Fantasy zóna

Kritizátor 
Fantasy

Szinte már közhelynek számít, hogy A Hatalom Gyűrűi első évadja az eddig valaha készült legdrágább sorozat. Ami valljuk, hogy a 465 milliós gyártási költséget tekintve tényleg elképesztő összeg. Csak viszonyításként ez körülbelül két Marvel szereplőről szóló film büdzséjének felel meg. Önmagában valóban soknak tűnik a ráfordított összeg, de hiába a sok pénz, ha nincs tartalom. Azonban ne szaladjunk ennyire előre. A Hatalom Gyűrűinek egész konkrétan egy háromezer éves időszakot kell felölelnie, míg eljutunk a Hobbit történetéig. Már ha egyáltalán az az alkotók célja, hogy így kössék össze a sorozatot Peter Jackson trilógiájával. De mégis mi történt ez alatt a több ezer év alatt Tolkien világában?

A teljes, első két részről szóló kritikát itt találjátok: https://www.kritizator.hu/docogosen-indulo-kaland-kozep…

Kapcsolódó filmek: A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi (2022–)

A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi (2022–)

Kritizátor 
Fantasy

A történet főszereplője hét testvér egyike, akiket még az istenek létrejötte előtt teremtett apjuk az idő és párja, az éjszaka. Protagonistánk Morpheus, vagy Sandman, de a sorozat során leggyakrabban Álom, az álmok királyságának fejedelme, a második legerősebb végtelen. A széria egyik leggyakrabban feszegetett kérdése az ő karaktere köré épül, hogy mi az álom értelme. Miért is fontos az embereknek az álom, mint olyan? Hiszen nem valós, bármi is történik ott, nem számít. Akkor mi szükség van rá? A történet nem ad objektív definíciót az álom, a halál vagy akármelyik hasonló jelenségeknek, viszont emberközeli megjelenésükkel ad a nézőknek egy opciót, amiben ugyan úgy lehet hinni, mint bármely mítoszban, vagy dajkamesében.

A teljes kritikát itt találjátok: https://www.kritizator.hu/en-vagyok-a-remeny-sandman-az…

Kapcsolódó filmek: Sandman: Az álmok fejedelme (2022–)

Sandman: Az álmok fejedelme (2022–)

Kritizátor 
Fantasy

Azt hiszem többek nevében beszélhetek, amikor azt mondom hogy a négy évvel ezelőtti rész, a Grindelwald bűntettei nem nyerte el maradék nélkül a Harry Potter rajongók szívét. A sehova se tartó történet sajnos egy felejthető filmet eredményezett, szemben a legelső legendás állatokkal, amire nosztalgikus hangulatban ültünk be. Innen szép nyerni, a kérdés az, hogy vajon J. K. Rowling ezúttal milyen forgatókönyvet hozott össze. Az mindenképp ígéretesnek tűnt, hogy az összes Harry Potter film forgatókönyvéért felelős Steve Kloves is társult az írónőhöz.

A teljes kritikát itt találjátok: https://www.kritizator.hu/a-varazsvilag-ismet-erdekes-l…

Kapcsolódó filmek: Legendás állatok és megfigyelésük – Dumbledore titkai (2022)

Legendás állatok és megfigyelésük – Dumbledore titkai (2022)

Kritizátor 
Fantasy

Minden sorozatnak megvan a maga bája. Még ha olyakor vannak bizonyos hiányosságai és hibái is. Ilyen alkotás a Witcher is, amit előbb Andrzej Sapkowski, majd a CD Project Red, végül pedig a Netflix ismertetett meg a közönséggel, változó eredményességgel. Mivel nem régiben a Netflixen megjelent a Witcher sorozat második évada, így a Kritizátor szerkesztőségének néhány tagja egy átfogóbb kibeszélőt tartott mind magáról a sorozatról, mind pedig a Witcher világáról. Könyvestül, videojátékostul, képregényestül. Valamint még sok más egyéb érdekes dologról is szó esik majd.

A Witcherrel kapcsolatos podcastünket itt találjátok: https://www.kritizator.hu/kritizator-podcast-minden-ami…

Kapcsolódó filmek: Vaják (2019–)

Vaják (2019–)

Mark
Fantasy

Premier előtt, lázban égve úgy döntöttem összegyűjtöm, hogy mit jelent számomra a GOT és, hogy miért tartom a 21. század egyik kiemelkedő teljesítményének.

http://itjustanotherside.blogspot.hu/2017/07/5-dolog-am…

Kapcsolódó filmek: Trónok harca (2011–2019)

Trónok harca (2011–2019)

Ancsúr 
Fantasy

A testvértrió, mint görög istennők. :)

Kapcsolódó filmek: Bűbájos boszorkák (1998–2006)

Bűbájos boszorkák (1998–2006)

Kapcsolódó művészek: Holly Marie Combs · Alyssa Milano · Rose McGowan