Vadregény (2014) 319

Into the Woods
125' · amerikai · kaland, dráma, vígjáték, fantasy, musical 12

0 díj · 8 jelölés

A Vadregény több ismert mese modernizált „remixe”, amelyben számos történetszál keveredik a különféle szereplők kívánságainak és kalandjainak eredményével. Ez a humoros, szívmelengető musical olyan mesehősök történetét eleveníti fel, mint Hamupipőke, Piroska, Babszem Jankó és Aranyhaj – mindezt… [tovább]

angol · magyar

Képek 10

Szereposztás

James CordenPék
Emily BluntPékné
Anna KendrickHamupipőke
Christine BaranskiHamupipőke mostohája
Tammy BlanchardFlorinda
Lucy PunchLucinda
Chris PineHamupipőke hercege
Meryl StreepBoszorkány
Johnny DeppFarkas
Lilla CrawfordPiroska

További szereplők

Kedvencelte 32

Várólistára tette 287


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Végre megtudtam nézni ezt a filmet, és tetszett. A zenék tetszettek, a színészek szintén. Meryl Streep ismét nagyot alakított mindig tetszenek a szerepei, és Johnny Deep is jó volt. Csak kár, hogy kis szerepet kapott. Ebben a filmben még Emily Blunt, Anna Kendrick, Chris Pine is tetszett, de a többiek is jók voltak. Nekem tetszett az összemixelt mesék jó volt, és nem bírtam levenni a tekintetem róla. :)

Zahra 

Még egy film, amiben összedobálnak egy csomó ismert színészt, hogy eladják az amúgy borzalmas filmet. A sztori keszekuszának tűnt. Az egész olyan furcsa volt. A zenék sem tetszettek igazán, pedig amúgy szeretem a musicaleket. De itt most eléggé félresiklott valami.

LoneWolf 

Tavaly, hónapokkal a film megjelenése előtt a Magyar Színházban sikerült megnéznem a darabot, (konkrétabban fülest kaptam a főpróbáról és beültem rá) így kíváncsi voltam, hogy a Disney mit tud belőle kihozni, hiszen az eredeti nagyon tetszett és jókat nevettem rajta.
Nos, azt kell mondjam, ezzel sajnos szépen mellényúltak a színpadi darabhoz képest, íztelen, a dalok angol változatai irritáltak és emellett olyan komolyan veszi magát a film, hogy kb. egyszer nem tudtam elmosolyodni. Mellesleg mik ezek a sötét színek, ha egy mese paródiáról beszélünk? Tipikus Disney stratégia, hogy a már befuttatott műből, pár nagy névvel nagyot kaszálunk, de ez nem jött be. Míg az eredeti egy valóban szórakoztató darab, rengeteg egyedi megoldással, (az általam látott változat legalábbis) addig ez egy színtelen, szagtalan trutymó a vásznon. Helyenként még a színészeken is úgy éreztem, hogy unják a szerepüket, bár Johnny Depp farkasa szintén pedofilnak hatott (valószínűleg a dalszöveg hibája… mellesleg mennyit kapott ezért a pár perces szerepért?) és talán az egyetlen plusz pont, hogy a megcsalós jelenetet nem hagyták ki, ami a Disney-nél külön csoda, hisz ki szeretné, hogy kedvenc rajzfilmgyára arra tanítsa a gyerekét, hogy nyugodtan tartson két vasat a tűzbe? Na, mindegy. A lényeg, hogy maradok a színházi verziónál és azt javaslom mindenki tegyen így, ha nem akar 2 órát pazarolni az életéből…

2 hozzászólás
Dombi_Petra 

Határozottan nem erre számítottam. Kész katasztrófa és két órán át tartó szenvedést nyújtott számomra. Ez a folytonos éneklés is kikészített. Fél napba telt, hogy végig tudjam nézni. Soha többé nem akarom látni ezt a filmet.

bonnie9 

Igazából halvány fogalmam sincs, hogy került a várólistámra. Illetve itt Snitten felbukkant egyszer egy lelkes értékelés, hogy ez valami újragondolt meseegyveleg, hát gondoltam, oké.
Mivel szokás szerint nem jártam utána (mert utálom, ha egy leírásból vagy trailerből mindent tudok a filmről), így mindjárt az elején dobtam egy hátast, hogy musicalt nézek.:P
Nincs bajom a műfajjal, ha jó valami, akkor mindenevő vagyok, de Sondheim mindig is érdekes volt számomra. Sosem tudom eldönteni, hogy szeretem-e vagy sem. Nem hagyományos a zenéje és vele mindig úgy vagyok, vannak azonnal a fülembe ragadó dallamai és vannak, amik már a szám végére felejtődnek – a filmbeliekkel sem volt másként.
A színészekből jófajta gárdát hoztak össze, de én igazából csak énekbeli kibontakozási lehetőséget láttam, színészi játékra nem nagyon maradt lehetőség. Persze mindenki tisztességgel odatette magát, megtették, amennyit a szerep engedett, de maradandó alakítás nem maradt bennem.
Illetve ez így nem egészen igaz, mert sok-sok-sok film után, amikben szép lassan kiábrándultam Deppből, ezzel a pár perces farkasával újra eszembe juttatta, hogy miért szerettem őt régen. És külön piros pont a készítőknek, hogy nem béna CGI farkast kaptam, hanem jelmezes embert, mintha egy színházi gyerekelőadáson ülnék. Leszámítva, hogy abban spoiler. A jelmezek egyébként tetszettek, bár jó lett volna néha világosban is megnézni őket. :P
A történettel is vegyesen vagyok. Mert egyfelől jól összegabalyították a meséket, másfelől mégis maradt valami megmagyarázhatatlan hiányérzetem.
Szóval nehéz csillagozni, mert látszik, hogy dolgoztak rajta, tetszett is amit gyúrtak, de mégsem érzem, hogy hűha, ezt most hetente újra elővenném.
Viszont a záródal szövege tetszett.

Nihilchan 

Az a baj, hogy túl sok mindent zsúfoltak bele a történetbe, ami körülbelül hatvan percig életképes volt, de onnantól szörnyen rossz, számomra kvázi nézhetetlen. A sztori egyik része komolyan az, hogy spoiler ?
A dalok közül csak kettő tetszett, de igazából még musical szinten is túl sok volt az éneklés. A nagy nevekkel operáló szereplőgárdából Meryl Streep zseniális volt, de nekem James Corden, Emily Blunt és persze Johnny Depp alakítása is szimpatikus volt. Ugyanez sajnos nem mondható el a gyerekekről, a hercegekről és a hercegnőkről.
Elméletileg ezen nevetni kellett volna, de én egyetlen egyszer húztam mosolyra a számat, méghozzá a hercegi duettnél, de akkor is csak azért, mert annyira szánalmas volt.
Szerintem mindenki jobban járt volna, ha hatvan perc játékidő után befejeződik az egész. Egyébként sem értem, hogy a sztori második fele mire volt jó. Eléggé csalódott vagyok, sajnos.

Littlegirl 

Bár nagyon szeretem James Cordent, Anna Kendricket és Johnny Deppet ez a film nem volt a kedvencem. A dalok jók voltak és a film eleje is, de a vége csak lehúzta az egészet. Igaz, ki akarta paródiázni az egyes meséket, mégsem tudtam rajta még mosolyogni sem.

Lady_Hope

Az utolsó egy óra nélkül remek lett volna. Hangsúlyozom lett volna. Nem lett.
Mert mégis kinek hiányzott az az utolsó csavar? Szerintem senkinek. Nekem legalábbis nagyon nem. Csak untam magam rajta.

A színészek viszont a plusz egy óra ellenére is remekek voltak. Neves szereplőgárdát sikerült verbuválni az biztos. Látványban is nagyon ott volt, a finom poénok jól estek, a zene pedig fülbemászó.

A zene miatt nem bántam végül azt a plusz egy órát ..

Bee

Nem ismerem a szinpadi verziót illetve én ezt a filmet nem vártam csak abból az okból érdekelt egy kicsit ,hogy musical és a kedvencem kedvence Sondheim … lehet hogy ezért nem ért csalódás sem … alapvetően szeretem a jó klasszikus tündérmese átdolgozásokat igy ez is kedvemre való volt… Egy kicsit a sztorit szétesettnek és összecsapottnak éreztem valamint a banya cselekedetei nekem néhol érthetetlenek, ahogy az is ahogy kilép a filmből …
A hangminőség szerintem túl steril, nem szeretem az ennyire tökéletesen hajszál pontosan kiénekelt hangokat , mert számomra azt az érzést kelti hogy nem is a szinészek énekelnek , mégha ez nem is igaz …
De a lényeg a lényeg; nem bántam hogy láttam és hallottam :)

2 hozzászólás
mary_chan 

Már nagyon rég várólistán csücsült ez a film, de valahogy sosem éreztem hozzá megfelelő kedvet, így most egy kihívás kedvéért végre rászántam magam. Elég vegyes érzéseim vannak, mivel részben tetszett is. Először azt hittem, hogy egy tipikus mese film változatát látom sok-sok dallal, de szerencsére nem lett teljesen lebutítva gyerekverzióra. Számomra sok volt benne a dal és éneklés, bár igaz a musical amúgy sem áll hozzám annyira közel.


Népszerű idézetek

Nocharity 

You're so nice. You're not good, you're not bad, you're just nice.
I'm not good, I'm not bad, I'm just right.

Nocharity 

Isn't it nice to know a lot… and a little bit not.

Nocharity 

It takes patience and fear and despair to change
Though you swear to change
Who can tell if you do?

Near 

Hazáig fuss! Nehogy meglásson bárki. Bújj a sarokba el, az az egyetlen hely. Ahol nem szúrod el, ahol nincs választás. Cipőt fel és futás!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján