Kedvencelte 10

Várólistára tette 96


Kiemelt értékelések

Junes

Wow…ezt muszáj látni, akár többször is. Döbbenetes a film ereje kultúrális szempontból. Azért vannak kétségeim, hogy egy orthodox zsidó közösség valóban ilyen egyszerűen elengedné egy tagját….
A színészek játéka nagyon jó: zsigeri undort éreztem némelyikük iránt.

Lali 

Nagyon jó kis minisorozat.
Jó a történet, a színészek, a helyszínek és idősíkok közötti váltások.
A főszereplő színésznő nagyon furcsa, de egyben nagyon izgalmas alkat is.
Érdekes a brooklyni szatmári haszid ultraortodoxok belső világa is persze, bár többnyire inkább meghőköltető, semmint vonzó.
Ha folytatás is lenne, érdekelne (bár tudom, hogy könyv alapján készült).
Érdemes a megnézésre.

Dorka 

Érdekes sorozat. A szokásokba, a haszid közösségbe való betekintés nagyon érdekes volt, a berlini részekkel nem mindig tudtam mit kezdeni. A főhősnő vegyes érzéseket keltett bennem, ami azt hiszem, normális, ilyen múlttal, neveltetéssel. Nem viselkedhet úgy, mint aki „az itteni” világból jött.
Nekem ez elég rövid, sok mindenre nem tért ki, aminek örültem volna, ha jobban kifejti.
spoiler

2 hozzászólás
brena

Na, ez olyan, amit egy könnyen nem felejt el az ember…fantasztikusan jászott a föszereplő,nagyon érdekes arca van.

kovacseszter

Nagyon durva minisorozat, el sem hiszem, hogy négy részbe ennyi mindent bele lehet tenni. Bár mondjuk számomra ez a befejezés eléggé kedvtörő volt. Nem láttam, hogy a vélemények közül akárki is írt volna a befejező rész végéről valami rosszat, úgyhogy lehet, hogy csak nekem lett kissé befejezetlen, vagy csak kissé drasztikusabbra számítottam.
A főszereplő csajszi elég érdekes személyiség, de pont ezért is volt szerintem különleges a sorozat, pont egy ilyen nő kellett hozzá. Olyan durva maga a kultúra, meg az egész, amit bemutatott ez a sorozat, hogy mindig kerestem, kutattam a miérteket, mert a sorozat nézése közben rengeteg kérdés kavargott bennem. Kezdve azzal, hogy mi ez a hosszan meghagyott pajesz.
A szereplők kiválasztása és maga a személyiség kialakítása a sorozathoz fantasztikus volt, néhány szereplő iránt olyan utálatot éreztem, hogy képzeletben már kinyírtam.
Magát az egész zsidó klánt annyira utáltam. Az összes hagyományaikkal, meg amit Estherrel csináltak, az valami rettenetes. Nyilván megszokott, és valaki elfogadja, hogy ez a sorsa, de én is biztosan Estherre hajaznék, valami hasonlót cselekednék ilyen szituációban.
Rohadtul sajnáltam, és ez nem csak az enyhe feminizmusomnak köszönhető. Ettől a férfi istenítéstől, meg, hogy mindegy mi történik, csak a férfiaknak jó legyen, hát ez valami undorító.
Annyit tanultam ebből a sorozatból is.. Ilyen minőségi tartalmakat kellene készíteni! Amiből minden ember egy kicsit magával vihetne.

Kannarenina

A New Yorkban játszódó részeken érződött, hogy nagyon sok kutatómunkát tettek bele, de sajnos a berlini részek nem győztek meg, és mint utólag kiderült, a főszereplő sorsát megváltoztatták, hogy ne kavarjon be a sorozat a mostani berlini életébe. Bár gondolom sok embernek ez nem volt zavaró, de zenészként nézve ez az egész felvételizős dolog nagyon amatőr volt és így nem tudott hiteles lenni, emiatt a végén sem tudtam átszellemülni. De ha csak a new yorki-i részeket kéne értékelnem, akkor 10 csillag, nagyon hatásos volt.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján