A vadász éjszakája (1955) 34

The Night of the Hunter
92' · amerikai · dráma, film noir, krimi

Ben Harper tízezer dollárért gyilkolt. Miután elrejtette a pénzt, megígérteti lányával, Pearllel és fiával, Johnnal, hogy senkinek nem árulják el a rejtekhelyet, még anyjuknak, Willának sem. Ben a börtönben – akasztására várva – találkozik cellatársával, a „Pappal”, aki sikertelenül próbálkozik… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Robert MitchumHarry Powell
Shelley WintersWilla Harper
Lillian GishRachel Cooper
James GleasonBirdie Steptoe
Evelyn VardenIcey Spoon
Peter GravesBen Harper
Don BeddoeWalt Spoon
Billy ChapinJohn Harper
Sally Jane BrucePearl Harper
Gloria CastilloRuby

Kedvencelte 3

Várólistára tette 26


Kiemelt értékelések

szigiri

Nagyon meglepett, hogy egy ilyen magasan értékelt film számomra ilyen csalódást okozott. A sztori szétesett, ezen felül a színészi játék – még a gyerekeke esetében megbocsátottam volna a színpadias meghőköléseket, de sajnos nem csak ott voltak ilyenek – iszonyatosan alul teljesített (ahogy felszalad a lépcsőn a gyerekeket üldözve és a három lépést körülbelül úgy teszi meg, mint egy bábfilmben). Értem én, hogy ez egy teljesen meseszerű történet volt, ami a kezdő jelenet és az utolsó epizód teljesen egyértelműen alá is húzott, de hát sokkal jobb rémmeséket rendeztek az 50-es években. Csalódás, senkinek sem ajánlom, pedig az 1001 filmes listán is szerepel.

Két érdekes dolgot emelnék ki: meglepett, hogy fekete-fehérben is lehet lehet ilyen szépen fényképezni, ha nem is színekkel, de a fény-árnyékkal. Másrészt hogy a vallási fanatizmus Amerikában már az ötvenes években is ilyen érzékelhető volt (persze Európában meg volt politikai fanatizmus helyette).


Hasonló filmek címkék alapján