Kedvencelte 14

Várólistára tette 207


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem tetszett, vicces volt, a zenék is jók voltak szerintem. :-D A szereplők sem voltak olyan rosszak, legalábbis én jókat nevettem rajtuk, nem egy pár vicces jelenet akadt benne, szórakoztató volt, én végig élveztem. A sztori is jó volt, és jó volt látni Ed Sheeran-t is. :-) spoiler Jack és Ellie cuki páros, de leginkább viccesek is voltak együtt, és kiszámítható. spoiler Himesh Patel-t nem tudom honnan szedték elő, de nem volt rossz, Lily James is tűrhető volt, Kate McKinnon pedig mindent vitt. :-)

Nihilchan 

Az ötlet érdekes, de nem túl jó, a színészi munkára szintén ezt lehet mondani. Himesh Patel tud ennél jobbat is, Lily James pedig aranyos volt, de semmi több. Ed Sheeran jelenléte vicces volt inkább, mint jó. Én magát a történetet untam, de persze a zenék nagyon jók voltak. Elég feledhető film lett.

Szeszj 

Én szeretem a Beatles dalokat, főleg a Yesterday-t, nagyon szép dal, még emlékszem hogy az angol tanárom mutatta meg nekünk, persze nem csak ezt az egy számot.
Rátérve a filmre nekem tetszett, csak egy kicsit untam a közepét nem tudom lehetett volna egy kicsit rövidebb, meg egy kicsit kevesebb szenvedős a főszereplő részéről.
A szereplők se voltak rosszak Ellie és Jack spoiler. Bár azért kicsit sokáig húzták spoiler.
Himesh Patel-nek jó hangja van. Ed Sheeran pedig zseniális volt benne! :D
Szóval annyira nem vészes film, de azért én egy kicsit jobbra számítottam.
A dalok pedig egyértelműen csodálatosak.
https://www.youtube.com/watch…

ziara

6 pont a filmre, de a zenék miatt felvittem 7-re. Lehet 10 -re kellett volna.
Reggel óta Beatlest hallgatok. Szegény lenne a világ nélkülük:)))
https://www.youtube.com/watch…

MrsCumberbatch 

Egy film az őszinteségről és arról, hogy mi az igazán fontos az életben. Asszem.

Hogy is volt ezt? Jack Malik, aki nagy sztár akar lenni, nem veszi észre azt, hogy spoiler. Micsoda klisé! De nekem abszolút működött itt (is). spoiler Na mindegy, a lényeg, hogy jól lett megcsinálva.

Volt benne pár kiszámítható lépés spoiler, de őszintén. Melyik filmben nincs ilyen? Legalább egy! De nagyon örülök, hogy nem húzták elő az spoiler kártyát. Ezért, plusz pont!

Na de, ha eddig csak pozitívat írtam, miért nem 10 csillag?

1. A végén a főhős megtudja, hogy a legjobb dolog az igazság, az visz mindenkit előre… spoiler

2. Gyerekek, ha jó dalokat akartok hallgatni NE menjetek el! Szörnyű volt, ahogy megvágták a dalokat. Oké-oké, tudom, hogy nem az volt a lényeg, hogy a dalokat hallgassuk, de hogy kb fél perceket sem nyomtak le, na az nagyon gáz volt!! Ezért lehet, még csökken majd a csillagok száma. De még alszom rá egyet.

Ed Sheeran haláli volt, de inkább maradjon az éneklésnél, a színészet nem az ő asztala, Lily James…. Nem tudoooom, sokan nagyon oda vannak érte. Cuki, meg minden, de nem ájulok el tőle. Átlagos. Kate McKinnon, viszont nagyon jól alakított ismét. A főszereplő meg… Halány lila gőzöm sincs, hogy honnan ásták elő ezt a férfit, de… jó volt! :))

viky0222 

Hát ez eléggé semmilyen. Nem kötött le igazán, de nem is untam. Nem volt jó, de kifejezetten rossz sem. A szereplők elmentek, és az egész nem adott igazán semmit. Az alaptörténete nagyon tetszett, kifejezetten vártam a filmet, alig vártam például, hogy sok jó zenét hallgathassak a film alatt. Viszont, sajnos alig-alig adtak be apró részleteket a Beatles számai közül, fél percnél egyik sem lehetett szerintem hosszabb. Én értem, hogy nem musical-t akartak, nem pont maga a zene volt a legfontosabb, de sokat dobott volna rajta, ha legalább két-három dalt végigjátszottak volna.

A történet egyik legnagyobb baja, hogy nem volt benne igazán konfliktus sem. spoiler

Ellie kicsit idegesítő volt, de még majdnem szerethető módón. Aztán teljesen ellenszenves lett, mikor spoiler

Ed Sheeran-t nagyon szeretem, de nekem mindig erőltetettnek tűnik, amikor valaki saját magát alakítja egy filmben. Viszont az tetszett, hogy tényleg próbálták valóságosnak mutatni az egészet, és a zenei ipart egészen jól bemutatta, főleg a manager személyében.

A színészek rendben voltak, de nem kiemelkedőek. Sajnos tényleg az egész olyan semmilyen, és biztos vagyok benne, hogy alig pár nap múlva azt is elfelejtem, hogy láttam.

Zakuro 

Ez olyan… Cuki film volt. Nem több, nem kevesebb.
Az alaphelyzet, ugye, már önmagában egy nagy klisé: itt van a feltörekvő zenész srác, aki a kutyát nem érdekel, egészen addig, amíg az egész világon áramszünet nem lesz (Hofi is megmondta: Kell egy kis áramszünet…). Itt van a beléje szerelmetes haverlány, akinek nyilvánvaló érzelmeit csak a főhős nem látja, mert siket-néma-vak – na, ezért nem tudott kitörni eddig. Sikeres zenészként nem árt néha észrevenni… Dolgokat. Például, hogy hol a színpad vége :P
Majd, miután befut, és megtapasztalja a sikert, mérlegelnie kell, ki is ő valójában, és mik is az igazán fontos dolgok az életében. A végén aztán spoiler
A gondom csupán az volt, hogy még a film legvégén sem spoiler
Ja, és itt volt Ed Sheeran is… Nem tudom, mi van mostanság, már a második filmben látom, ahol random felbukkan és önmagát játssza. Kövezzetek meg nyugodtan, nem bírom se a pasast, se a zenéjét. Amikor pedig megszólalt a Shape Of You, nem álltam meg, áttekertem.
Ami tanulságot levontam, rögtön Jack felemelkedésekor, az az, hogy akkor se akarnék sikeres zenész lenni, ha véletlenül tudnék is bármilyen hangszeren játszani. A drága menedzserasszonyt megszólalása után két másodperccel már gyűlöltem; plusz a francnak se hiányzik, hogy az arcába köpjék, miszerint eddig egy lúzer volt (nem lúzer, csak hétköznapi ember, bocs!), szarul néz ki és szar a stílusa… Magamat ismerve itt közöltem volna, hogy „Jó édes anyádat!”, aztán hazamentem volna sörözni.
Ja, és persze, hogy a fő konfliktus az, hogy amíg a srác szekere gurul, nem lehetnek együtt a lánnyal… Miért is nem? Tucatnyi sztárt fel tudnék sorolni, akinek a párja nem híresség – és köszönik, jól vannak!
Mindent összevetve, egyszeri szórakozásnak remek volt. És gondolom, senkit nem lepek meg, ha azt mondom: állati jó volt a zene :D

1 hozzászólás
fowler 

A filmről sok jót el lehet mondani, és sok rosszat is. Számomra két komoly felismerést hozott: az egyik, hogy a Beatles sokkal de sokkal nagyobb hatással volt az életemre mint azt eddig gondoltam, annak ellenére vagy amellett, hogy nem hallgatom napi szinten a dalaikat, a másik pedig, hogy mennyire kortalan a munkásságuk. Fájdalmasan kevesen voltunk a teremben ezen az este 8-kor kezdődő előadáson, de számomra örömteli volt, hogy nem én voltam az egyetlen, aki a gyerekével érkezett – a kevés néző gyönyörűen leképzett 3 generációt. És voltak olyan poénok, amiken csak 1-1 generáció derült igazán, de voltak olyanok – és szerencsére ebből volt a több – amin mindenki. Szívből, őszintén.

Sajnos Pécsett ezt a filmet nem lehetett felirattal megnézni (egyébként a szinkron jónak tűnt), így Ed Sheeran játékát nem tudom teljesen ettől függetlenítve vizsgálni (mondjuk az ő szinkronja kifejezetten nem volt jó), Kate McKinnon állati jó, Lily James sok szempontból Lucy Boyntonra emlékeztet a Sing Streetben (pedig fú de semmi köze egymáshoz a két karakternek!), Joel Fry meg annyira hitelesen hozza a totál balfék roadot, hogy teljesen elhittem.

Nyilván sok a klisé a filmben, és ezek közül többet a klisésnél is klisésebben kapunk az arcunkba. Közben meg mégis működik, a mondanivaló átjön, hiteles. Egy olyan világban élünk, ahol a popkultúra olyan szinten része a mindennapjainknak, hogy fel sem tűnik, és ha beüt a Mandela-effektus, simán hagyjuk magunkat meggyőzni, hogy jól emlékszünk, miközben valójában rosszul.

Egy dologra nem sikerült rájönnöm: vajon Jack szándékoltan hozza a Rajesh Koothrappali karaktert (azok a mellények, te jó ég, simán elmentek volna bármelyik Agymenők epizódban!!!), vagy ez csak egy európai sztereotípia az indiaiakkal szemben?

RandomSky

Ez egy nagyon aranyos film. Vannak benne jó poénok, jópofa szereplők, itt-ott erőltetett vagy túltolt, de semmi olyan, ami fölött ne lehetne szemet hunyni. Jó szórakozás, nem több, de nem is kell mindig több. Ja, más közhelyek is vannak benne, a csúcsjelenete (a vége előtt, a tengerparton) is közhelyes, ha így nézem. Ha meg úgy, akkor tökre megható. A Beatles meg jó, nyilván.

snowden

Sajna a szerelmi szál nagyon bénára sikerült, úgyhogy az utolsó 25-30 perc nem valami élvezetes, de összességében működik film, nagyon király alapötlettel, és jól ható humorral. A színészi játékra sem lehet panasz, Ed Sheeran szerepeltetése jó döntés volt, Himesh Patel is remekül játssza a főszerepet, Kate McKinnon pedig a pénzéhes menedzser szerepében egyenesen kiváló! Nézzétek, érdemes.


Népszerű idézetek

Beatrice8

Debra Hammer: And who have we here?
Jack Malik: Um, Debra, this is Ellie. Ellie, this is Debra, my agent.
Debra Hammer: No! The Ellie?
Ellie Appleton: Oh! He’s mentioned me?
Debra Hammer: No. No, I’m kidding. I know nothing about his life because he’s a product to me. Unless you’re the one that was his manager. In which case, wow. Huge mistake giving that up.

Beatrice8

Jack Malik: Oh, I feel like Harry Potter after he defeated Voldemort. At last, everything can go back to normal. Isn’t normal wonderful?
Ellie Appleton: Who?
Jack Malik: Sorry?
Ellie Appleton: Harry Potter. Who’s he?

Nocharity 

We wish you success. Or even better: failure and sweet return.

Beatrice8

Jack Malik: Christ! This is Let It Be! You’re the first people on Earth to hear this song! This is like watching da Vinci paint The Mona Lisa right in front of your bloody eyes! Can you not just be quiet for a single second?

Beatrice8

Ed Sheeran: I mean, I just, I don’t believe you. It’s one genius idea after the other, you know?
Jack Malik: Oh, right.
Ed Sheeran: I do have a suggestion though. Um, about the song. The title, Hey Jude. Jude is just, it’s a bit old fashioned. That was the kid’s name, right?
Jack Malik: What kid?
Ed Sheeran: That the song’s about.
Jack Malik: Oh, the kid, the kid, the kid. Yes, the sad kid.
Ed Sheeran: Now, let me just give you this advice, right? Song title. I won’t charge you a penny for it as well. Hey Dude.
Jack Malik: Um…

Corvus_CoRex 

Nő: És „Hey Dude”? Ez komoly?
Jack: Bocsánatot kérek. Az a hülye Ed Sheeran.

Corvus_CoRex 

Jack főnöke: Ez a szakáll! Az agyamra megy. Mi a baj a borotvával?

Zakuro 

– Rolling Stones..? Jó, még gurul!

Corvus_CoRex 

Rocky: Helló, Mr. Sheeran! A nevem Rocky. De szólítson, aminek akar! A „szépfiú” mindig bejön. (Nevet, de csak ő egyedül.) Nem. Csak viccelek. Csak… Szólítson Rockynak!
Ed Sheeran: Örvendek Rocky!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján