Yesterday (2019) 40

116' · angol · vígjáték, fantasy, zenei 12

Jack Malik a küszködő zenész egy balesetet követően úgy ébred, hogy rajta kívül az egész világ megfeledkezett a The Beatles létezéséről.

angol
magyar

Képek 1

Szereposztás

Himesh PatelJack Malik
Lily JamesEllie Appleton
Sophia Di MartinoCarol
Ellise ChappellLucy
Meera SyalSheila Malik
Kate McKinnonDebra Hammer
Ed Sheeranönmaga
Lamorne MorrisStephen
Joel FryRocky
Ana de ArmasRoxanne

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 218


Kiemelt értékelések

MrsCumberbatch 

Egy film az őszinteségről és arról, hogy mi az igazán fontos az életben. Asszem.

Hogy is volt ezt? Jack Malik, aki nagy sztár akar lenni, nem veszi észre azt, hogy spoiler. Micsoda klisé! De nekem abszolút működött itt (is). spoiler Na mindegy, a lényeg, hogy jól lett megcsinálva.

Volt benne pár kiszámítható lépés spoiler, de őszintén. Melyik filmben nincs ilyen? Legalább egy! De nagyon örülök, hogy nem húzták elő az spoiler kártyát. Ezért, plusz pont!

Na de, ha eddig csak pozitívat írtam, miért nem 10 csillag?

1. A végén a főhős megtudja, hogy a legjobb dolog az igazság, az visz mindenkit előre… spoiler

2. Gyerekek, ha jó dalokat akartok hallgatni NE menjetek el! Szörnyű volt, ahogy megvágták a dalokat. Oké-oké, tudom, hogy nem az volt a lényeg, hogy a dalokat hallgassuk, de hogy kb fél perceket sem nyomtak le, na az nagyon gáz volt!! Ezért lehet, még csökken majd a csillagok száma. De még alszom rá egyet.

Ed Sheeran haláli volt, de inkább maradjon az éneklésnél, a színészet nem az ő asztala, Lily James…. Nem tudoooom, sokan nagyon oda vannak érte. Cuki, meg minden, de nem ájulok el tőle. Átlagos. Kate McKinnon, viszont nagyon jól alakított ismét. A főszereplő meg… Halány lila gőzöm sincs, hogy honnan ásták elő ezt a férfit, de… jó volt! :))

vvn_e 

Először nem tudtam, hogy Richard Curtis írta, de vissza gondolva, annyira tipikus, hogy semmi meglepő nincs ebben. Mondjuk nekem még mindig az About Time a csúcsok csúcsa tőle igen, az és nem a többi, amiket mindenki hypeol, bár a régebbi romcom-jaiból van elmaradásom.

1) Nem kell egetrengetőt várni ettől a filmtől, vicces, aranyos, nevetős, egynyári arra, jó hogy egy újabb generáció felfedezze ezeket a számokat. De azért mégis többet ad a film egy kicsivel mint a tucat limonádék, szóval már nem volt kár érte. Amúgy az egész filmre a legjobb szó a CUKI.
2) A szereplők jók voltak, Himesh Patelnek egész jó hangja van és jó volt, hogy teljesen neutrális értelemben „átlagos” srác.
Lily James pedig egy tündér. Nekem nagyon ritkán van kedvenc színésznőm, de ő mindenhol nagyon szuper ahol eddig láttam.
Ó és igen, ki ne hagyjam Ed Sheeran, mint Ed Sheeran, nem az volt a lényeg, hogy jó színész legyen, vagy hogy jól játszon, hanem hogy saját magának egy sarkított képét az a Salieri-mondat aranyos volt, és az egész pop szakmának és elvárásainak a képét hozza dalszöveg átírás és az meg volt.
3) A zenék. Mit lehetne mondani ez a Beatles, persze, hogy jók lettek a feldolgozások is, bár ha már feldolgozás akkor nekem még mindig is a Glee verziók maradnak a szívem csücskei.
4) Kedvenc jelent, ami önálló klipként is megállja a helyét https://www.youtube.com/watch…
5) És most nem azért, milyen világ az ahol, nem hogy Beatles, spoiler DE NINCS spoiler
+1 Volt az a poén a csodákról és Cumberbatch-ról, please idézze ki valaki nekem


Nekem egy hajszálnyit a Lila, lila c. német film jutott eszembe erről, ha valakit nem tántorít el a német nyelv ajánlom :)

snowden

Sajna a szerelmi szál nagyon bénára sikerült, úgyhogy az utolsó 25-30 perc nem valami élvezetes, de összességében működik film, nagyon király alapötlettel, és jól ható humorral. A színészi játékra sem lehet panasz, Ed Sheeran szerepeltetése jó döntés volt, Himesh Patel is remekül játssza a főszerepet, Kate McKinnon pedig a pénzéhes menedzser szerepében egyenesen kiváló! Nézzétek, érdemes.

Bohomoon

Megmutatta, hogy mennyire szeretem a Beatlest, és hogy mennyire fontos az èletemben az ő zenéjük, mennyire inspiráló számomra John Lennon személye. Nyilván nem hibátlan darab, egyáltalán, de érdekes volt erre rádöbbenni


Népszerű idézetek

Nocharity 

We wish you success. Or even better: failure and sweet return.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján