Yesterday (2019) 119

116' · angol · vígjáték, fantasy, zenei 12

Jack Malik a küszködő zenész egy balesetet követően úgy ébred, hogy rajta kívül az egész világ megfeledkezett a The Beatles létezéséről.

angol
magyar

Képek 1

Szereposztás

Himesh PatelJack Malik
Lily JamesEllie Appleton
Sophia Di MartinoCarol
Ellise ChappellLucy
Meera SyalSheila Malik
Kate McKinnonDebra Hammer
Ed Sheeranönmaga
Lamorne MorrisStephen
Joel FryRocky
Ana de ArmasRoxanne

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 9

Várólistára tette 230


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem tetszett, vicces volt, a zenék is jók voltak szerintem. :-D A szereplők sem voltak olyan rosszak, legalábbis én jókat nevettem rajtuk, nem egy pár vicces jelenet akadt benne, szórakoztató volt, én végig élveztem. A sztori is jó volt, és jó volt látni Ed Sheeran-t is. :-) spoiler Jack és Ellie cuki páros, de leginkább viccesek is voltak együtt, és kiszámítható. spoiler Himesh Patel-t nem tudom honnan szedték elő, de nem volt rossz, Lily James is tűrhető volt, Kate McKinnon pedig mindent vitt. :-)

MrsCumberbatch 

Egy film az őszinteségről és arról, hogy mi az igazán fontos az életben. Asszem.

Hogy is volt ezt? Jack Malik, aki nagy sztár akar lenni, nem veszi észre azt, hogy spoiler. Micsoda klisé! De nekem abszolút működött itt (is). spoiler Na mindegy, a lényeg, hogy jól lett megcsinálva.

Volt benne pár kiszámítható lépés spoiler, de őszintén. Melyik filmben nincs ilyen? Legalább egy! De nagyon örülök, hogy nem húzták elő az spoiler kártyát. Ezért, plusz pont!

Na de, ha eddig csak pozitívat írtam, miért nem 10 csillag?

1. A végén a főhős megtudja, hogy a legjobb dolog az igazság, az visz mindenkit előre… spoiler

2. Gyerekek, ha jó dalokat akartok hallgatni NE menjetek el! Szörnyű volt, ahogy megvágták a dalokat. Oké-oké, tudom, hogy nem az volt a lényeg, hogy a dalokat hallgassuk, de hogy kb fél perceket sem nyomtak le, na az nagyon gáz volt!! Ezért lehet, még csökken majd a csillagok száma. De még alszom rá egyet.

Ed Sheeran haláli volt, de inkább maradjon az éneklésnél, a színészet nem az ő asztala, Lily James…. Nem tudoooom, sokan nagyon oda vannak érte. Cuki, meg minden, de nem ájulok el tőle. Átlagos. Kate McKinnon, viszont nagyon jól alakított ismét. A főszereplő meg… Halány lila gőzöm sincs, hogy honnan ásták elő ezt a férfit, de… jó volt! :))

fowler 

A filmről sok jót el lehet mondani, és sok rosszat is. Számomra két komoly felismerést hozott: az egyik, hogy a Beatles sokkal de sokkal nagyobb hatással volt az életemre mint azt eddig gondoltam, annak ellenére vagy amellett, hogy nem hallgatom napi szinten a dalaikat, a másik pedig, hogy mennyire kortalan a munkásságuk. Fájdalmasan kevesen voltunk a teremben ezen az este 8-kor kezdődő előadáson, de számomra örömteli volt, hogy nem én voltam az egyetlen, aki a gyerekével érkezett – a kevés néző gyönyörűen leképzett 3 generációt. És voltak olyan poénok, amiken csak 1-1 generáció derült igazán, de voltak olyanok – és szerencsére ebből volt a több – amin mindenki. Szívből, őszintén.

Sajnos Pécsett ezt a filmet nem lehetett felirattal megnézni (egyébként a szinkron jónak tűnt), így Ed Sheeran játékát nem tudom teljesen ettől függetlenítve vizsgálni (mondjuk az ő szinkronja kifejezetten nem volt jó), Kate McKinnon állati jó, Lily James sok szempontból Lucy Boyntonra emlékeztet a Sing Streetben (pedig fú de semmi köze egymáshoz a két karakternek!), Joel Fry meg annyira hitelesen hozza a totál balfék roadot, hogy teljesen elhittem.

Nyilván sok a klisé a filmben, és ezek közül többet a klisésnél is klisésebben kapunk az arcunkba. Közben meg mégis működik, a mondanivaló átjön, hiteles. Egy olyan világban élünk, ahol a popkultúra olyan szinten része a mindennapjainknak, hogy fel sem tűnik, és ha beüt a Mandela-effektus, simán hagyjuk magunkat meggyőzni, hogy jól emlékszünk, miközben valójában rosszul.

Egy dologra nem sikerült rájönnöm: vajon Jack szándékoltan hozza a Rajesh Koothrappali karaktert (azok a mellények, te jó ég, simán elmentek volna bármelyik Agymenők epizódban!!!), vagy ez csak egy európai sztereotípia az indiaiakkal szemben?

Mr_White 

Remek ötlet, remek zenék, kár, hogy aztán kiderült, ez is csak egy romkom.

RandomSky

Ez egy nagyon aranyos film. Vannak benne jó poénok, jópofa szereplők, itt-ott erőltetett vagy túltolt, de semmi olyan, ami fölött ne lehetne szemet hunyni. Jó szórakozás, nem több, de nem is kell mindig több. Ja, más közhelyek is vannak benne, a csúcsjelenete (a vége előtt, a tengerparton) is közhelyes, ha így nézem. Ha meg úgy, akkor tökre megható. A Beatles meg jó, nyilván.

vvn_e 

Először nem tudtam, hogy Richard Curtis írta, de vissza gondolva, annyira tipikus, hogy semmi meglepő nincs ebben. Mondjuk nekem még mindig az About Time a csúcsok csúcsa tőle igen, az és nem a többi, amiket mindenki hypeol, bár a régebbi romcom-jaiból van elmaradásom.

1) Nem kell egetrengetőt várni ettől a filmtől, vicces, aranyos, nevetős, egynyári arra, jó hogy egy újabb generáció felfedezze ezeket a számokat. De azért mégis többet ad a film egy kicsivel mint a tucat limonádék, szóval már nem volt kár érte. Amúgy az egész filmre a legjobb szó a CUKI.
2) A szereplők jók voltak, Himesh Patelnek egész jó hangja van és jó volt, hogy teljesen neutrális értelemben „átlagos” srác.
Lily James pedig egy tündér. Nekem nagyon ritkán van kedvenc színésznőm, de ő mindenhol nagyon szuper ahol eddig láttam.
Ó és igen, ki ne hagyjam Ed Sheeran, mint Ed Sheeran, nem az volt a lényeg, hogy jó színész legyen, vagy hogy jól játszon, hanem hogy saját magának egy sarkított képét az a Salieri-mondat aranyos volt, és az egész pop szakmának és elvárásainak a képét hozza dalszöveg átírás és az meg volt.
3) A zenék. Mit lehetne mondani ez a Beatles, persze, hogy jók lettek a feldolgozások is, bár ha már feldolgozás akkor nekem még mindig is a Glee verziók maradnak a szívem csücskei.
4) Kedvenc jelent, ami önálló klipként is megállja a helyét https://www.youtube.com/watch…
5) És most nem azért, milyen világ az ahol, nem hogy Beatles, spoiler DE NINCS spoiler
+1 Volt az a poén a csodákról és Cumberbatch-ról, please idézze ki valaki nekem


Nekem egy hajszálnyit a Lila, lila c. német film jutott eszembe erről, ha valakit nem tántorít el a német nyelv ajánlom :)

clarity 

végreee!:) annyi sz@r filmet láttam mostanság, hogy felüdülés volt végre egy (remek) tűt találni a szénakazalban. az ötlet, a kivitelezés, a humora, + a romantikus szálat se éreztem klisének. egyszóval, minden megvolt benne és mégcsak nem is volt egy gigamega produkció. nevettem, meghatódtam, elgondolkodtam…78 éves lenne Lennon…
nagyon tetszik, hogy mintha mostanság sorra jönnének azok a zenés filmek, amik megidézik a nagy klasszikusokat: Bohemian Rhapsody; Rocketman; Blinded by the Light, és ez is biztos újranézős lesz.

snowden

Sajna a szerelmi szál nagyon bénára sikerült, úgyhogy az utolsó 25-30 perc nem valami élvezetes, de összességében működik film, nagyon király alapötlettel, és jól ható humorral. A színészi játékra sem lehet panasz, Ed Sheeran szerepeltetése jó döntés volt, Himesh Patel is remekül játssza a főszerepet, Kate McKinnon pedig a pénzéhes menedzser szerepében egyenesen kiváló! Nézzétek, érdemes.

hashtaghetimozi 

A Yesterday alapvetően szórakoztató, de a koncepcióval jóval többet is ki lehetett volna hozni. A vége érdekes, a cselekmény közben pedig mindenkit vár egy remek meglepi. A tanulság bár klisés, de mindig működő, ami a film fő mozgatórugójáról a szerelmi szálról is elmondható. A zenék fantasztikusak, de elfért volna benne kicsit több is, a humor pedig jól szuperál. Ed Sheeran for President! Ja és mellé Lily James for Fist Lady!

Pistacchio

Frappáns történet, szimpatikus szereplőkkel, nevetni is lehet rajta.


Népszerű idézetek

Nocharity 

We wish you success. Or even better: failure and sweet return.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján