Vadregény (2014) 222

Into the Woods
125' · amerikai · kaland, dráma, vígjáték, fantasy, musical 12

0 díj · 8 jelölés

A Vadregény több ismert mese modernizált „remixe”, amelyben számos történetszál keveredik a különféle szereplők kívánságainak és kalandjainak eredményével. Ez a humoros, szívmelengető musical olyan mesehősök történetét eleveníti fel, mint Hamupipőke, Piroska, Babszem Jankó és Aranyhaj – mindezt… [tovább]

angol · magyar

Képek 10

Szereposztás

James CordenPék
Emily BluntPékné
Anna KendrickHamupipőke
Christine BaranskiHamupipőke mostohája
Tammy BlanchardFlorinda
Lucy PunchLucinda
Chris PineHamupipőke hercege
Meryl StreepBoszorkány
Johnny DeppFarkas
Lilla CrawfordPiroska

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 22

Várólistára tette 223


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Végre megtudtam nézni ezt a filmet, és tetszett. A zenék tetszettek, a színészek szintén. Meryl Streep ismét nagyot alakított mindig tetszenek a szerepei, és Johnny Deep is jó volt. Csak kár, hogy kis szerepet kapott. Ebben a filmben még Emily Blunt, Anna Kendrick, Chris Pine is tetszett, de a többiek is jók voltak. Nekem tetszett az összemixelt mesék jó volt, és nem bírtam levenni a tekintetem róla. :)

Charityy 

Még egy film, amiben összedobálnak egy csomó ismert színészt, hogy eladják az amúgy borzalmas filmet. A sztori keszekuszának tűnt. Az egész olyan furcsa volt. A zenék sem tetszettek igazán, pedig amúgy szeretem a musicaleket. De itt most eléggé félresiklott valami.

LoneWolf

Tavaly, hónapokkal a film megjelenése előtt a Magyar Színházban sikerült megnéznem a darabot, (konkrétabban fülest kaptam a főpróbáról és beültem rá) így kíváncsi voltam, hogy a Disney mit tud belőle kihozni, hiszen az eredeti nagyon tetszett és jókat nevettem rajta.
Nos, azt kell mondjam, ezzel sajnos szépen mellényúltak a színpadi darabhoz képest, íztelen, a dalok angol változatai irritáltak és emellett olyan komolyan veszi magát a film, hogy kb. egyszer nem tudtam elmosolyodni. Mellesleg mik ezek a sötét színek, ha egy mese paródiáról beszélünk? Tipikus Disney stratégia, hogy a már befuttatott műből, pár nagy névvel nagyot kaszálunk, de ez nem jött be. Míg az eredeti egy valóban szórakoztató darab, rengeteg egyedi megoldással, (az általam látott változat legalábbis) addig ez egy színtelen, szagtalan trutymó a vásznon. Helyenként még a színészeken is úgy éreztem, hogy unják a szerepüket, bár Johnny Depp farkasa szintén pedofilnak hatott (valószínűleg a dalszöveg hibája… mellesleg mennyit kapott ezért a pár perces szerepért?) és talán az egyetlen plusz pont, hogy a megcsalós jelenetet nem hagyták ki, ami a Disney-nél külön csoda, hisz ki szeretné, hogy kedvenc rajzfilmgyára arra tanítsa a gyerekét, hogy nyugodtan tartson két vasat a tűzbe? Na, mindegy. A lényeg, hogy maradok a színházi verziónál és azt javaslom mindenki tegyen így, ha nem akar 2 órát pazarolni az életéből…

2 hozzászólás
bonnie9 

Igazából halvány fogalmam sincs, hogy került a várólistámra. Illetve itt Snitten felbukkant egyszer egy lelkes értékelés, hogy ez valami újragondolt meseegyveleg, hát gondoltam, oké.
Mivel szokás szerint nem jártam utána (mert utálom, ha egy leírásból vagy trailerből mindent tudok a filmről), így mindjárt az elején dobtam egy hátast, hogy musicalt nézek.:P
Nincs bajom a műfajjal, ha jó valami, akkor mindenevő vagyok, de Sondheim mindig is érdekes volt számomra. Sosem tudom eldönteni, hogy szeretem-e vagy sem. Nem hagyományos a zenéje és vele mindig úgy vagyok, vannak azonnal a fülembe ragadó dallamai és vannak, amik már a szám végére felejtődnek – a filmbeliekkel sem volt másként.
A színészekből jófajta gárdát hoztak össze, de én igazából csak énekbeli kibontakozási lehetőséget láttam, színészi játékra nem nagyon maradt lehetőség. Persze mindenki tisztességgel odatette magát, megtették, amennyit a szerep engedett, de maradandó alakítás nem maradt bennem.
Illetve ez így nem egészen igaz, mert sok-sok-sok film után, amikben szép lassan kiábrándultam Deppből, ezzel a pár perces farkasával újra eszembe juttatta, hogy miért szerettem őt régen. És külön piros pont a készítőknek, hogy nem béna CGI farkast kaptam, hanem jelmezes embert, mintha egy színházi gyerekelőadáson ülnék. Leszámítva, hogy abban spoiler. A jelmezek egyébként tetszettek, bár jó lett volna néha világosban is megnézni őket. :P
A történettel is vegyesen vagyok. Mert egyfelől jól összegabalyították a meséket, másfelől mégis maradt valami megmagyarázhatatlan hiányérzetem.
Szóval nehéz csillagozni, mert látszik, hogy dolgoztak rajta, tetszett is amit gyúrtak, de mégsem érzem, hogy hűha, ezt most hetente újra elővenném.
Viszont a záródal szövege tetszett.

Lady_Hope

Az utolsó egy óra nélkül remek lett volna. Hangsúlyozom lett volna. Nem lett.
Mert mégis kinek hiányzott az az utolsó csavar? Szerintem senkinek. Nekem legalábbis nagyon nem. Csak untam magam rajta.

A színészek viszont a plusz egy óra ellenére is remekek voltak. Neves szereplőgárdát sikerült verbuválni az biztos. Látványban is nagyon ott volt, a finom poénok jól estek, a zene pedig fülbemászó.

A zene miatt nem bántam végül azt a plusz egy órát ..

Bee

Nem ismerem a szinpadi verziót illetve én ezt a filmet nem vártam csak abból az okból érdekelt egy kicsit ,hogy musical és a kedvencem kedvence Sondheim … lehet hogy ezért nem ért csalódás sem … alapvetően szeretem a jó klasszikus tündérmese átdolgozásokat igy ez is kedvemre való volt… Egy kicsit a sztorit szétesettnek és összecsapottnak éreztem valamint a banya cselekedetei nekem néhol érthetetlenek, ahogy az is ahogy kilép a filmből …
A hangminőség szerintem túl steril, nem szeretem az ennyire tökéletesen hajszál pontosan kiénekelt hangokat , mert számomra azt az érzést kelti hogy nem is a szinészek énekelnek , mégha ez nem is igaz …
De a lényeg a lényeg; nem bántam hogy láttam és hallottam :)

2 hozzászólás
Bea_Csakegyolvasólány 

Bár nagyon szeretem James Cordent, Anna Kendricket és Johnny Deppet ez a film nem volt a kedvencem. A dalok jók voltak és a film eleje is, de a vége csak lehúzta az egészet. Igaz, ki akarta paródiázni az egyes meséket, mégsem tudtam rajta még mosolyogni sem.

Syan 

A kritikák ellenére nekem tetszett a film. A szereplőket jól összeválogatták, irigylésre méltóan énekeltek, szépek voltak a jelmezek, jó volt a sztori, klappolt minden. :)

Honey_Fly 

Gondban vagyok az értékeléssel. Nagyon az elején nyilvánvalóvá vált, hogy ennek a filmnek nem én vagyok a célközönsége, úgyhogy elnézést, ha valakinek a lelkébe gázolok. Nem vagyok nagy musical rajongó és itt most nagyobb dózist kaptam szoprán éneklésből, mint amire ilyen témában kalibrálva vagyok.
De nézzük a szereplőket. Két nyakleves Piroskának. Ennyire irritáló kislányt ilyen fülsértő hanggal régen láttam… Vetekszik vele Jack is (akinek magyarul nem tudom mi a neve, talán Jankó?), hangban mindenképp. Egyből a Gilmore Girls Bradje jutott róla eszembe. Rákerestem, és lőn, Adam Wylie játszotta Jack-et az eredeti Broadway musicalben. A Hamupipőkét játszó Anna Kendricket nem kedvelem eleve sem, és ehhez most hozzá jött még az ugyan igazán képzett, kristálytiszta magas hangja is, amitől sajnos tényleg fizikailag fájdult meg a fejem. Emily Blunt volt igazán szerethető, és persze Meryl Streep, aki nekem kb. mindenben tökéletes. A többiek teljesen közömbösek maradtak számomra. Tetszett, hogy összegyúrták a meséket és a happy endig minden rendben is volt. Az utána következő rész nem volt rossz, de kb. semmi értelme nem volt. Biztos ki kellett tölteni a két órás műsoridőt, hát ráhúztak még 40 percet a sztorira. Szerencsére ebben a részben már kevesebbet énekeltek, ez emelte a hangulatomat.
A látvány teljesen rendben volt és összességében sem volt olyan rossz film, de számomra az élvezeti értéke igen csekély maradt.

3 hozzászólás
negike

Nem is tudom mit mondjak erre a filmre, mert azért rémes nem volt, de kedvencem se lesz. Még az első óra jó volt, aranyos valami szinten vicces, aztán jött a második óra na és én ott csak fogtam a fejjem hogy most mi van, vagy mért kellet ez az egész. A szereplők jók voltak, kihozták magukból a legtöbbet, Meryl Streep most is nagyon jó volt, úgy szint Johnny Depp és Anna Kedrick is, meg persze a többi színész! A zenék is jók voltak, mondjuk a végére már egy kicsit sok volt, pedig én ilyet nem szoktam mondani mert imádom a musical-eket.
Maga úgy a történet nem volt rossz, igazából még érdekesnek is mondanám, csak egy idő után elkezdtem unni az egészet.
Nem mondom hogy borzasztó film de nem lesz kedvencem.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján