13 kísértet (2001) 176

Thir13en Ghosts
91' · amerikai, kanadai · fantasy, horror, rejtély 16 !

Ha egy szűkölködő család a rég nem látott nagybácsi végrendelete révén egy csodálatos házat örököl, a családtagok azt gondolják, legmerészebb álmuk valósult meg. Már ha ez az álom nem rémálom. A ház ugyanis egy hermetikusan záródó börtön, pincéjében 12 olyan rémisztő és démoni kísértettel,… [tovább]

angol

Képek 2

Szereposztás

Tony ShalhoubArthur Kriticos
Matthew LillardDennis Rafkin
Shannon ElizabethKathy Kriticos
Alec RobertsRobert 'Bobby' Kriticos
JR BourneBenjamin Moss
Rah DiggaMaggie Bess
F. Murray AbrahamCyrus Kriticos
Embeth DavidtzKalina Oretzia
Matthew HarrisonDamon

Kedvencelte 31

Várólistára tette 39


Kiemelt értékelések

Popovicsp87 

Az alapötlet jó volt, de a film olyan elképesztően gagyi, hogy inkább kínos, mint ijesztő, vagy félelmetes.
A szereplők nagyon idegesítőek, néha már vártam, hogy mikor kapják el őket a szellemek.
Apropó, szellemek. Ők sem voltak jók, egyáltalán nem tűntek ijesztőnek, vagy félelmetesnek.
Kár ezért a másfél óráért.

UViki 

Nem tudom, hogy ki mit gondol, de szerintem ez közel sem olyan jó, mint amit a százalék mutat.
Engem untatott, nem volt benne semmi kiszámíthatatlanság. Egynek elment, de ha előre tudtam volna, hogy ilyen, akkor nem nézem meg.

brena 

Na ez az egyik olyan film amit végig paraztam! Azta… még ma is kiraz a hideg..fuuu!!! Egyszer láttam, agyamba égett :)

Törpillaa 

Imádom a horror filmeket, de ez se volt számomra igazán félelmetes. Már elég sok horrort néztem lehet azért se ijedtem meg annyira. A szereplők jók voltak, de nekem egyik se tetszett igazán. Lehetett volna sokkal ijesztőbb is, de így is jó volt.

mandu 

„- Az az ügyvéd két szeletkében? Nincs valami túl jó bőrben…” :D
Ez horrorvígjáték és nem horror. Jókat nevettem, tetszett a kivitelezés, a részletes kidolgozás, viszont a szereplőket nagyon utáltam (Maggie-n kívül; ő jó fej volt :D). A happy end nem ennek a műfajnak lett kitalálva. Elcsépelt és teljesen felesleges. A szellemek egész okésan voltak megcsinálva – ahhoz képest, hogy 2001-es filmről van szó. A technikai kivitelezésre sincs panaszom, viszont amiket hibaként fel véltem fedezni, azok nekem túlságosan nem tetszettek, ezért a több csillagos levonás.

kkata76 

Érdekes volt jó színészekkel, kíváncsi lettem az eredeti filmre. Legjobban a ház tetszett benne, remekül megépítették, látványos volt és hangulatos, mint egy modern gótikus kastély. Kíváncsi vagyok, a régi filmben milyen a ház, hiszen tulajdonképpen az az egyik főszereplő.

bubimentesvíz 

Hát, ez a film több szempontból meglepő volt számomra. Először is, nagyon rövidnek érződött a maga másfél órájával, nagyon gyorsan haladtak az események. Másodszor, én teljesen abban a tudatban voltam, hogy ezek egy rendes házba, kastélyba fognak menni, erre itt van ez az üvegház (még a képeken se ez volt a videóban, amit mutatott az ügyvéd). Harmadszor, nagyon is tetszett, nem gondoltam volna, de tetszett. Az alapötlet, a szellemek nagy része is. De a vége… uh az nem.
A karakterekről annyit, hogy Bobby egy életre szerintem traumatizálva lesz a szellemek látványától :,D Igazából nem voltak számomra zavaróak, mondjuk csak az volt a fura, hogy fent hagyták a szemüveget, mikor simán levehették volna és nem parázták volna végig az egészet (főleg a gyerekek).
Idén Halloweenkor Tumblr feldobott egy The Torn Prince-es fanfictiont, azóta ültem, hogy megnézzem ezt a filmet (+ korábban is már láttam pár helyen). Szóval a szellemek közül ez a baseball ütős gyerek, a ketreces fejű és a szöges volt a kedvencem :D

Beriniki

Világéletemben a szellemes horrorfilmek rémítettek meg a legjobban. A vérontás nem nagyon vágott mellbe, de ha megjelent egy szellem a vásznon, akkor azonnal betojtam és legalább egy hétig villanyfénynél aludtam. Ebben a filmben nem is egy, hanem rögtön 13 félelmetes kísértetet kap a néző, mindezt egy labirintus szerű üvegházzal megspékelve….én mindvégig borzongtam!

Marcsi 

Életem első olyan horror filmje, amit nem csak néztem, de még láttam is! :D
A gond bennem van, mert szeretem a horrort, csak nagyon félek tőlük! xD Ezt a filmet szemtakarás nélkül bírtam végignézni, pedig szerintem azért félelmetes. Gyönyörű a ház és ahhoz képest, hogy „kőkorszaki” 2001-es, szerintem a szellemek is nagyon jól lettek megcsinálva. Legalább 20x láttam már, megunhatatlan.

Sonja_W

Életem első horrorfilmje volt ez, amit ráadásul egyedül néztem meg. :D Nagyon tetszett az egész történet, a szereplők is, legjobban persze a fürdőszobás részek, és az spoiler :D


Hasonló filmek címkék alapján