A nulladik óra – A csernobili katasztrófa (2004) 18

A csernobili katasztrófa c. epizód a világ legborzalmasabb nukleáris katasztrófáját megelőző óra történéseit mutatja be. A csernobili nukleáris katasztrófa tízszer pusztítóbb volt, mint a hirosimai atomtámadás, s az emberi tévedés és a tökéletlen technológia végzetesnek bizonyult.… [tovább]

Várólistára tette 23


Kiemelt értékelések

Bélabá

Percről-percre feltárja a történeseket, mi is zajlott az irányítóteremben a robbanás előtt majd közvetlenül utána. A szinkron nem mindig sikerült tökéletesen. Érdekes volt a tudományos magyarázatok bemutatása.

bubimentesvíz 

Szerintem bioszon vagy történelmen kezdtük el nézni még nyolcadikban, és már akkor magába szippantott ez a téma. Sajnos órán nem fejeztük be, mivel csak az óra két harmadában kezdtük el nézni, így a tanárnő azt mondta, hogy akit érdekel az nézze meg otthon. Én miután hazaértem és lepakoltam meg is néztem egy joghurt mellett. Érdekes és egyben borzasztó volt végignézni mi is történt minden percben. Szinkron nem sikerült a legjobban.

victoria_m997

Borzasztó és borzasztóan érdekes. A belső eseményeket mutatja be, percről percre, tudományosan is. Rettenetes ami történt, és még durvább, hogy elkerülhető lett volna… A szinkron viszont rettenetesen rossz volt.

StAngela

Ez a film nem egyszerűen dokumentálja a csernobili atomerőmű katasztrófáját, hanem kielemzi a vezető beosztásban lévők tetteinek indítékát és következményét is.
Érdekes adalék, hogy megismerheti a néző nagy körvonalakban egy atomreaktor működését is.
Kicsit a dolog emberi oldalát éreztem kevésnek, bár a fókusz itt amúgy is az erőművön volt, nem a következményeken amit a sugárzás okozott.
Nagyon informatív dokumentumfilm egyébként, de a szinkronhangok borzasztóak.


Hasonló filmek címkék alapján