Vámpírakadémia (2014) 270

Vampire Academy
104' · amerikai · akció, dráma, vígjáték, fantasy 16

Rose, egy zabolátlan dampyr (félig ember, félig vámpír testőr), akit mora barátnőjével, Lissával együtt szökés közben kapnak el és visznek vissza az eldugott St. Vladimir Akadémiára. A vámpíriskola a mora uralkodói családok és dampyr testőreik számára szolgál oktatóhelyül. Lissa egy mora… [tovább]

angol
angol
magyar
angol · magyar

Képek 8

Szereposztás

Zoey DeutchRose Hathaway
Lucy FryLissa Dragomir
Danila KozlovskyDimitri Belikov
Dominic SherwoodChristian Ozera
Gabriel ByrneVictor Dashkov
Sarah HylandNatalie
Cameron MonaghanMason
Olga KurylenkoKirova
Sami GayleMia Rinaldi
Claire FoyMs. Karp

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 32

Várólistára tette 58


Kiemelt értékelések

Andi

Az alapsztori valami brilliáns.Kell a könyv, mert a film valami borzalom..
A könyvbe le merem fogadni Dimitri egy álompasi, de itt nem a legvonzóbb pasi, az biztos..Legalább ha rövid lenne a haja, bár akkor azok a csillagok vagy nem tudom micsodák látszottak volna.Christian..Hát nem is tudom, fura egy karakternek van beállítva.
Igazából ebbe a filmben minden fura volt. inkább megyek lerendelni a könyvet :D

12 hozzászólás
Greylupus

Erre egy szó van: tragikomédia. Tökéletes példája, hogyan lehet egy szinte hibátlan könyvsorozatot teljes mértékig elkaszálni egy borzalmasan elkészített filmmel.
Ami pozitívum – a bloggercsapat, akikkel együtt láttuk a filmet és sírva vinnyogtunk rajta.

1 hozzászólás
mandu

Egyből beugrottunk a dolgok sűrűjébe. A könyv azért szépen, részletesen vezeti fel a sztorit, amit én egy kicsit jobban preferálok. A film se rossz, de Dimitri… Hogy a rákomba nézel ki? xD Nehogy már nem találtak vonzóbb színészt? :D
Aki mindenképpen fel szeretné venni a Vámpírakadémiát a repertoárjára, az inkább a könyv mellett tegye le a voksát. :)

8 hozzászólás
Charityy 

Hjajj.. Tiszta klisé az egész tele gázos jelenetekkel.

Kelly_Olvas

Életem legkirályabb mozis élménye volt, bloggerekkel körülvéve hülyére röhögtük magunkat végig. Csak így lehetett túlélni, mert igazából keservesen sírni tudtam volna, amit ezzel a történettel műveltek, az szégyen és gyalázat. Remélem nem lesz folytatás.

Belle_Maundrell

Istenem, mit tettek szegény drága könyvemmel? Mintha a Bajos csajokat néztem volna.
És Dmitrij miért néz ki úgy, mint Frankenstein szörnye a Penny Dreadfulból?

9 hozzászólás
Osli75 

Nem voltam tőle elájulva… Vígjátéknak gyenge, akciónak még inkább… Az alaptörténet tetszik, szerintem sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle.

lilla_csanyi

Premier előtti vetítésen láttam, csupa moly vett körül, és szétröhögtem az agyamat rajta. Számomra rendkívül jó közösségi élmény volt ez a mozizás. :) A film pedig…nos, nem tökéletes, de arra nem lehet panasz, hogy ne lett volna könyvhű, mert az.
És ha teljesen őszintén végiggondoljuk a Vámpírakadémia regényt, beláthatjuk, hogy az alapsztori elég vontatott, önmagában halálosan unalmas lett volna filmként, ezért a készítőknek kellett vele valamit kezdeni. Nos, ők viccesre vették a figurát, és én vettem a poént. De persze megértem, ha sokaknak ezt nem vette be a gyomra.

Kija 

A filmnek is szerepe volt abban, hogy anno elolvastam a könyvsorozat 1. részét, viszont azóta sem jutottam el odáig, hogy magát a filmet megnézzem, viszont most végre ez is megtörtént és azt hiszem végleg elfelejthetem ezt a sorozatot.
Lehet, hogy ehhez a borzalmas élményhez a film alatt futó borzalmas magyar felirat is hozzá tett, de azt hiszem nem csak emiatt kapott tőlem 6 csillagot a film. Több köze volt a dolognak ahhoz, hogy össze-vissza kapkodtak a készítők és Rose az első 30 percet azzal töltötte, hogy mindent elmagyarázott a nézőknek, de mindezt olyan gyorsan és erőltetetten, hogy nagy valószínűség szerint azok, akik nem olvasták a könyvet kb. semmit nem tudtak felfogni belőle és még kellemetlenül is érezték magukat a rájuk zúdított információ halomtól, mi többiek meg szintén szenvedhettünk ettől a vontatott felvilágosítástól. Persze tudom, hogy ez feltétlenül szükséges volt, mert ez a vámpíros világ nem olyan egyszerű, de biztos meglehetett volna jobban is oldani ezt.
A történetet kicsit ollózták a könyvhöz képest és ettől szerintem érthetetlenné vált egyes helyeken, hogy most akkor mi is történik és miért, pedig a cast és az effektek egy egész jó film képét sugallják. (Az egyedüli effekt, ami szerintem béna volt, az a spoiler résznél volt.)
Lucy Fry szerintem tökéletes Lissa volt és Zoey Deutch is teljesen jó volt Rose szerepére, csak az írók erőltetetten próbálták nagyon humorossá tenni őt. Dominick Sherwood meg marha jó Christian volt, szerintem ő volt a kedvencem az egész filmben. Amúgy sokkal jobban állt neki ez a sötét hajszín, mint a Shadowhunters-ös szőke. A többiek is rendben voltak, Mason volt egy kicsit még fura nekem, de ő még elment Dimitrivel szemben.
Én nem rajongok a tanár-diák/mentor-mentorált kapcsolatokért, egyszerűen nekem ez nagyon tabu. spoiler Másrészt a színész sem volt jó választás, nem tudom mennyire volt kamu akcentusa, de engem zavart és még kinézetileg sem nagyon hozta azt, amit a könyvben kaptunk.
A film legnagyobb hibája viszont szerintem az, hogy nagyon tinisre vették a készítők a formát, pedig ez a könyv alapján nem is volt indokolva. Az összes tini filmes klisét belesűrítették és még egy világmegváltó beszéd is került a végére, ami miatt legalább egy fél csillagot le kellett vonnom. Sokkal jobban is meg lehetett volna ezt az adaptációt csinálni.


Népszerű idézetek

Emii

– Miért nem vagy te egy normális tinilány? És álmodsz egyszarvún lovagló meztelen pasikról?

Corvus_CoRex 

Spiridon: Azt mondják, Dimitri egy isten. De én ateista vagyok. Ateista nagy pisztollyal.

Corvus_CoRex 

Spiridon: Vártam ezt a percet! Tudod milyen érzés, amikor mindenki csak a második legjobbnak tart?
Dimitri: Nem.

CptNightflower

Ne aggódj, nem harapok. Csak napi rendszerességgel.

Skylight

– Úgy tudom Oregonban kapták el őket, és amikor Rose kajakra nekirontott, ő szétrúgta a seggét.
– És ami a seggéből megmaradt, azt a dirinő rúgta szét.
– Ó biztos, hogy van érdekesebb témátok is, mint a seggem!

Skylight

– Hangosítsd fel Apa!
– Igen légyszi, imádom ezt a számot!
– Ja, nagyon karcol. Legszívesebben felvágnám vele az ereimet.

Surume

Rose: Though I'm not much better. I'm crushing on my mentor, Dimitri, who's like old enough to be my… Not my father… like an uncle. Like a disturbingly sexy uncle.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján