A csernobili csata (2006) 11

The Battle of Chernobyl
94' · francia · dokumentumfilm

1986. április 26-án, kora reggel megkezdődött „A csernobili csata” miután a csernobili atomerőmű négyes számú reaktora felrobbant, és egy lángoszlop emelkedett 750 méter magasra a hajnali ukrán égbolton. A következő nyolc hónapban 800 ezer, a Szovjetunió minden pontjáról érkezett fiatal katona,… [tovább]

Szereposztás

Tim BirkettNarrátor
Hans BlixÖnmaga
Mikhail GorbachevÖnmaga
Oleg MirochnikovÖnmaga
Hirdetés
A csernobili csata (2006)

Gyártó
Play Film

Kedvencelte 1

Várólistára tette 10


Kiemelt értékelések

Rebarbara 

Pontosítás: a 10 csillag azoknak megy, akik összehozták a filmet, összeszedték az anyagot. Itt a cselekményt, a történetet nem lehet értékelni.
Egy szó, amit ismétlek azóta is (amióta megtörtént, nem amióta megnéztem): ESZMÉLETLEN!!!!
Tisztán emlékszem arra a napra, amikor mi is megtudtuk végre. Május elsején! Kaptunk mi is bőven belőle Erdélyben. Még mindig emlémszem arra, amikor a doziméter a hónapos retek mellett elkezdett eszméletlenül fütyölni. Ki kellett dobni az egészet! És még ki tudja mi minden volt fertőzött. A román hatóságok sem a nyitottságról voltak híresek.
Jól mondja a filmben Alla Yaroshinskaya, nem a radioaktivitás volt a legnagyobb ellenség, nem az okozta a legnagyobb kárt, hanem a hazugság!
Írhatnék még reggelig erről, de itt megállok. Ezt a filmet meg kell nézni, tanulni kell az esetből mindenképp!

Timi98 

Jól összeszedett anyag, rövid, tömör és érdekes film.

farkasbetti

A tíz csillag azoknak az embereknek megy akik ilyen szépen összeszedték érthetően, lényegretörően, hogy mi is történt. Meg azoknak az embereknek, akik nem tehettek erről és mégis gyakorlatilag a halálba mentek, hogy segítsenek a további „károk” megelőzését. Minden tiszteletem az Övéké.
Ezután szeretném megnézni a sorozatot is, ami most jelent meg a HBO-n.

Berserker

A filmet hamarabb láttam, mint a sorozatot, alapos összefoglaló a katasztrófáról. Kétszer-háromszor láttam, még prezentációhoz is felhasználtam, csak ajánlani tudom.

victoria_m997

Istenem de szörnyű ez… annyira hálás vagyok érte hogy később születtem pár évvel… ezt átélni…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján