A láthatatlanok (2018) 8

Invisibles · Les invisibles
102' · francia · dráma, vígjáték 16

Négy mindenre elszánt szociális munkás nőknek fenntartott hajléktalanszállót vezet. Állandó vendégeiket fürdővel és meleg étellel várják, valamint mindent elkövetnek, hogy segítsék az emberi méltóság megőrzését és a társadalomba való visszailleszkedést. Amikor az emberi tényezőt teljesen… [tovább]

francia

Szereposztás

Audrey LamyAudrey Scapio
Corinne MasieroManu
Noémie LvovskyHélène
Déborah LukumuenaAngélique
Hirdetés

Várólistára tette 71


Kiemelt értékelések

Junes 

A Művész mozi virtuális vetítése keretében láttam a filmet.
Egyszerre megrázó és felemelő. Most még szerencsésebbnek érzem magam, mint előtte. Tény, hogy nem szabad mások helyett mindent megtenni, de nehéz lehet megtalálni azt az egyensúlyt, amivel még inkább segíti a szociális munkás az adott személy kiemelkedését a hajléktalan helyzetből, és mely az, amivel már inkább akadályozza, hogy önálló életet tudjon újra kialakítani, és ki tudjon emelkedni a hajléktalan létből.
Érdemes megnézni. Olyan keskeny a határ a két világ között, és sokszor a mérhetetlen bürökrácia az, mely megakadályozza mindannak a beteljesülését, amit elősegíteni hivatott.

Gabriella_Balkó 

Egy újabb francia film, ami nem okozott csalódást.
Szociális dramedy a műfaja. Hajléktalan nőkről szól, akik menedéket találnak egy nappali központban, amit viszont be akarnak zárni. Az ott dolgozók kieszelik, hogyan segíthetnének a klienseiken.
Vannak szórakoztató és megható pillanatok a filmben. Negatívumként hat viszont a film túlzottan pozitív hangulata. Reményt adhat, persze, de tudjuk a saját országainkból (illetve aki valamilyen szinten figyeli a történéseket), hogy a hajléktalan-probléma nagy gond, és nem egyszerű megoldani (főleg, ha állami szinten nem segítenek).
A film érdekessége, hogy valódi hajléktalan nők szerepeltek benne.

#Lumiere


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján