Díjazott magyar filmek zóna

Kincsanna 
Díjazott magyar filmek

Bergendy Péter új filmjét négy díjjal tüntették ki szombat este a fantasy- és horrorfilmeket szemléző Sombra fesztiválon Spanyolországban. A Post Mortem a legjobb film, Zánkay Piros a legjobb forgatókönyv, Nagy András a legjobb operatőr, míg Klem Viktor főszereplő a legjobb színész díját nyerte el.
https://24.hu/kultura/2021/06/13/post-mortem-spanyolors…

Kapcsolódó filmek: Post Mortem (2020)

Post Mortem (2020)

Kincsanna 
Díjazott magyar filmek

Szajki Péter Most van most című filmjét öt díjjal jutalmazták a New York Film Awards-on: elhozta a fődíjat, valamint a legjobb romantikus komédia és a legjobb eredeti történet díját, Tompos Kátya a legjobb női főszereplő, Lovas Rozi a legjobb női mellékszereplői lett.

https://24.hu/kultura/2021/06/11/most-van-most-szajki-p…

Kapcsolódó filmek: Most van most (2019)

Most van most (2019)

Kincsanna 
Díjazott magyar filmek

A legjobb film díját nyerte el a Természetes fény a 38. Fajr Nemzetközi Filmfesztiválon Teheránban. A közel-keleti filmmustra a járvány miatt tavaly elmaradt, idén viszont több mint háromszáz alkotásnak adott bemutatkozási lehetőséget május 26. és június 2. között.

https://24.hu/kultura/2021/06/03/termeszetes-feny-teher…

Kapcsolódó filmek: Természetes fény (2021)

Természetes fény (2021)

Kincsanna 
Díjazott magyar filmek

Fődíjat nyert az Anyáim története című film a Linzben megrendezett Crossing Europe filmfesztiválon. A legjobb dokumentumfilm kategóriájában díjazott alkotást Dér Asia és Haragonics Sára rendezte.

https://papageno.hu/intermezzo/2021/06/magyar-dokumentu…
Fotó: https://www.facebook.com/freeszfe.hu/photos/a.106866054…

Kapcsolódó filmek: Anyáim története (2020)

Anyáim története (2020)

Kapcsolódó művészek: Dér Asia · Haragonics Sári

Kincsanna 
Díjazott magyar filmek

Négy magyar filmet is vetítenek a GoEast filmfesztiválon
Az április 26-ig tartó fesztiválon 17 játékfilm és dokumentumfilm verseng a tízezer euróval járó Arany Liliom-fődíjért. A versenyprogramban vetítik Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan idegig tartó együttlétre című filmjét is. Lichter Péter Barokk femina című 66 perces kísérleti filmjét a Bioscop szekcióban mutatják be, Forgács Péter A dunai exodus című 1998-ban készült dokumentumfilmjét és Wittgenstein – Tractatus című 1992-es rövidfilmjét pedig az Anti-Oscar válogatásban láthatja a közönség.

https://24.hu/kultura/2021/04/20/goeast-film-fesztival-…

Kapcsolódó filmek: Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (2020) · Barokk femina (2020) · A dunai exodus (1998) · Wittgenstein – Tractatus (1992)

Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (2020) Barokk femina (2020)

Kincsanna 
Díjazott magyar filmek

Enyedi Ildikó új projektje, a Balaton Brigád elnyerte a Berlinale Co-Pro Series nevű rendezvény díját, a Séries Mania Project Exchange Awardot. A rendezvényen a magyar kémthriller másik kilenc nemzetközi koprodukcióban érdekelt sorozattervvel versenyzett.
„A különleges tóparti, napsütötte környezet, a karakterek komplexitása és a friss és a retró érzést remekül magába foglaló hangvétel miatt választottuk ezt a történetet. A kosztümös kémdráma egy olyan történelmi korszakba repít vissza mindannyiunkat, amiről az összes európai azt gondolja, hogy ismeri” – mondta Laurence Herszberg, a Séries Mania alapítója és igazgatója.

https://hvg.hu/kultura/20210303_Oriasi_magyar_siker_a_B…

Kapcsolódó művészek: Enyedi Ildikó

Kincsanna 
Díjazott magyar filmek

Nagy Dénes első mozifilmje, a Természetes fény és Fliegauf Bence Rengeteg – Mindenhol látlak (Rengeteg 2) című alkotása is meghívást kapott a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába. A 71 éves fesztivál történetében most először lesz két magyar alkotás világpremierje a versenyben.
https://port.hu/cikk/mozi/ket-magyar-rendezo-filmje-is-…

Kapcsolódó filmek: Természetes fény (2021) · Rengeteg – Mindenhol látlak (2021)

Természetes fény (2021) Rengeteg – Mindenhol látlak (2021)

Kincsanna 
Díjazott magyar filmek

Magyar rendező nyerte az első díjat az A-kategóriás szarajevói filmfesztivál keretében rendezett Talents Sarajevo pitchfórumán: Gyimesi Anna Affrikáta című rövidfilmtervét díjazta a rangos nemzetközi zsűri, amivel a rendező automatikusan meghívást nyert a jövő évi fesztiválra. Az Affrikáta az anya-lánya kapcsolatokról, a vágyak megtagadásáról, áldozatról, féltékenységről és elfogadásról szól, egzisztencialista kérdéseket vet fel, és tabukról beszél nyíltan.

https://www.origo.hu/filmklub/20200824-ujabb-magyar-fil…

Kapcsolódó művészek: Gyimesi Anna

Kincsanna 
Díjazott magyar filmek

Kámán Albert 22 perces Hazug című filmje a New York Film Awardson 5 díjat is bezsebelt. A kisfilmnek nem ez az első sikere, a Cannes-i Filmfesztiválon debütáló alkotást Los Angelesben, Olaszországban és Las Vegasban is díjazták már.

https://forbes.hu/a-jo-elet/dijesovel-jon-haza-a-hazug-…

Kapcsolódó filmek: Hazug (2019)

Hazug (2019)

Kapcsolódó művészek: Kámán Albert