A Bélier család (2014) 142

The Bélier Family · La famille Bélier
106' · francia, belga · dráma, vígjáték 6

Paula Bélier első látásra egy átlagos tinédzser életét éli egy francia kisvárosban: gimnáziumba jár, fiúzni akar, legjobb barátnőjével bandázik iskola után és nagyon szeretne énekfakultációra járni. Egy fiú kedvéért. Már a meghallgatáson kiderül, hogy kivételes zenei tehetsége van, és tanára… [tovább]

magyar

Képek 1

Szereposztás

Louane EmeraPaula Bélier
Karin ViardGigi Bélier
François DamiensRodolphe Bélier
Luca GelbergQuentin Bélier
Eric ElmosninoFabien Thomasson
Roxane DuranMathilde
Ilian BergalaGabriel Chevignon

Kedvencelte 32

Várólistára tette 146


Kiemelt értékelések

Andi 

Olyan rég nem láttam már ilyen jó francia filmet! ♡♡ A zenék csodálatosak, na meg Louane hangja.

Zahra 

Imádom a francia filmeket, ez sem kivétel. Érdekes volt megfigyelni, hogy a siketek hogyan boldogulnak a világban és hogy milyen dinamikát építettek fel a családban.
Amikor Paula a Je vole-t énekelte, lehetetlen volt nem meghatódni. A szövege ugyanis a saját életére vonatkaztató és nagyon megható volt, ahogy spoiler, ők meg örömükben sírtak, látni lehetett a büszkeséget és hálát a szemükben.

Röfipingvin 

Minőségi kikapcsolódás. És közben még be is mutatja nekünk, hogy milyen érdekes dinamikája van egy siket családnak, és hogy a siketek hogyan is helyezik el magukat a társadalomban. Minden kis apróságot érint a film a valós és kreált hátrányoktól kezdve a teljes életen át egészen addig, hogy tulajdonképpen ugyanolyan emberek vagyunk, mint mindenki más., akár hallunk, akár nem.
És akkor ezt az egészet megkoronázzuk a gyönyörű betétdalokkal… Tényleg érdemes! ^^

Szeszj 

Nagyon jó humora van a filmnek, többször is hangosan felnevetünk és közben pedig nagyon érdekes volt belelátni a siket emberek életébe. Szeretem a család dinamikáját és mennyire fontosok egymásnak!
A végén lévő dal pedig azért meghatott minket, olyan szép hangja van a főszereplőnek és maga a dal és a jelenése is gyönyörű!
Kár hogy ilyen sokáig vártam hogy megnézem, nagyon jó film élvény volt! ^^

Sister

A franciák újra és újra bebizonyítják, hogy igen: létezik még igaz, emberi történet, anélkül, hogy bárki természetfeletti képességgel rendelkezne, vagy megmentené a világot.

Paula története megindító, megható, emberi és nagyon szerethető. A nagymamám évekig tanított siketeket, de sosem tudtam igazán, milyen is az ő életük. Ez a film ebből is bemutat egy picinyke szeletet. Paula hangja elképesztő, a Je vole-nál lehetetlen nem meghatódni. Fantasztikus ez a szeretet, amit a Bélier család képvisel. Az utolsó jeleneten már csorogtak a könnyeim…

hankman 

Nem mondanám kifejezett vígjátéknak a filmet, de kétségtelenül voltak benne elég vicces jelenetek. spoiler

Nagyon tetszett és abszolút hiteles volt, ahogy a siket emberek mindennapjait és az életüket mutatja be a film. Ismertem siketeket, és ezek a tapasztalatok ebben a filmben is abszolút hitelesen köszönnek vissza, úgymint a villany felkapcsolásával jeleznek egymásnak, a zenét az egyéb iránt is érezhető ütemen keresztül érzékelik. spoiler spoiler

A lányka élete is egyrészt érdekes, másrészt életszerű. Egy fiú becserkészéséért sok hülyeséget képesek elkövetni a kamaszok, nevezetesen most akár még ének szakkörre is eljárni spoiler. Jó volt látni, ahogy segítenie kell a szüleinek, pl. amikor a híreket jelbeszéddel fordítja, vagy ahogy a családi sajtkészítő vállalkozásba besegít szinte minden folyamatban spoiler spoiler

Azontúl, hogy a kislánnyal mi lesz, ha nem segít be a családi vállalkozásba, olyan kérdés is felmerült, ami minden szülő életében nagyon fontos, nevezetesen amikor a gyerek kirepül. spoiler

A zenetanár egy nagyon érdekes figura volt, eleinte unszimpatikus, megjátszósnak hatott és fellengzősnek, azonban az idővel egyre szerethetőbb figura lett. spoiler

Bár határozott meggyőződésem volt, hogy a lánynak nincs valami túl jó énektudása, amit a film végéig tartottam is, a legvégén mégis pofára estem. Amikor kiállt Párizsban a bizottság elé énekelni, az valami frenetikus volt több szinten is. Egyrészt olyan hangja lett, hogy nem tudom honnan húzta elő, másrészt szinkron nyelvtolmácsolt éneklés közben és tette ezt hót’ lazán. Emeltem a kalapom ez előtt a produkció előtt, csillagos ötös.

Lábjegyzet: a fater fejszerkezetétől a röhögő görcs kerülget. xD

Megható film az élet nagy dolgairól, a családról, a siketek életét körültekintően mutatja be, és helyenként még vicces is.

rodicaindia 

Nagyon feel -good movie.Nem egy bonyolult tortenet,de megis nagyon jo erzes volt nezni,es a vegen pityeregni. :)

csingillin 

Érdekes film volt. Érdekes volt egy siket család vagy is csak egy nagy részt a családnak az életét látni.Egy kis részre mi is meg tapasztalhattuk, hogy a siketek, hogy „hallgatták” mikor énekeltek. Azért voltak furcsa pillanatai is a filmnek. Mathilde elégé fura egy ember volt. Meg szinte az egész család perverz volt. Nagyon. Néha úgy is éreztem, hogy ez a film nem csak a vígjáték kategóriába való hanem mondjuk a drámába vagy még talán a romantikusba is. A nagyon kis romantikai szál miatt, viszont itt se derül ki, hogy mi lesz Paula és spoiler között.

tonks

Imádni való francia film, tele van lélekkel, a megható dráma mellé befért a jó humor is, szeretem az ilyet <3

christine

Megunhatatlan. Siratós. A vége pedig örökre megmaradt. <3


Népszerű idézetek

Bodnár_Noémi

Mit jelent a tanulás? Mit jelent? Hát hogy tévedünk, elbukunk, felkelünk és folytatjuk.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján