatja, mert lelepleződsz. És magad is összetörsz, ha megpróbálod. Még akkor is, ha a jó szándék vezérel. Tetszett, ahogy az anime keveri a mítoszt a valósággal. Misuzu végül megtanult szárnyalni, és elérte a célját… a családját. Az igazi családját. Ez egy gyönyörű, érzelmes anime, amit nem lehet könnyen feldolgozni, érzelemvilága hihtetlenül széles és színes. Az igazságtalanság miatt érzett harag is előcsalja szemünkből a könnyeket, ahogyan Misuzu hatalmas élniakarása, valamint egy fájdalmas szerelem története is megdobbantja szívünket. Engem ő nagyon emlékeztet Konno Yuukira a SAO második évadából. Személyiségük spoiler is hasonló. Most, miközben írok, szintén szükségem van a papírzsepire, úgy tűnik, egyre érzékenyebb leszek. A grafika szép és a zene is gyönyörű, szépen harmonizál a megható történettel. Én csak ajánlani tudom mindenkinek.

Netta88 

Nagyon régen láttam már, de arra emlékszem, hogy sírtam rajta. Nagyon szép anime, mind történetben, mind színvilágilag, mind zeneileg és grafikailag is egyaránt. Az anime-sorozatot nem láttam, csak képeket belőle, így összehasonlítást nem tudok mondani, de annyi biztos, hogy a grafikája sokkal szebb, mint a sorozaté.

Újranézve a sorozat után is csak azt tudom mondani, hogy sokkal szebb minden téren. Egy pár dolgot megváltoztattak benne, de ez csak jót tett neki. Komolyabb lett, már csak a felnőtt tartalom miatt is, amit gyönyörűen ábrázoltak. Nem volt felesleges szereplő sem, és a grafika is szebb, amitől emberibben néztek ki a karakterek. Maga a történet Misuzu betegségére, a Haruko-val és Yukito-val való kapcsolatára összpontosított, miközben Misuzu elmeséli Kannabi no Mikoto és Ryuuya történetét is, aminek a fontosabb jeleneteit láthatjuk is. Szerintem nagyon jól megvalósították az egészet ebben a másfél órában, bár a varjút itt még annyira se értem, mint a sorozatnál spoiler A vége annyira nem ütött most, de azért még így is hullattam pár könnycseppet tőle.
Csak ajánlani tudom ezt a movie-t, mert nagyon szép, nagyon érzelmes, és komoly témát feszeget kicsit fantasy köntösbe burkolva.


Hasonló filmek címkék alapján